Kolumni: Nämä asiat vaikuttavat siihen, saako nainen orgasmin

Kirjoittaja on media-alan sekatyöläinen, jolla ollut alle sata seksikumppania, mutta yli 40.

Muistan sen hetken edelleen kuin eilisen. Olin petipuuhissa uuden tuttavuuden kanssa, oli kesä, oli kuuma ja olimme tapailleet satunnaisesti muutaman kuukauden ajan. Yhtäkkiä mies ehdotti siirtymistä sängystä olohuoneen lattialle, asunnon viileämpään osaan. Hän istui lattialle, nojasi selkänsä sohvaan ja tarttui käsiini. Minä asetuin hänen päälleen hajareisin ja hetken päästä sain elämäni ensimmäisen orgasmin miehen kanssa. Kyllä vain, enkä ollut 19-vuotias tai 25-vuotias vaan varsin kokenut kolmekymppinen.

Tilannehan on tilastollisestikin se, ettei läheskään jokainen nainen saa orgasmia perinteisessä yhdynnässä. Eikä siinä mitään. Moni nainen sen sijaan saa orgasmin kumppaninsa kanssa muilla touhuilla: suuseksillä, leluilla, käsin, you name it. Itse kuuluin siihen joukkoon, joka varsin varhain huomasi osaavansa tyydyttää itsensä pätevästi, mutta jostain syystä se ei koskaan onnistunut toisen kanssa. Ehkä olin laiska ja miellyttämisenhaluinen tai ehkä en ollut kohdannut anatomisesti sopivaa yksilöä. Jotenkin en vain jaksanut yrittää tai kokeilla kaiken maailman vempaimia orgasmi kiikarissa. Fine, myönnetään: orgasmittomiin kausiin liittyi myös se, että teeskentelin tulevani. Tiedetään, iso virhe. Mutta kun aina ei vain jaksa sitä säätöä.

Joka tapauksessa tulemista seksikumppanin kanssa saattaa kuvata vain silmiä avaavaksi. Ensinnäkin: se ääni mikä naisesta lähtee, kun tämä tulee kovaa, ei ole ollenkaan sellainen kuin pornoelokuvissa. Unohda jo siis uu yeah, I’m coming -toistot tai rakkauselokuvista tuttu AH!-henkäisy orgasmin hetkellä. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Koska luonnehtisin itseäni feikkiorkkujen asiantuntijaksi, kumppanin kanssa hankitun orgasmin tunnistaa varmasti. Se tuntuu siltä kuin kallo aukeaisi mystisesti ja aivojen takaosa sulaisi osaksi universumia.

Orgasmin saamiseen vaikuttaa todistetusti moni asia. Omien havaintojeni perusteella kyse on:

1) anatomiasta. Jotkut ruumiinosat eivät yksinkertaisesti sovi yhteen. Kaikki vaginat ja penikset ovat erilaisia, ja on olemassa sopivampia ja epäsopivampia. Tämä ei ole silti täydellinen deal breaker, sillä monet diggaavat apuvälineistä, ja hyvä niin.

2) itsetuntemuksesta. Jos et itse tiedä miten tulla, ei kumppanisikaan tiedä. Tulemista ei voi täysin vierittää toisen vastuulle.

3) luottamuksesta. Tuleminen on mahdotonta, mikäli pelkäät, että kohta sattuu, jotain menee väkisin hanuriin tai tilanne muuttuu epämukavaksi. Ilman luottamusta ei voi rentoutua.

4) itseluottamuksesta. Okei, kukaan ei oikeasti ole seksin ylipapitar, mutta olisi mukavaa tuntea olonsa sellaiseksi. Mikäli haluat saada, et yksinkertaisesti voi miettiä, miten oudosti tissisi heiluvat, pyllysi hyllyy tai miksi kumppanillasi on silmät kiinni, saletisti ajattelee jotain mallia. Sillä hetkellä sinä olet maailman kaunein, seksikkäin ja upein nainen!

Jos oikein tuuri käy, kaikki yllämainitut asiat kolahtavat yhteen henkisen yhteensopivuuden kanssa ja alat uskoa vanhojen naisten höpinöitä Siitä Oikeasta.

Kuva: iStock

Katso myös

Kolumni: ”Tuijotan usein kattoon ja odotan, että seksi poikaystäväni kanssa on ohi”

Työpaikallaan kiusattu kertoo: ”Kontrolloiva pomo sai minut vihaamaan työtäni”

Suosittu vloggaaja arvosteli Rihannan Fenty Beauty -kosmetiikkasarjan – näin tuotteet todella toimivat