se toinen nainen

Kolumni: Miltä tuntuu olla se toinen nainen?

”Totta kai rakastumisen huumassa ajattelin hänen jättävän tyttöystävänsä minun takiani.”

Istuin baarissa ja katsoin, miten rakastamani mies näytti komealta ja nauroi jollekin jutulle. Yritin saada häntä vilkaisemaan puoleeni, mutta hän ei tehnyt sitä. Se johtui siitä, että miehen tyttöystävä kietoi kätensä hänen kaulaansa ja kuiskasi jotain korvaan. Käänsin katseeni pois häpeillen ja mustasukkaisuuden kirvellessä. Minä olin se toinen nainen.

Kuvio alkoi niin kuin ne usein alkavat: sovittiin, että tämä on vain tällaista kasuaalia seksiä. Hän oli pitkässä, onnellisessa parisuhteessa, ainakin sanoi olevansa. Missään tapauksessa meistä ei voisi koskaan tulla mitään vakavampaa. Meillä oli isohko ikäero, ja minä kuvittelin nuorempana olevani se, joka peliä pyörittää. Pientä hupia vain, ajankuluksi. Miehen tyttöystävä asui toisella paikkakunnalla, joten tilaisuuksia oli usein ja niitä myös käytettiin. Muistan vieläkin, miten jännittävää kaikki oli alussa. En malttanut olla kertomatta salasuhteesta ystävilleni, koska olin siitä niin ylpeä. Me ollaan vain fuck buddyja! Tämä toimii! Ei tunteita!

Eihän siinä kauan mennyt, kun niitä tunteita alkoi kehittyä. Soitin hänelle alaovelta aamuneljältä ilman, että tapaamista oli sovittu. Kotona menin puhelimen kanssa vessaankin siltä varalta, että viesti kilahtaisi. Notkuin hänen kantakapakassaan joka päivä, jos vaikka ilta päättyisi yhteiseen sänkyyn. Ja kun tyttöystävä oli kaupungissa, istuin baarin nurkassa liian kireissä vaatteissa, nauroin liian kovaa ja humalluin liikaa, koska toivoin, että tyttöystävä näkisi, miten rakastuneita me oikeasti olimme.

Mies nuoli jäätelöä navastani, poltimme aamuyöllä hänen pienessä yksiössään savukkeita sängyssä, harrastimme seksiä kuukautisten aikaan kylpyammeessa ja piirtelimme verellä ihoillemme sekä seiniin. Mikään ei ollut tabu tai liian ällöttävää. Hän opetti valtaosan asioista, joita hyvä seksi sisältää – ja oli siis aivan saavuttamaton.

Kahden vuoden jälkeen olin väsynyt odottamaan, koska totta kai rakastumisen huumassa ajattelin hänen jättävän tyttöystävänsä minun takiani. Niin ei koskaan käynyt, tietenkään. Jos toisesta naisesta on tarkoitus tulla ykkönen, se tapahtuu miehen aloitteesta ja nopeasti. Tämän ymmärsin vasta toisella kierroksella, jossa olin taas toisena naisena. Hyvin pian tunteet syvenivät, ja mies jätti ripeästi kihlattunsa vuokseni. Se sai minut muistelemaan ensimmäistä aikaani toisena naisena ja miettimään, miksi ihminen roikkuu suhteessa, josta hän ei ikinä saa haluamaansa.

Epätoivo siitä, että jotain haluamaani ei koskaan käynyt toteen, heijastui vuosien päähän. Kapsahdin kerta toisensa jälkeen heikkona hetkenä takaisin miehen sänkyyn. Päiväni murmelina, ajattelin, kun hiippailin vanhempana ja viisaampana takaovesta sisään omakotitaloalueella, jossa hän asui perheensä kanssa. Yhtä halvalta se tuntui kuin aikaisemminkin, ehkä jopa enemmän. Tässä sitä taas oltiin. Rakastitko koskaan minua? Mikset koskaan tehnyt mitään? Näitä kysymyksiä en saanut koskaan kysyttyä.

Lopulta, satojen kertojen jälkeen, seksistä tuli vastenmielistä ja näin miehen vihdoin sellaisena kuin hän oli: kroonisena pettäjänä, joka ei tule koskaan muuttumaan. Minun lisäkseni hänellä oli jatkuvasti liuta muita kumppaneita, ja minäkin ehdin olla hänen kanssaan kolmen eri naisystävän aikana. Kiitos kaikesta, mutta kenenkään kulli ei ole niin ihmeellinen, että sen vuoksi kannattaa olla toinen nainen.

Lue myös:

Mitä miehet oikeasti ajattelevat pettämisestä?

Janina, 22: ”Oli kova isku kuulla, että poikaystäväni harkitsi vaihtavansa minut toiseen naiseen”

Kolumni: Pettäminen alkaa yleensä paljon ennen fyysistä kosketusta

Teksti Kolumnisti
Kuvat Fotolia