Ratkaisut yleisimpiin deittailupulmiin

Ihanaa, tapailunne on vihdoin vakiintumassa. Mutta voih! Koska meikkipussin kehtaa jättää ihastuksen luokse? Entä kuuluuko joka päivä pitää yhteyttä? Kaksi miestä ja kaksi naista ratkovat deittailun ikuisuuskysymyksiä.

Missä vaiheessa toisen asuntoon voi jättää tavaroitaan, ja pitääkö siihen kysyä lupa?

N1: Jättäisin joitain tavaroitani heti, kun niiden mukana kantaminen tuntuisi liian rasittavalta. Mikäli siitä huomautettaisiin, väittäisin unohtaneeni ne vahingossa.

N2: Jos pari asuu kaukana toisistaan, on perusteltua jättää toisen luokse tavaroitaan. Tarkistaisin silti ensin, onko se ok. Toinenhan saattaa jopa ilahtua!

M1: Tavaroita voi jättää vaikka heti. Tuntuisi absurdilta pyytää siihen lupaa erikseen. Kertoo paljon toisen tunteista, jos sukkaparista saa aikaiseksi haloon.

M2: Ahdistuisin, jos löytäisin jonkun tavaroita kodistani. Kysyisin ensin lupaa. Asiasta ei tarvitse tehdä numeroa, rento kysymys riittää.

Mitä jos joku toinen kiinnostava tyyppi pyytää ulos?

N1: Yksinkertaista: älä tee mitään, mitä et haluaisi toisenkaan tekevän.

N2: Jos toinen potentiaalinen treffikumppani kiinnostaa niin paljon, että on valmis riskeeraamaan ensimmäisen deittinsä, ei ole oikeasti kiinnostunut

M1: Kannattaa mennä treffeille. Sillä tavalla huomaa, kuinka paljon tyyppi 1 todella kiinnostaa. Päätös siitä, kumman kanssa haluaa jatkaa, pitää kuitenkin tehdä nopeasti. Tupladeittailu pitää salata.

M2: Suhde ei ole kovin vakava, jos harkitsee treffejä toisen kanssa. On riski alka deittailla toista, jos ensimmäinen tyyppi kiinnostaa.

Kuinka nopeasti pitää poistua Tinderistä?

N1: Tinderistä olisi syytä poistua, kun deittailu alkaa vakiintua julkiseksi. Loukkaantuisin, jos kundi olisi aktiivinen Tinderissä. Haluaako sellainen tyyppi oikeasti sitoutua?

N2: Tinder pitää poistaa heti, kun toinen vaikuttaa potentiaaliselta, vaikka sitä ei olisi erikseen keskusteltu. Vaikka Tinderin selailu olisi vain viatonta ajan tappamista, se ei ole kunnioittavaa toista kohtaan.

M1: Tinder poistetaan The talkin jälkeen, eli kun on sovittu seurustelusta.

M2: Tinder on turhin syy riskeerata potentiaalinen juttu. Jos toinen näkee ruudulla pomppivia Tinder-ilmoituksia, siitä seuraa todennäköisesti riitä tai paha mieli.

Parin viikon yhdessäolon jälkeen deitistä ei yhtäkkiä kuulu enää mitään. Miten asia selvitetään?

N1: Toisen katoaminen yhtäkkiä on aina erikoista. Voihan toki olla, että toisella on oikeasti kiire. Parin päivän hiljaisuudesta ei kannata suuttua. Ehdottaisin suoraan seuraavia deittejä. Jos vastaus on ympäripyöreää mutinaa, rivien välistä voi tulkita kiinnostuksen hiipuneen. Jos toinen katoaisi kokonaan eikä vastaisi viesteihini, kysyisin kasvotusten, mitä oikein tapahtui.

N2: Laittaisin rennon ja ystävällisen viestin, jossa pyytäisin kertomaan suoraan, mistä kiikastaa.

M1: Selitystä on ehdottomasti syytä pyytää. Jokainen ansaitsee tietää, mikä on muuttunut.

M2: On hyvä puida asia halki ja sitten unohtaa se. Roikkumaan ei kannata jäädä. Jos nainen tekisi minulle katoamistempun, tulkitsisin tilanteen rivien välistä, ja antaisin vain olla.

Kuuluuko joka päivä pitää yhteyttä?

N1: Edes yksi tilannecheck-viesti päivässä kuuluu asiaan. Itse en taktikoi, vaan laitan viestejä silloin kun huvittaa. Toisen reaktio kyllä paljastaa, missä mennään

N2: Vastaan aina viesteihin, vaikka minulla olisi kuinka kiire. Viestin kirjoittamiseen löytyy aina aikaa, jos on oikeasti kiinnostunut toisesta. Suurin virhe on leikkiä jääkuningatarta ja laskelmoida jokainen siirto.

M1: Ei välttämättä. Parin viikon kohdalla romanttiset tunteet yleensä vasta heräilevät. Silloin ei uskalla tykittää koko ajan viestejä, vaikka toisaalta alussa nimenomaan pitäisi olla aktiivinen.

M2: Viestittelyn pitää olla tasapainossa. Jos tuntuu luontevalta laittaa tuhat Whatsapp viestiä päivässä, ja toinen vaikuttaa yhtä innokkaalta, mikäs siinä.

Kuinka tiiviisti ollaan yhteydessä, jos toinen lähtee matkalle?

N1: On ihanaa kuulla toisesta välimatkasta huolimatta. En silti odota jatkuvaa yhteydenpitoa. Sillä, mitä reissussa on ehkä tapahtunut ei ole merkitystä. Lomaromanssit jäävät yleensä hiekkarannoille. En silti itse ''hyödyntäisi'' matkaani muuhun säätämiseen, jos olisin oikeasti kiinnostunut.

N2: Jos tykkään toisesta, haluan pitää yhteyttä myös tien päällä. Jos reissussa ei pärjää ilman lomaromanssia, suhde ei ole kovin vakaalla pohjalla.

M1: Silloin ei voi odottaa yhtä tiivistä yhteydenpitoa, mutta viestitellä pitää, kun siltä tuntuu.

M2: Yhteydenpidon ei tarvitse olla yhtäaktiivista kuin arkisin, mutta kohteliaisuuden vuoksi kannattaa lähettää edes jotain, vaikka kiva kuva. Silloin antaa ymmärtää, etta palatessa jatketaan siitä, mihin jäätiin.

Saako eksistä udella?

N1: Entisten suhteiden tapahtumat voi puhua läpi. Tarvittaessa voi kysellä enemmänkin, mutta vain toisen aloitteesta. Avoin pitää olla, ettei mitään jää hampaankoloon. Saattaisin säikähtää, jos toinen peittelisi entisiä juttujaan, ja ne olisivat selkeästi tulenarkoja aiheita.

N2: Eksistä saa kysellä uteliaisuutensa mukaan. Jos suhde omaan eksään on yhä läheinen, siitä kannattaa kertoa suoraan. Muuten saattaa syntyä draamaa.

M1: Riippuu entisen suhteen tasosta. Erosta voi keskustella avoimesti, mutta kysyjä ei aina välttämättä halua kuulla koko totuutta tai kaikkia yksityiskohtia.

M2: Itse en halua kysellä mitään, sillä tieto lisää tuskaa. Suhtaudun nihkeästi, jos eksistäni kysellään, sillä tiedän, ettei niistä oikeasti haluta tietää. Kerron yleensä siistityn ja lyhyen version vanhoista suhteistani.

Missä vaiheessa voi sanoa oikeasti tykkäävänsä toisesta?

N1: Sitä ei kannata laskelmoida. Nykyinen mieheni sanoi ensimmäisten treffien jälkeen, että olen ihana. Se oli mahtavaa ja rohkeaa.

N2: Parasta on, kun sen sanoo spontaanisti. R-sana menettää merkityksensä, jos sen laukoo heti, mutta muuta suloista voi heitellä jo aiemmin.

M1: Heti, kun siltä tuntuu. Typerintä on keksiä sääntöjä siitä, koska ja miten saa jakaa tunteitaan. Vaikka olisi tuntenut toisen vain tunnin, voi sanoa, että hän on ihana.

M2: Tunteista puhumisella voi pilata tai kruunata koko jutun. Riskejä kannattaa ottaa ja kertoa avoimesti tunteistaan, kun sellaisia herää

Ei myrskyä ilman tyyntä

Parin viikon deittailun aikana ihaninta on, kun…

…kännykkäsi piippaa viestin juuri, kun olit itse tekstaamassa hänelle.

…shoppailet söpöjä kotiasuja myöhäisiltojen visiittien varalta.

…keskittymiskykysi on nollassa, ja kompuroit päin tolppaa ihastuspäissäsi

…tunnet hänen tuoksunsa tyynylläsi, kun menet nukkumaan.

…hän on ostanut suosikkijogurttiasi jääkaappiinsa ja kylppäriin on ilmestynyt pinkki hammasharjapää sinulle.

…tekstaatte toisillenne jo hississä

…hän tägää teidät erikseen mainitsematta samaan paikaan somessa.

Katso myös:

Näitä deittailumokia jokaisen tulisi välttää

 

Nämä merkit kertovat, että on aika käydä se keskustelu

Oletko pettänyt kumppaniasi