Näin saat oikeasti enemmän matcheja Tinderissä – kokeile näitä täsmävinkkejä!

Ota käyttöön helpot kikat, joilla saat osakkeesi nousemaan deittimarkkinoilla.

Tinderissä ja samankaltaisissa deittisovelluksissa matchien eli osumien saaminen on kaikki kaikessa. Potentiaalisten treffikumppanien huomion herättäminen oman profiilin avulla voi olla kuitenkin haastavampaa kuin luulisi. Dilemman ydin on, kuinka erottua joukosta olematta kuitenkaan liian yliampuva: haluamme näyttää parhaalta versiolta itsestämme, mutta kuvien tulisi kuitenkin olla helposti lähestyttäviä ja aitoja.

Onneksi on olemassa vinkkejä, joiden avulla oman Tinder-gamen saa hiottua kuntoon – ja silloin matcheja alkaa sadella!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Erotu värillä

Tinderin omien tilastojen mukaan yli 70 prosenttia sovelluksen käyttäjistä valitsee aloituskuvakseen otoksen, jossa heillä on päällään neutraaleja värejä kuten mustaa, tummansinistä, beigeä ja valkoista. Vaikka musta, pikimusta ja yönmusta olisivatkin lempivärejäsi, kaiva kaapistasi se yksi kirkkaanpunainen mekko, joka ei huomiota herättävän värinsä takia saa tarpeeksi ulkoilutusta. Vaihtoehtoisesti kokeile napata uusi profiilikuvasi värikästä taustaa vasten.

2. Katso suoraan kameraan (mutta vältä sarjamurhaajatuijotusta!)

Tinderin mukaan käyttäjät swaippaavat jopa 20 prosenttia todennäköisemmin oikealle kuvan, jossa ihminen katsoo suoraan kameraan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kuvissa pitäisi tuijottaa eteenpäin kuin sarjamurhaaja! Kuten tosielämässäkin, ”silmiin katsominen” tekee vaikutuksen.

3. Älä piiloudu asusteiden taakse

Onko sinulla suosikkikuvassasi aurinkolasit tai hattu? Kuva voi olla kaikin puolin mukiinmenevä otos, mutta deittiprofiiliin se ei sovi! Tilastojen valossa Tinder-käyttäjät antavat hanakammin raksia kuville, joissa ei näy silmät ja joista ei kunnolla erota, miltä ihminen OIKEASTI näyttää. Silmät ovat sielun peili, joten aseta itsesi alttiiksi ja valitse kuva, jossa kasvosi näkyvät selkeästi.

4. Hymyile! LEVEÄMMIN!

Viekoitteleva, viileä katse ja suu peruslukemilla voi tuntua itselle luontevammalta tavalta poseerata kuvissa, mutta deittiprofiilissa hampaiden paljastaminen lisää matchien määrää HUOMATTAVASTI.

Tinderin raportin mukaan leveästi hymyilevät käyttäjät saavat jopa 14 prosenttia todennäköisemmin swaipin oikealle. Hymyilevät deittailijat viestittävät alitajuisesti muille positiivisesta elämänasenteesta ja hyvästä pössiksestä – ja kukapa ei sellaisen ihmisen kanssa haluaisi hengailla?

5. Monipuoliset kuvat ovat kaiken a ja o

Jos sinulla on vähemmän kuin neljä kuvaa profiilissasi, olet automaattisesti heikommassa asemassa deittipelien muihin käyttäjiin verrattuna: jopa 81 prosentilla tinderöijistä on neljä tai enemmän kuvaa itsestään.

Määrää tärkeämpää on kuitenkin panostaa monipuolisuuteen! Älä valitse profiiliisi vain neljää parasta selfietäsi, vaan näytä potentiaalisille matcheillesi millainen tyyppi sinä olet kokonaisuutena. Hyvä idea on postata yksi selfie, yksi kokovartalokuva ja muutama otos, joissa teet itsellesi mieluisia asioita. Pelaatko sunnuntaisin isoisäsi kanssa Aliasta tai harrastatko seinäkiipeilyä? Kerro se kuvina!

6. Aloita keskustelu GIF-animaatiolla

Jes, osuma! Mitä sen jälkeen, kun match on syntynyt? Keskustelu on hyvä aloittaa persoonallisemmin kuin iänikuisillla ”Moi, miten menee?” tai ”Mites on viikonloppu sujunut?” latteuksilla. Helppo ja toimiva aloitus on lähettää söpölle tyypille GIF-animaatio! Yllättävää kyllä, tilastojen mukaan hauska GIF heti keskustelun alussa tuottaa 30 prosenttia varmemmin vastauksen.

7. Panosta profiiliteksteihisi (ja viesteihisi!)

Tämä on ehkä itsestäänselvyys, mutta sanotaan se nyt kuitenkin. Persoonallinen profiiliteksti ja viestit vievät pitkälle! Teksteihin kannattaa siis oikeasti panostaa – niin sisällöllisesti kuin teknisestikin (älä ole se tyyppi, jonka profiilitekstissä on kirjoitusvirheitä!).

Muista, että kaikkia ei voi miellyttää, joten tärkeintä on tehdä profiilista juuri sinun näköisesi. Viesteihin vastaamisessa pätee sama temppu. Kukaan ei halua tuntea itseään tusinaihmiseksi, jolle heitetään samat läpät kuin kaikille muille. Mieti, mikä puhuttelee juuri sitä sinun upeaa matchiasi, jonka kanssa höpiset tällä hetkellä.

Kuva: Fotolia Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Pilasiko Tinder deittailun?

Ratkaisut yleisimpiin deittai­lu­pulmiin

Nämä 7 asiaa ärsyttävät Tinderissä

Teksti Mona Kuoppamaa