Miten mies isketään? ja 9 muuta totuutta deittailusta

Kannattaako naisen tehdä aloite? Mistä tietää, että toisen kiinnostus on lopahtanut? Kysyimme miespaneelilta kymmenen kysymystä treffailusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

HE VASTASIVAT:

UPSEERI, KALLE V, 27

Sinkkumies Kalle V. on ahkera deittailija. Hän on ollut kaksi kertaa vakavassa suhteessa, ja päätynyt jälkimmäisellä kerralla kihloihinkin. Kalle V. selailee Tinderiä silloin tällöin, mutta tutustuu naisiin mieluummin kasvotusten.

IT-ALAN TYÖNTEKIJÄ, KALLE, 35

Kalle on ollut nyt kuusi vuotta sinkkuna. Hän käy treffeillä kerran kahdessa kuukaudessa, mutta hän ei ole löytänyt potenttiaalista tyttöystävää, jonka kanssa kiinnostus olisi molemminpuolista.

KONSULTTI, ALEXANDER, 28

Seurustelusuhteessa oleva Alexander käytti sinkkuaikoina Tinderiä satunnaisesti. Hän kävi sinkkuvuotensa aikana neljä kertaa treffeillä.

Miten sinut saa pokattua?

KALLE V: Parhaiten livetilanteessa, sillä en tykkää Tinderistä. Persoona, hallitsevat luonteenpiirteet, ulkonäkö, pituus ja vartalon muodot eivät tule esiin nettideittailussa. Tykkään, jos nainen näyttäytyy vahvana johtajatyyppinä ja on aloitekykyinen.

KALLE: Olemalla aito itsensä ilman, että yrittää liikaa. Treffeillä käyn mieluiten kävelyllä ja kahvilla. Kävellessä on kivempi jutella kuin pöydässä istuen.

ALEXANDER: Nykyinen kumppani hurmasi minut älykkyydellään, luonnonkauneudellaan ja positiivisella elämänasenteellaan.

Millä perusteella pyyhkäiset oikealle tai painat sydäntä Tinderissä?

KALLE V: Vain, jos profiilin ensimmäinen kuva on kokovartalokuva. Kuvassa pitää myös olla yksin, eikä siinä saa olla kissaa tai koiraa, tosin hevonen on ok. Hänen pitää myös olla oikeasti viehättävä. Vasta sen jälkeen katson muut kuvat, jotka ovat toivottavasti toisistaan erilaisia ja osoittavat, että tyttö on kaunis, hauska ja hän matkustelee.

KALLE: Kun kuvat ovat asiallisia, ja profiilissa kirjoitetaan rehellisesti, mitä etsitään. Tykkään, jos naisella on kuvia harrastuksistaan ja että kuvista näkee ihmisen omassa elementissään. Parasta on, jos kuvista näkee ihmisen omassa elementissään. En jaksa poseerattuja profiilikuvia.

ALEXANDER: Esittelyteksti ei ole niin tärkeä. Ulkonäön pitää klikata ensisilmäyksellä, muuten tulee X-painiketta.

Onko ok treffailla montaa ihmistä samaan aikaan?

KALLE V: Se on ok, kunhan ei tuota kenelläkään turhia toiveita ja pettymystä.

KALLE: On ok, jos se on molemmille selvää. Koen, että naiset haluavat liikaa ensimmäisiltä treffeiltä: jos ei siis lähde jalat alta, niin ei viitsitä enää nähdä, vaikka muuten olisikin kivaa.

ALEXANDER: En osaa treffailla montaa kerrallaan. Ihastun niin harvoin, joten on parempi treffailla yhtä kerrallaan ja panostaa siihen.

Kannattaako naisen tehdä aloite?

KALLE V: Totta kai! Se kannattaa varsinkin silloin, jos haluaisi jutella jonkun tietyn tyypin kanssa, mutta odottaa vain hänen yhteydenottoaan. Aloite kannattaa tehdä vaikka sanomalla ”moi, vaikutat kiinnostavalta tyypiltä”.

KALLE: Kumpi vain voi tehdä aloitteen. Jos nainen tekee aloitteen, minulle riittää, että sanoo vain moikka ja kysyy jotain profiilista tai kuvista.

ALEXANDER: Kumpi tahansa voi tehdä aloitteen. Aloitteessa toimii vaikka jokin vitsi. Tinderissä ollesani saatoin pyytää kiinnostavaa naista iltakävelylle.

Mitä se kertoo miehestä, jos hän on viestittelyssä aktiivisempi osapuoli?

KALLE V: Kaikilla on niin erilaisia tapoja keskustella, ja mielestäni sosiaalisen median kautta tapahtuvasta viestimisestä vedetään liikaa ja liian nopeita johtopäätöksiä. Itse en tykkää liian aktiivisesta viestipommittajasta, vaikka se onkin merkki siitä, että toinen on kiinnostunut. Viestittely ei saa olla sekopäistä ja ahdistavaa.

KALLE: Se saattaa kertoa siitä, että mies on aidosti kiinnostunut. Minusta itsestäni se ei kerro mitään, koska minulla ei ole kokemusta aktiivisesta naisesta, päinvastoin.

ALEXANDER: Hän on selvästi erittäin kiinnostunut.

Mitä tarkoitat, jos sanot ”tarvitsen omaa aikaa ja tilaa” deittaillessa?

KALLE V: Se tarkoittaa aina, että kiinnostusta ei ole.

KALLE: Mies ei ole silloin kiinnostunut.

ALEXANDER: Miehellä voi olla kiire, hän saattaa haluta panostaa omiin harrastuksiinsa tai sitten hän ei ole kiinnostunut.

Millä fiiliksillä mies on, jos hän vastaa viestiin vain ”ok”?

KALLE V: Riippuu miehestä. Lyhyttä vastausta ei pidä ylianalysoida — varsinkaan, jos alkuperäinen viesti ei edes vaadi pidempää vastausta. Jos asia vaivaa, kannattaa kysyä kasvotusten, onko kaikki hyvin.

KALLE: Jos kysytään, että onko jokin asia selvä, ok riittää oikein hyvin vastaukseksi. Tai sitten nainen ei kiinnosta miestä edes sen vertaa, että hän jaksaisi käyttää muutamaa minuuttia vastaamiseen.

ALEXANDER: Kiinnostus on lopahtanut tai mies on kyllästynyt.

Viestittely on aluksi päivittäistä, mutta yhteydenpito loppuu kuin seinään. Mitä on tapahtunut?

KALLE V: Miestä ei enää kiinnosta, hän on löytänyt jonkun toisen, hän on töissä tai kuollut. Jos mies ei vastaa heti, odota vastausta tai kysy mikä on tilanne. Hyvä mies kertoo rehellisesti, mutta jos hänestä ei vieläkään kuulu, siirry eteenpäin.

KALLE: Hän on todennäköisesti tavannut toisen, johon hän panostaa.

ALEXANDER: Miehen kiinnostus on lopahtanut tai hän on tavannut ”paremman” vaihtoehdon.

Tapailet kiinnostavaa naista. Missä vaiheessa poistat Tinder-profiilin?

KALLE V: Jos homma on edennyt jo tapailuksi, olen jo poistanut profiilin – ja uskon, että myös nainen on tehnyt niin.

KALLE: Sitten kun on selvää, että tapailemme oikeasti emmekä vain ”treffaile”.

ALEXANDER: Kun sanomme seurustelevamme.

Millaiseksi käytöksesi muuttuu, kun kiinnostuksesi viestittelyyn ja treffailuun lopahtaa?

KALLE V: Kiinnostuksen lopahtaminen pitäisi ottaa suoraan puheeksi, mutta olen itsekkin selittänyt kiertäen, ettei minulla ole aikaa tapailulle. Jos mies haluaa olla kanssasi, hän keksii siihen keinon ja järjestää aikaa. Jos hän ei halua, hän keksii tekosyyn.

KALLE: Jos minä olen lähettänyt viimeisen viestin, kysyn usein perään. Mutta jos keskustelu vain hyytyy, myös minä olen saattanut jättää vastaamatta.

ALEXANDER: Sanon suoraan, jos en ole kiinnostunut. Miksi tehdä asioita vaikeamman kautta?

Kuva: MVPhotos.

Teksti Hertta Hiltunen