In the Mood for Love -elokuvassa kaksi varattua ihastuu toisiinsa.

Parisuhteessa, mutta ihastunut toiseen: näin selviät vaikeasta tilanteesta

Parisuhde on ihana asia, mutta pitkässä suhteessa tielle osuu väistämättä erilaisia pulmia. Yksi tyypillisimmistä ongelmista on ihastuminen ihmiseen, joka ei ole oma kumppani. Näillä vinkeillä selviät tilanteesta:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Älä ruoki ihastusta

Kun uusi ihastus iskee, tunne voi olla voimakas kuin salamanisku. Muut ihmiset häviävät mielestä, pahimmillaan jopa oma seurustelukumppani. Et saa yöllä nukutuksi, kuuntelet rakkauslauluja ja punastut ihastuksesi seurassa. Kun ihastuksesi kävelee kadulla vastaan, sydämesi heittää voltteja. Voisiko kyse olla jostain vakavammasta? Jokainen ihastuksia kokenut tietää, että tunteet tuppaavat onneksi etenemään ennalta-arvattavia ratoja. Pidä mielessä, että voimakkainkin ihastus laantuu jossain vaiheessa. Tunteita ei voi kontrolloida, mutta niitä kannattaa olla ruokkimatta. Älä hakeudu ihastuksesi seuraan, viestittele jatkuvasti hänen kanssaan tai katsele hänen kuviaan toistuvasti sosiaalisesta mediasta. Ihastuksen lähettyvillä oleminen ruokkii tunnetta samaan tapaan, kuin heittäisit löylyä kuumalle kiukaalle. Tunnevyöryn keskellä muistuta itsellesi: kyse on vain ihastuksesta.

2. Muista, että flirttailu on ok

Kevyessä flirttailussa työkavereiden tai tuttavien kanssa ei ole mitään vikaa. Flirttailu on tapa osoittaa ystävällisyyttä toista ihmistä kohtaan. Silmäpeli, hymyt ja kehuminen tuovat elämään jännitystä ja huumoria. Niin kauan, kun flirttailu ei ylly seksuaaliseksi, kaikki on ok. (Ellette ole kumppanisi kanssa sopineet erikseen avoimesta suhteesta, jossa on omat sääntönsä.)

3. Nauti tunteesta, mutta älä fantasioi liikaa

Päiväunelmointi ihastuneena on ihanaa…. Ah, hänen hymynsä…Hänen pitkä katseensa…Ihastuminen saa sinut tuntemaan aivan uudella tavalla eläväksi. Yritä kuitenkin hillitä itseäsi. Älä ala hekumoimaan ajatuksella siitä, miltä näyttäisitte pariskuntana tai millaista olisi käydä hänen kanssaan treffeillä. Jos annat unelmille liikaa valtaa, pian kuvittelet, miltä hänen sukunimensä näyttäisi sinun nimeesi yhdistettynä ja olet syvällä vaikeiden tunteiden suossa.

4. Älä työnnä tunnetta pois väkisin

Ihastuminen uuteen ihmiseen ei aina tunnu vain hauskalta, vaan jopa ahdistavalta ja pelottavalta. Älä yritä kieltää itseltäsi tunteita. ”Kielletty rakkaus” muuttuu helposti piinaavan houkuttelevaksi. Ihastuminen on merkki siitä, että olet normaali, ihmisistä kiinnostunut ja tunteva ihminen. Myönnä tunne itsellesi ja analysoi sitä. Jos ystäväsi eivät ymmärrä, kirjoita ihastumisesta päiväkirjaan. Miksi juuri tämä ihminen herättää sinussa tunteita? Osasyy ihastumiseen on usein huomionhakuisuus. Kaikki haluavat tuntea olonsa halutuksi ja viehättäviksi. Jos saat huomiota ihastukseltasi, nauti siitä. Uusi tuttavuus voi nähdä sinussa puolia, joita pitkäaikainen kumppanisi ei ole huomannut. Parhaimmillaan tunne laantuu ja voit saada ihastuksestasi uuden ystävän. Voit olla tekemisissä ihastuksen kanssa ilman, että sinun täytyy heittäytyä romanttiseen suhteeseen tämän kanssa.

7. Kerro asiasta kumppanillesi

Älä pelkää kertoa asiasta kumppanillesi. Jos hän luottaa sinuun, todennäköisesti hän päätyy vitsailemaan tai kiusaamaan sinua leikkimielisesti ihastumisestasi. Kun nauratte ihastukselle yhdessä, tunne häviää nopeammin kuin luuletkaan.

8. Muista, että ihastus voi olla merkki parisuhteen ongelmasta

Joskus ihastuminen ei ole vain harmitonta viehätystä, vaan se voi olla merkki nykyisen parisuhteesi ongelmista. Jos ihastuminen kestää pitkään tai jos ihastumiset ovat intensiivisiä ja toistuvia, on ehkä syytä huolestua. Mieti, millaisia tunteita sinulla on nykyistä kumppaniasi kohtaan. Oletko alkanut ottaa kumppanisi itsestäänselvyytenä? Keskusteletteko tarpeeksi? Jos tunteet ovat latistuneet tai tuntuu, ettet ole tyytyväinen nykyiseen parisuhteeseen, voimakas ihastuminen voi olla ensimmäisiä merkkejä siitä, että teidän kannattaisi harkita eroa. Älä kuitenkaan tee hätiköityjä päätöksiä.

Lue myös:

Seitsemän merkkiä, jotka paljastavat, että deittisi on rakastumassa sinuun

Miten mies isketään? ja 9 muuta totuutta deittailusta

Ei enää erokortteja ja mykkäkoulua! Riitely on taito, jonka voi oppia