Kolme yleisintä seksipulmaa

1. Orgasmivaikeudet

Orgasmi ja sen saaminen mietityttävät. Jotkut sanovat, etteivät ole koskaan saaneet orgasmia edes sooloseksissä ja ihmettelevät, mistä kaikki oikein pauhaavat. Seksiä pidetään yhdyntäkeskeisenä, ja sen odotetaan huipentuvan aina orgasmiin. Se luo monelle suorituspaineita, ja kiihottumisesta tulee hankalaa. Mitä enemmän orgasmia metsästää, sitä kauemmas se katoaa. Orgasmin teeskenteleminen voi viedä kierteeseen, josta on vaikea irtautua.

2. Haluttomuus

Jos omat ja kumppanin seksimieltymykset ja -tarve eivät kohtaa, seksistä voi olla hankala nauttia. Jos seksiä harrastaa vain toista miellyttääkseen ja omat tarpeet unohtaen, siihen saattaa alkaa liittyä ahdistuksen, katkeruuden ja vihan tunteita. Suorituskeskeinen ja kiireinen arki ulottuvat myös sänkyyn, ja seksistä voi tulla suoritus muiden joukossa.

3. Epävarmuus

Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen ovat lähtökohtia seksistä nauttimiselle. Kelpaanko varmasti? Olenko normaali? Seksuaalisuus on niin intiimi asia, että se aiheuttaa paljon epävarmuutta ja häpeää. On tärkeää muista, että jokainen keho on omanlaisensa ja yleensä se, mitä joku luulee epänormaaliksi, on täysin normaalia. Sama juttu on psyykkisen puolen kanssa. Kaikki ne hurjimmatkin fantasiat, jotka saavat sinut kiihottumaan, ovat täysin ok. Ajatuksen tasolla kaikki on sallittua – fantasiamaailma ei ole sama asia kuin todellisuus.

Asiantuntijoina seksuaalineuvojat Henriikka Sundell ja Oona Turunen seksuaalisuuden ja ihmissuhteiden asiantuntijajärjestö Sexposta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiesitkö?

  • 18-34-vuotiaat naiset ovat yhdynnässä keskimäärin 5.8 kertaa kuukaudessa.
  • Yhdyntä kestää molemmilla sukupuolilla keskimäärin noin 15 minuuttia.
  • Suomalaisnaisella on keskimäärin 10,4 seksikumppania elämänsä aikana. Miehillä seksikumppaneita on 14.7. 

Syyskuun Cosmossa otimme selvää, miten me suomalaiset voimme sängyssä. Hyvinvointibuumi nimittäin heijastuu makuuhuoneeseen, samoin kuin tämän päivän suorituskeskeinen ja stressaantunut maailmankuva. Lue lisää lehden sivulta 31!

Katso myös:

8 syytä, miksi seurustelu on parasta

Ratkaisut yleisimpiin deittailupulmiin

Näin saat kaukosuhteen toimimaan

 

Kuva: iStock