on-off-suhde

Kolme vuotta on-off-suhteessa: ”Olisinpa tajunnut, että ansaitsen enemmän”

Johanna, 29, halusi viimeiseen asti uskoa, että on-off-suhde alkaisi vielä toimia. Toisin kuitenkin kävi.

”Tapasimme Antin kanssa alun perin rippileirillä, kun olin hänen isosensa. Hän ihastui minuun jo silloin.

Kolme vuotta sitten Antti näki minut sattumalta jouluostoksilla ja laittoi viestiä Facebookissa. Sen jälkeen pidimme yhteyttä melko tiiviisti.

Treffailimme noin kuukauden ajan. Yhdessä oli todella hyvä olla. Sitten Anttia alkoi ahdistaa. Hän halusi pitää taukoa. Minä pidin sitä erona, eihän parisuhteessa voi olla taukoja. Hiljaiseloa kesti viikon, kunnes Antti laittoi viestin, että hänellä on ikävä. Asiat olivat hyvin pari kuukautta, kunnes häntä alkoi taas ahdistaa. Sama jojoilu toistui jatkuvasti. Tuntui, että hän halusi palata takaisin yhteen aina silloin, kun olin alkanut siirtyä elämässäni eteenpäin. Muutaman kuukauden säätämisen jälkeen saattoi olla kolme todella hyvää kuukautta, joiden aikana molemmilla oli hyvä fiilis, ja myös Antti sanoi haluavansa olla suhteessa.

Sitten Antti lähti puoleksi vuodeksi ulkomaille vaihtoon. Sovimme, että molemmat saavat tehdä sinä aikana mitä haluavat ja katsomme tilanteen uudestaan, kun hän palaa. Antti soitteli minulle aluksi päivittäin ja valitti Skypessä ikäväänsä. Pian yhteydenotot alkoivat kuitenkin harventua, ja Antin Facebook-kuviin ilmestyi suomalainen tyttö.

Kysyin asiasta suoraan, mutta Antti suuttui. Aloin aavistaa pahinta. Kun hän palasi kotiin, jatkoimme siitä, mihin olimme jääneet. Ehti kulua vain pari kuukautta, kun ahdistus iski jälleen. Antti sanoi taas haluavansa olla yksin. Hän ei kuulemma pystynyt sitoutumaan. Vietimme kesän erossa.

Syksyllä hän otti yhteyttä ja sanoi haluavansa olla kanssani tosissaan, ja taas kuukauden kuluttua hän halusikin erota. Tällä kertaa hän sanoi haluavansa huomioida myös vaihdossa tapaamansa tytön tunteet. En ymmärtänyt.

Hehän olivat vain kavereita!

Oli vaikeaa myöntää itselle, että toinen oli valehdellut koko ajan, ja etteivät hänen tunteensa vastanneet omiani.

Pikku hiljaa koko vyyhti alkoi purkautua. Vaihdon jälkeen Antti oli pitänyt meitä kumpaakin löysässä hirressä ja vakuutellut vuorotellen molemmille haluavansa olla yhdessä. Ymmärsin vasta silloin, että olin tarttunut koko suhteemme ajan pieniin murusiin, joita Antti minulle heitteli. Oli vaikeaa myöntää itselle, että toinen oli valehdellut koko ajan, ja etteivät hänen tunteensa vastanneet omiani.

Tolkutonta säätöä jatkui kaiken kaikkiaan kolme vuotta.

Roikuin suhteessa, sillä olin auttamattoman ihastunut tyyppiin ja halusin viimeiseen asti uskoa, että Antti oli se mies, joksi olin häntä alun perin luullut.

Viime uutena vuotena romahdin kunnolla ja huusin Antille puhelimessa, etten halua enää ikinä nähdä häntä. Vasta nyt pystyn olemaan vastaamatta hänen viesteihinsä.

Uskon, että minulta on mennyt sivu suun potentiaalisia miehiä tuuliviirityypissä roikkuessani. Toivon, että olisin alusta asti arvostanut itseäni ja tajunnut, että ansaitsen enemmän.”

Lue myös:

23 ajatusta, jotka auttavat pääsemään yli eksästä

”Etäisyys teki suhteestamme vahvan” – kaukosuhteessa eläneet kertovat, miten suhteen saa toimimaan

”Unelmamies hakkeroitui Facebookiini”

 

Teksti Siina Leppä
Kuvat Fotolia