Millaista on saada henkimaailmalta viestejä? Näkijä kertoo

Lotta, 32, on lapsesta asti tiennyt asioita ennakkoon. Hän on nähnyt muun muassa läheisten kuolemia ja työpaikalla tapahtuvia muutoksia.

Kahdeksasluokkalaisten joulutanssiaisharjoitukset ovat käynnissä koulun liikuntatunnilla. Lotta ei osallistu vatsakivun takia, vaan tarkkailee tilannetta seinän vierestä.

Yhtäkkiä hän jää tuijottamaan poikien liikunnanohjaajaa, noin 40-vuotiasta miestä. Lotta on varma, että mies kuolee hirvikolarissa. Tunne on niin vahva, että tyttöä puistattaa. Hän yrittää työntää ahdistavaa ajatusta pois mielestään, mutta ei onnistu siinä.

Kun Lotta palaa joululomalta kouluun tammikuussa, hän kuulee muiden oppilaiden kanssa rehtorilta suruviestin. Poikien liikunnanopettaja on ajanut hirvikolarin ja menehtynyt.

Tällaiset tilanteet ovat arkipäivää luovalla alalla työskentelevälle, nykyään kolmekymppiselle Lotalle. Hän aisti jo lapsena herkästi ihmisten tunnetiloja ja näki heti, jos joku yritti esittää jotain muuta kuin oikeasti oli.

Ensimmäinen kohtaaminen henkimaailman kanssa tapahtui Lotan ollessa 9-vuotias.

– Mummon kuolema oli kova paikka, sillä hän oli ollut minulle kuin toinen äiti. Kun eräänä iltana itkin sängyssä ikävääni, tunsin kuin tutut kädet olisivat laskeutuneet peittoni päälle. Tiesin, että mummi oli lähelläni.

Silloin Lotta ymmärsi olevansa yhteydessä henkimaailmaan. Lotta ei puhunut kokemastaan kenellekään. Hän pelkäsi, että häntä alettaisiin pitää outona.

– Vasta murrosikäisenä puhuin ensimmäistä kertaa asiasta äidille. Silloin tajusin, että en ole tuntemusteni kanssa yksin. Kävi ilmi, että myös äitini ja edesmennyt mummoni saivat enteitä ja kommunikoivat henkien kanssa.

 

”Kun Lotta kohtaa henkimaailman vierailijan, hän kysyy, mitä asiaa tällä on.”

Enneunia ystävistä

Yhteys henkimaailmaan on vahvistunut iän myötä. Lotta kertoo olleensa 20-vuotias, kun hän hyväksyi lopullisesti henkimaailman osaksi elämäänsä.

– Kun en enää taistellut vastaan, aloin saada yhä enemmän viestejä rajan takaa.

Nykyään Lotalle henkimaailman asiat kuuluvat arkeen siinä missä ruokakaupassa käyntikin. Hän näkee usein enneunia.

– Saatan nähdä unessa, että joku ihminen sanoo jotain tai jollekin ihmiselle tapahtuu jotain. Parin päivän päästä näkemäni uni tapahtuu oikeasti. Unet eivät välttämättä liity minuun. Olen esimerkiksi nähnyt ystäväni työpaikan vaihdon ennalta.

Lotta näkee edelleen myös kuolemia ja sairauksia etukäteen.

Istuessaan bussissa hän saattaa tuntea, että vieressä istuvalla on vakava sairaus. Lotta pohtii aina tapauskohtaisesti, miten hän näissä tilanteissa toimii.

– Jos näen esimerkiksi, että ihmisellä on pahoja ongelmia tai että hän on itsetuhoinen, yritän yleensä sanoa tuntemattomalle jotain ystävällistä tai hymyillä. Pienellä eleellä voi olla toiselle iso merkitys.

Ennalta näkemistään sairauksista Lotta ei yleensä puhu etukäteen.

– Tehtäväni ei ole puuttua ihmisten elämään. Saan yleensä henkimaailmalta selkeän viestin, jos tarkoitukseni on toimia.

Lotta kokee myös telepaattista yhteyttä läheisten ihmisten kanssa. Telepatia toimii etenkin äidin kanssa. Usein puhelin pirahtaa juuri silloin, kun Lotta on ajatellut tätä.

Tieto lisää tuskaa

Lotta on näkijä kolmannessa polvessa. Kyvystään huolimatta hän elää omien sanojensa mukaan varsin tavallista elämää.

– Saatan saada viestin henkimaailmalta ja heti perään vajota sohvalle katsomaan Netflixiä ja syömään sipsejä. Vahva yhteyteni
henkimaailmaan ei tee minusta erityistä. Monella muulla ihmisellä on samanlainen kyky.

Lotta uskoo, että jokaisella ihmisellä on mahdollisuus kommunikoida näkymättömän maailman kanssa. Toiset vain ovat asialle luontaisesti avoimempia.

Lapsuudessa henkimaailman viestit ahdistivat Lotta. Niin käy joskus edelleen.

– En varmasti koskaan totu näkemään surullisia asioita, kuten sairauksia tai kuolemaa. Voisi sanoa, että tieto lisää tuskaa. Haluan kuitenkin uskoa, että ihmiselle ei anneta raskaampaa taakkaa kuin mitä hän jaksaa kantaa.

Entä ne hyvät puolet?

– Ajattelen, että minulle on annettu iso suurennuslasi, jonka läpi tarkastelen elämää. Olen hyvin intuitiivinen ihminen ja minulla on tarkka vaisto asioista. En yleensä jahkaile, vaan löydän helposti oikean päätöksen. Minun on vain hiljennyttävä ja kuunneltava sisäistä ääntäni.

 

”Vahva yhteyteni henkimaailmaan ei tee minusta erityistä. Monella muulla ihmisellä on samanlainen kyky.”

Sielu jatkaa vaellustaan

Lotan mukaan vastaukset tulevat sekä hänen sisältään että ulkopuolelta.

– Kun saan viestejä henkimaailmasta, mieleeni tulee kuvia tai sanoja, joita en ole itse keksinyt. Usein tunnistan luonani vierailevan hengen. Mummin tunnistan lempeästä kosketuksesta. Kun pappa käy luonani, sieraimiini leijailee tupruavan piipun tuoksu.

Kun Lotta kohtaa henkimaailman vierailijan, hän kysyy, mitä asiaa tällä on. Yleensä henki antaa jonkin selkeän viestin, mutta toisinaan lähtee matkoihinsa sanomatta mitään. Lotta uskoo siihen, että ihmiset ovat henkiä fyysisessä kehossa. Elämä ei pääty kuolemaan, vaan sielu jatkaa omaa vaellustaan.

– Uskon myös jälleensyntymään ja siihen, että lopulta sielu palaa osaksi jumaluutta.

Lotta pitää uskontoja ihmisen yrityksinä selittää elämän mysteeriä. Hänestä ei ole merkitystä, puhuuko Jumalasta, rakkaudesta vai esimerkiksi elämän energiasta. Lotta ajattelee kaikkien nimitysten tarkoittavan lopulta samaa asiaa, kaiken elämän alkulähdettä ja koossapitävää voimaa. Lotta uskoo myös siihen, että me ihmiset ainakin osittain valitsemme kohtalomme maan päällä ennen kuin synnymme.

– Minä olen ilmeisesti valinnut tavan katsella elämää pelottomasti ja avoimin silmin.

Haastateltavan nimi on muutettu.

Kuva: Istockphoto