aamuseksi

10 syytä, miksi aamuseksi on parasta (ja miksi sitä pitäisi harrastaa enemmän)

Aamuseksistä on monta hyötyä. Lopeta siis torkuttaminen ja käytä aamun 20 ylimääräistä minuuttia paremmin – me kerromme miksi.

Ensinäkin, kuka laittaa vastaan, jos sängyssä saa aamulla viettää hetken pidempään? Iltaseksi on ihan ok, mutta aamuseksistä on jopa terveydellisiä hyötyjä.

Lopeta siis torkuttaminen ja käytä aamun 20 ylimääräistä minuuttia paremmin – me kerromme miksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Yksi parhaista tavoista aloittaa aamu

Kaikki varmasti tiedämme, että mikäli aamuunsa saa mahdutettua hieman omaa aikaa, esimerkiksi treenille, meditoinnille tai terveelliselle aamupalalla, päiväkin sujuu usein paremmin. Joten miksei myös seksi toisi tätä voimaannuttavaa tunnetta, etenkin jos se päättyy orgasmiin. Seksin harrastaminen vapauttaa kehossa rakkaushormoninakin tunnettua oksitosiinia. Se lisää yhteyden tunnetta sinun ja kumppanisi välillä. Tämä hyvä energia saattaa kestää iltaan asti, tai vähintäänkin läpi aamurutiinien!

2. Aamuseksi ei pilaa yöuniasi

Seksi illalla viivästyttää usein yöunille käymistä, joten saatat herätä aamulla väsyneenä ja kiukkuisena. Mitä hauskaa siinä on, jos orgasmin saaminen tekee sinut seuraavana päivänä väsyneeksi?

3. Seksin harrastaminen pirteänä on mukavampaa

Raskaan työpäivän ja vielä illallisen jälkeen jopa seksin ajatteleminen tuntuu liian haastavalta – rakastitpa kumppaniasi kuinka paljon tahansa. Miksi ette siis sekstailisi aamulla, kun olette molemmat pirteinä hyvien yöunien jäljiltä?

4. Parempi näkyvyys

Hämärä iltavalaistus voi luoda tunnelmaa, mutta se vain kuumenee, kun on valoisaa ja mahdollisuus nähdä kaikki. Se voi myös lähentää teitä, kun näette jokaisen pienenkin yksityiskohdan toisistanne.

5. Sisällytä seksi aamutoimiisi

Haluatte kumpikin ehkä käydä aamulla suihkussa, joten hoitakaa se yhdessä. Paras asento suihkussa on takaa päin, mutta muistakaa huolehtia siitä, ettei kumpikaan pääse liukastumaan. Jos liukkarin käyttö on mielessä, valitkaa silikonipohjainen. Vesipohjainen liukuvoide huuhtoutuu pois hetkessä.

6. Pieni aamuväsymys sallitaan

Edelleenkin, puhumme aamusta, joten saa olla väsynyt – jopa vähän pahanhajuinen hengitys on ok, olethan juuri herännyt yöunilta. Aamulla ei tarvitse järjestää maratonia, pieni pikainen riittää. Valitkaa doggy style tai lusikka, silloin myöskään hengitys ja unihiekat eivät haittaa.

7. Syy jäädä sänkyyn pidemmäksi aikaa

Erityisesti viikonloppuaamuna – parasta!

8. Se pitää sinut terveenä

Tutkimusten mukaan aamuseksi vahvistaa immuunipuolustusta, joten infektioita ei synny yhtä helposti.

9. Kumppanisi voi kestää pidempään

Aamulla yöunien jälkeen miesten testosteronipitoisuus on korkeimmillaan. Se tarkoittaa sitä, että kumppanisi on sekä halukas, ja laukeaminenkin voi kestää pidempään. Kun mies on levännyt ja testosteronipitoisuus on korkea, hän on myös energisempi seksin aikana. Saat siis mahdollisuuden vielä levätä, ja hänelle jää hommat – täydellistä!

10. Aamuseksiä harrastavat useammat, kuin uskommekaan

Sinun ei tietenkään tarvitse verrata seksielämääsi muiden omaan, mutta jopa 35 prosenttia ihmisistä kertoo harrastavansa seksiä aamuisin. Ja yläpuolelta lukemasi perusteella hyvästä syytä!

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

15 deittailutotuutta, jotka vain kiireiset naiset tietävät

Miespaneeli: ”Ihaninta on herätä joka aamu rakkaan vierestä”

7 parasta hetkeä seksille

Teksti Ida Suntio
Kuvat Fotolia