Laulaja Alma parisuhteestaan: ”Haluan olla luottamuksen arvoinen, enkä raahaa bäkkärille mimmejä”

Laulaja Alma tunnustautuu romanttiseksi tyypiksi, joka haaveilee avioliitosta ja lapsista. Parisuhteestaan hän saa voimaa jaksaa artistin muuten yksinäistä elämää. ”Elämäni on tällaista sähläämistä. Kovin moni ei varmasti jaksaisi rinnallani. Onneksi voin vaikuttaa kaikkeen omalla käytökselläni.”

Laulaja-lauluntekijä Alma on yksi Suomen kansainvälisesti menestyneimmistä artisteista. Hän aloitti uransa jo 16-vuotiaana ja on sen jälkeen viettänyt matkalaukkuelämää. Pitkään hiottu ja odotettu esikoisalbumi julkaistaan vihdoin lähiaikoina.

– En ole koskaan valmistunut mistään tai tehnyt mitään loppuun elämässäni, joten olen tosi ylpeä levystäni, vaikka se onkin myöhässä.

Käytännössä lukiopudokkaasta maailmantähteyteen ponnistaminen on sujunut todella nopeaan tahtiin. Se on vaatinut paljon.

– Olen käynyt terapiassa, ja jokaisen kannattaisi tehdä samoin. Vaikka olisi hyväkin olo, go there! Kun elämä muuttuu ihan vitusti, pää ei ehdi mukaan.

23-vuotias Alma on erittäin yksityinen ihminen, joka kammoaa julkisuutta. Hän viihtyy parhaiten studiossa ja lavalla.

– Moni asia tapahtuu niin salakavalasti, että on vaikea sanoa, onko julkisuus vaikuttanut persoonaani. Onneksi minulla on maailman parhaat frendit, mutta en oikein enää tutustu uusiin ihmisiin. Se ei ole tuntunut pitkään aikaan luonnolliselta. Tuntuu ahdistavalta, että joitakin kiinnostaa kämppäni, parisuhteeni tai kissani.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yksin ei maailmalla jaksa kukaan

Alma myöntää, että artistin elämä on todella yksinäistä.

– Olen onnekas, että siskoni Anna kiertää mukanani. Hän on henkireikäni.

Yksin ei nimittäin maailmalla jaksa kukaan.

– Joudut lentämään Nykiin yhteen tapaamiseen, muuten istut hotellissa koko päivän yksin. Ei sellainen elämäntapa ole kenellekään hyväksi.

Mahdollisuuksien mukaan mukana reissaa Alman kumppani. Pariskunta on pitänyt yhtä parin vuoden ajan.

– Saan parisuhteesta voimaa, ja on hienoa voida luottaa toiseen ihmiseen, vaikka elämäni on tällaista sähläämistä. Kovin moni ei varmasti jaksaisi rinnallani. Onneksi voin vaikuttaa kaikkeen omalla käytökselläni. Haluan olla luottamuksen arvoinen, enkä raahaa bäkkärille mimmejä.

On hienoa voida luottaa toiseen ihmiseen, vaikka elämäni on tällaista sähläämistä.

Alma ei usko, että hän tulee tuomaan rakastaan koskaan julkisuuteen.

– Olen kyllä puhunut asiasta julkisesti Instagramissa ja lisäillyt yhteiskuvia. Fanini saavat siitä voimaa.

Almalle on tärkeää, että hänellä on mahdollisuus mennä kumppaninsa kanssa naimisiin niin halutessaan.

– Olen aika romanttinen tyyppi, joten avioliitto kuulostaa siistiltä ajatukselta. Perheen perustaminen on vielä kaukana tulevaisuudessa, mutta maapallon tilanteesta huolimatta olisi ihanaa saada lapsia. Adoptio kiinnostaa myös. Tärkeintä on, että minulla on siihen mahdollisuus.

Alman haastattelun löydät uusimmasta Cosmosta! 

Lue myös:

5 syytä ihastua Cosmon 20-vuotisjuhlanumeroon

Kolumni: ”Jos miehillä on fantasioita siskoksista, itse lankesin veljeksiin”

Teksti Annika Vuorensola