on-off-tilanne

”On-off-tilanne sai minut niin rikki, että irtisanouduin ja lähdin ulkomaille”

Sara, 28, otti aikalisän on-off-suhteesta ja lähti ulkomaille. Suomeen palattuaan hän tajusi miehen olevan hänelle Se Oikea.

”Olimme olleet yhdessä vuosikausia, teini-ikäisestä lähtien, kun baari-illan päätteeksi mieheni mainitsi ihastuneensa toiseen naiseen. Vaikka hän ei aikonut tehdä ihastumisensa eteen mitään, suhtauduin asiaan niin vakavasti, että sanoin haluavani erota. Mieheni ei halunnut. Olimme kuitenkin varanneet yhteisen lomamatkan, jota ei voinut enää perua, joten tilanne meni pakon edessä on-off-jojoiluksi.

Matkan jälkeen suhteemme jatkui samanlaisena. Kumpikaan ei osannut päästää irti toisesta. Erosimme neljän kuukauden sisällä monta kertaa, mutta päädyimme aina viettämään aikaa yhdessä. Ne kuukaudet saivat minut niin rikki, että irtisanouduin työstäni, annoin pois vuokra-asuntoni ja lähdin ulkomaille.

Oli raastavaa, kun en tiennyt omista tunteistani tai siitä, missä suhteessa mennään.

Kun lähdin, sanoin miehelleni, että tämä oli nyt oikeasti tässä, enkä tiedä, milloin tulen takaisin. Hän sanoi odottavansa minua niin kauan kuin vain tarvitsee. Pidimme yhteyttä satunnaisesti poissaoloni aikana.

Kolmen kuukauden jälkeen sain Suomesta unelmieni työpaikan ja palasin takaisin.

Kun näimme, tiesin heti, että hän on minulle se oikea. Sen jälkeen en ole kertaakaan miettinyt tai kyseenalaistanut suhdettamme. Neljän vuoden yhdessäolon jälkeen olemme vieläkin täysin rakastuneita. Nykyisin olemme naimisissa ja meillä on pieni vauva.

Emme olisi tässä, jos emme olisi käyneet läpi on-off-vaihetta, tai jos en olisi ottanut kunnon aikalisää suhteeseemme.

Uskon, ettemme oli tässä tilanteessa, jos emme olisi käyneet läpi on-off-vaihetta, tai jos en olisi ottanut kunnon aikalisää suhteeseemme.

Olimme niin nuoria, kun aloimme seurustella. Epävarmuus suhteen tulevaisuudesta olisi iskenyt väistämättä jossain vaiheessa, joko minulle tai miehelleni. Pitkä tauko teki meistä vahvempia yhdessä ja opetti, ettei toista saa koskaan ottaa itsestäänselvyytenä.

On-off-tilanteessa kannattaa tehdä rohkeita päätöksiä. Jos suhde on loputonta jojoilua, siihen pitää pystyä ottamaan etäisyyttä ja selkeyttämään omat ajatuksensa. Myös säännöistä sopiminen on tärkeää.

Meillä ei ollut kummallakaan taukojen aikana muita kumppaneita, vaikkemme säännöistä koskaan puhuneetkaan. Meillä kävi tuuri, että molemmat ajattelivat asiasta samalla tavalla.”

Lue myös:

”Etäisyys teki suhteestamme vahvan” – kaukosuhteessa eläneet kertovat, miten suhteen saa toimimaan

23 ajatusta, jotka auttavat pääsemään yli eksästä

4 merkkiä siitä, että hän on poikaystävämateriaalia

 

 

Teksti Siina Leppä
Kuvat Fotolia