peppuseksi

Miksi peppuseksi on niin suuri tabu?

Siitä puhutaan, sitä kokeillaan, siitä tykätään ja sitä kammoksutaan. Peppuseksi on tabu, josta nauttiminen vaatii opettelua

OLET KUMPPANISI kanssa kiihkeän esileikin vallassa, hän hyväilee sinua juuri oikeista paikoista, tunnet hänet, luotat häneen. Kunnes tutkivat sormet suuntaavat alapäässäsi kohti takapuoltasi. Jähmetytkö täysin vai uskallatko rentoutua?

– Harrastin peppuseksiä ensimmäisen kerran 19-vuotiaana silloisen poikaystäväni kanssa. Hän oli minua vanhempi ja kokeneempi, eikä minulla ollut mitään testaamista vastaan, kertoo Kaisa, 27.

Poikaystävä oli kärsivällinen ja hellävarainen, mutta peniksen koko aiheutti silti ongelmia.

– Kaikesta rauhallisuudesta huolimatta peppuseksi tuntui pitkään epämukavalta. Opin nauttimaan siitä vasta myöhemmin.

Toisin kuin emättimessä, peräsuolen limakalvot eivät tuota kiihottumisen aikana luonnollisia liukasteita. Siksi on äärimmäisen tärkeää käyttää paljon liukuvoidetta. Muuten yhdyntä sattuu takuuvarmasti.

– Kokeilin peppuseksiä 21-vuotiaana yhden yön säädön kanssa. Tyyppi ehdotti asiaa, ja suostuin silkasta mielenkiinnosta. Liukuvoidetta ei ollut, joten homma oli melkoisen kivuliasta. Seksistä jäi erittäin huono fiilis, 32-vuotias Sanna toteaa. Sen jälkeen Sanna on yrittänyt peppuseksiä kaksi kertaa.

– Molemmilla kerroilla silloisen poikaystäväni kanssa hänen aloitteestaan. Touhu ei tuntunut niin epämukavalta, koska käytimme liukkaria, mutta en siltikään saanut siitä minkäänlaista mielihyvää, Sanna kertoo.

Peppuseksi vaatii totuttelua

Mikäli peppuseksi pelottaa, etene rauhassa. Kerro kumppanillesi heti, jos tunnet kipua tai muuta epämukavuutta. Molempien on hyvä ymmärtää sääntö numero yksi: takapuoleen ei työnnetä mitään ilman pitkää esileikkiä.

– Jopa yksi sormi tuntui ensin ikävältä. Kielileikistä sen sijaan on hyötyä. Se rentouttaa kireitä lihaksia ja tekee tilaa seuraavalle askeleelle, Kaisa sanoo.

Jos Kaisalla on ollut pitkä tauko peppuseksin harrastamisessa kumppaninsa kanssa, hän saattaa käyttää apuvälineitä.

– Seksikaupoista voi ostaa esimerkiksi helmiä tai tappeja, jotka helpottavat peniksen sisäänvientiä.

Helmet ja tapit lisäävät naisen nautintoa myös ihan tavallisen yhdynnän aikana. Ne voivat olla helpompi tapa tutustua anaalin antamaan nautintoon ennen varsinaista anaaliyhdyntää. Peppuseksi ei ole normaalihygieniasta huolehdittaessa likaista puuhaa, mutta suolen voi huuhdella halutessaan.

– Luulen, että homma yksinkertaisesti vaatii totuttelua. Yksi diggaa siitä, toinen taas ei. Uskon kuuluvani jälkimmäiseen ryhmään, mutta voisin silti kokeilla sitä vielä joskus kumppanini kanssa , Sanna sanoo.

”Liukuvoidetta ei ollut, joten homma oli melkoisen kivuliasta. Seksistä jäi erittäin huono fiilis. Ei olisi pitänyt kokeilla sitä ensimmäistä kertaa yhden yön säädön kanssa.”

Kenenkään ei ole tietenkään pakko kokeilla peppuseksiä. Mikäli olet varma, ettei se ole sinun juttusi, huoli pois. Seksuaalisuutta voi toteuttaa monella muullakin tavalla. Anaaliseksille kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus.

– Vasta useamman kerran jälkeen ymmärsin, että asennolla on paljon merkitystä siinä, miltä penis tuntuu. Nelinkontin seksi takapuoleen tuntuu edelleen epämukavalta, mutta kun makaan kyljelläni, poikaystäväni pääsee samaan aikaan koskemaan klitorikseeni. Se lisää nautintoa huimasti, Kaisa sanoo

Peppuseksiä voi kokeilla myös niin, että nainen on päällä. Silloin pystyy itse säätelemään vauhtia ja työntötahtia.

– Etenkin päällä peppuseksi tuntuu hyvältä. Yhdistettynä klitoriksen kosketteluun olen jopa saanut siinä asennossa orgasmin, Kaisa kertoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

MIES KERTOO: MIKSI PEPPUSEKSI TUNTUU NIIN HYVÄLTÄ?

Kokeilin peppuseksiä ensimmäistä kertaa 18-vuotiaana, sen jälkeen se on ollut harvinaista herkkua. Edellisen tyttöystäväni kanssa pääsin vasta kunnolla sen makuun. Tykkään ’kakkosen’ eri tavalla puristavasta tunteesta sekä siihen liittyvästä pienestä tabusta. Peppuseksi vaatii kärsivällisyyttä, joka palkitaan parhaimmillaan next level -orgasmilla.” Petri, 28

MUISTA NÄMÄ!

  •  Käy pesulla.
  •  Käytä liukuvoidetta. Paljon.
  •  Rentoudu. Jos jännität, rengaslihaksesi estävät sisäänmenon konkreettisesti.

EI NÄIN!

  • Takapuoleen ei työnnetä mitään kysymättä ja ilman lupaa.
  • Vaginan ja anaalin välillä ei kannata vierailla vuorotellen saman session aikana. Peräsuolessa on suolistobakteereja, joita ei pidä siirtää.
  • Pitkät kynnet ovat ehdoton ei.

Haastateltavien nimet on muutettu.

Lue myös:

10 faktaa anaaliseksistä, jotka sinun ja kumppanisi tulee tietää

7 kummallista seksimyyttiä, joiden olisi jo aika kuolla – unohda nämä heti!

Kolumni: ”Jos miehillä on fantasioita siskoksista, itse lankesin veljeksiin”

 

Teksti Annika Vuorensola
Kuvat Fotolia