Kuva: MVphotos

Kyllästyttääkö appideittailu? Näin tapaat ihmisiä oikeassa elämässä

Rakkauden (ja irtosuhteen) löytyminen on nykyään vain näpäytyksen päässä. Sovellusten ulkopuolella tapahtuva

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Poista kaikki sovellukset

Totta puhuaksemme Tinderin kaltaiset deittisovellukset ovat lähinnä pelkkiä energiasyöppöjä ahdistavine ehdottelijoineen ja sisällöttömine keskusteluineen. Toki onnistuneitakin rakkaustarinoita löytyy, mutta nettideittailun tuntuessa pikemminkin turhauttavalta kuin luontevalta, parhain vaihtoehto on poistaa sovellukset kokonaan puhelimestasi. Et nimittäin tarvitse niitä häiriköimään rakkauselämääsi, jos tavoitteenasi on kohdata uusia ihmisiä tosielämässä.

Jos nettideittailusta luopuminen silti epäilyttää, kiinnitä huomiota seuraaviin tutkimustuloksiin:

Viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan Tinderin käyttäjistä vain 8.9 % käyttivät sovellusta parisuhteen etsimiseen, kun taas 48 % vastaajista kertoivat käyttävänsä deittisovellusta enimmäkseen sen mediaseksikkyyden takia. Samainen tutkimus myös osoitti, ettei
Tinderiä käytetä niinkään kumppanin tai irtosuhteen etsimisessä, vaan enemminkin pelinomaisena sovelluksena.

Joten on hyvä pitää mielessä, että vaikka deittisovelluksista löytyy toki parisuhdetta toivovia yksilöitä, todennäköisesti suurin osa käyttäjistä ei kuitenkaan etsi sieltä mitään sen vakavampaa.

Käytä verkostojasi

Ennen deittisivustojen ja -sovellusten aikakautta, oli hyvinkin tavallista kohdata uusia ihmisiä juuri ystävien sekä tuttavuuksien kautta. Koska teknologia helpottaa meitä uusien ihmisten tapaamisessa, treffien järjestäminen on muuttunut ajan kuluessa normista harvinaisuudeksi.

Täten tuttavien sinkkuystävistä uteleminen voi aluksi tuntua hieman oudolta, sillä tekeekö kukaan oikeasti enää niin? Muistathan kuitenkin, että vaikka kysyminen saattaa tuntua vaikealta, sen ei tarvitse olla sitä.

Älä siis aseta itsellesi turhia paineita. Treffit kaverisi tuttavan kanssa voi olla yhtä kevytmieliset kuin deittisovelluksenkin kautta sovitut kahvittelut. Sinun ei myöskään tulisi potea huonoa omaatuntoa, jos et kiinnostu treffikumppanistasi tapaamisenne jälkeen.

Jos kahdenkeskisten treffien järjestäminen tuntuu turhan viralliselta, vaihtoehtoisesti harkitse illanistujaisten järjestämistä ja pyydä esimerkiksi kaikkia kutsuvieraita tuomaan seuralaisenaan yksi sinkkuystävä. Näin ihmisten tapaamisesta tulee heti luontevampaa, eikä sinun tarvitse varta vasten sopia sokkotreffejä tuntemattoman kanssa.

Puhu tuntemattomille

Puhuminen ventovieraan kanssa saattaa tuntua pelottavalta, varsinkin silloin, jos ajatuksenasi on pyytää jotakuta ulos. Vaikka riskin ottaminen saattaa jännittää, älä anna pelolle valtaa. Kysymättä jättäminen ei nimittäin ikinä kannata, sillä et voi koskaan tietää henkilön vastausta etukäteen – he voivat hyvinkin olla imarreltuja pyynnöstäsi ja valmiita lähtemään vaikkapa kahville kanssasi. Vastauksen ollessa kielteinen, et myöskään itse häviä mitään, vaan päinvastoin riskin otettuasi saat huimasti enemmän itseluottamusta, joka taas tekee sinusta automaattisesti viehättävämmän muiden silmissä. Rohkeus siis kannattaa!

Sano ”kyllä” enemmän (muttei toki kaikelle)

Yksi kliseisimmistä neuvoista liittyen
deittailuun on kehottaa parisuhdetta etsiviä hakeutumaan mahdollisimman paljon tilanteisiin, jossa he voivat tavata enemmän muita
sinkkuja. Tällä ”tilanteisiin hakeutumisella” tarkoitetaan todellakin kaikkia niitä kissanristiäisiä, joihin et normaalisti menisi. Juhlat, joissa et tunne itsesi lisäksi kuin muutaman juhlavieraan, pakottaa sinut nimittäin kohtaamaan entuudestaan tuntemattomia ihmisiä, joka puolestaan nostaa mahdollisuuksiasi tavata potentiaalisia
treffikumppaneita.

Aloita uusi harrastus

Uuden harrastuksen aloittaminen saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta sen ei tarvitse olla vapaaehtoistyötä kummallisempaa.
Ja mikä parasta, sosiaalisen piirisi laajentuessa myös mahdollisuutesi uuden kumppanin löytämiseen moninkertaistuu.

Muista kärsivällisyys

Neuvo voi kuulostaa turhauttavalta, mutta kärsivällisyys on valttia, sillä sen ”oikean” löytäminen tapahtuu harvoin yhdessä yössä. Älä siis luovuta ensimmäisten tai useampienkaan huonojen
treffien jälkeen, vaan anna asioiden tapahtua omalla painollaan.

Lue myös:

Ensitreffit edessä, apua! Näin teet niistä täydelliset

Kerrotko somessa sijaintisi ja tägäätkö ystäviäsi? Harkitse vielä! Asiantuntija kertoo, mitä somessa kannattaa jakaa ja mitä ei

Suuria sanoja ja romanttisia yllätyksiä? Näiden eleiden kanssa kannattaa kuitenkin olla varuillaan

Teksti Roosa Roivainen