kiinnostuksen merkit

Tunnistatko kiinnostuksen merkit? Kehonkieli kertoo, onko deittisi oikeasti ihastunut

Tarkkaile näitä merkkejä, kun aloitat deittailun uuden ihmisen kanssa.

Yksi turhauttavin asia deittailussa on,  ettei koskaan voi olla varma, mitä treffikumppani ajattelee. Kukaan ei aina sano tarkalleen, mitä tuntee. Onneksi on olemassa toinen kieli, joka viestii ilman puhetta – body language.

Se on totta: tiedostamattakin kehonkieli puhuu puolestamme. Kokosimme yhteen merkit, joista voi selvittää, onko deittikumppani kiinnostunut ja jos on, kuinka paljon. Tarkkaile näitä liikkeitä, kun aloitat deittailun uuden ihmisen kanssa.

20 merkkiä, jotka kertovat kiinnostuksesta:

 1. Hänen pupillinsa ovat suurentuneet. Joko olette todella pimeässä paikassa tai sitten se on merkki kiinnostuksesta. Tätä tapahtuu silloin, kun joku viehättyy jostakin – sinusta.
 2. Hänen kulmakarvansa kohoavat, kun hän näkee sinut. Siinä tapauksessa hän pitää näkemästään, eli sinusta. Hänen silmänsä suurenevat sinut nähdessään, mikä saa myös hänen kulmakarvansa nousemaan.
 3. Hän nauraa kanssasi ja hymyilee leveästi. Hänellä on hauskaa ja hän ei peittele sitä. Saat hänet oikeasti nauramaan.
 4. Hän nauraa muutenkin kuin suullaan. Todellinen ilo näkyy koko kasvoilta, se saa otsan ja kulmakarvat nousemaan ja silmät siristymään. Vaikutat häneen siis todella positiivisella tavalla.
 5. Hän nuolaisee huuliaan söpösti (ei pelottavalla tavalla). Kun ihminen innostuu, syljentuotanto kasvaa. Hän saattaa pikaisesti nuolaista huuliaan ja painaa ne yhteen.
 6. Hänen silmänsä lukkiutuvat kasvoihisi – ei silmiisi. Nykyisin älypuhelimet vievät suuren osan huomiostamme, joten pitkä tuijotus silmiin voi tuntua epämukavalta. Uusi ohje on seuraava: jos hän tuijottaa suurimman osan ajasta kasvojasi, silmiä, nenää ja suuta, hän on kiinnostunut.
 7. Kun hän näkee sinut, hän haluaa koskettaa tai katsoo sinua pitkään. Se, mitä tapahtuu, kun kohtaatte, kertoo todella paljon. Hän todellakin on kiinnostunut, jos heti kohdatessanne hän halaa, suutelee tai katsoo sinua pitkään.
 8. Hän nojautuu suuntaasi, kun keskustelette. Meluisassa ravintolassa hän todennäköisesti tekee sen joka tapauksessa, mutta jos hän todellakin kuulee sinut hyvin ja silti kallistuu suuntaasi, hän on kiinnostunut siitä, mitä sanot.
 9. Hän laittaa kätensä vyötärölleen, kyynärpäät sivuille päin. Tämä asento vaatii enemmän tilaa kuin kädet sivuilla seisoen, se osoittaa voiman näyttämistä. Hän näyttää oman paikkansa muihin nähden.
 10. Hänen jalkateränsä osoittavat suuntaasi. Vaaratilanteessa jalkojen suunta viestittää halua paeta, ja ne ovat yhteydessä alitajuntaan. Jalat kertovan muustakin: usein ne osoittavat siihen suuntaan, johon sydän tahtoo kulkea.
 11. Hän ristii jalkansa. Jos hän istuessanne ristii jalkansa, mutta yläkroppa kääntyy suuntaasi, se voi viestiä ujoudesta. Jos muu vartalo osoittaa toiseen suuntaan ja jalat ovat ristissä, voi olla, ettei hän ole niin kiinnostunut.
 12. Hän siirtyy lähemmäs, kun puhut. Hän siis oikeasti haluaa lähemmäs.
 13. Hän katsoo muualle keskustellessanne. Se ei aina ole merkki siitä, ettei hän olisi kiinnostunut. Hän saattaa vain olla ujo.
 14. Hän koskettaa kaulaansa. Jos hän koskettaa kaulaansa sinun puhuessasi, hän on todennäköisesti kiinnostunut, mutta epävarma itsestään. Mutta tässäkin tilanteessa moni asia vaikuttaa: jos deittikumppanisi on peluri, kaulan koskettaminen voi viestiä myös epärehellisyydestä. Tämä ei siis ole varmin merkki.
 15. Hän hipaisee käsivarttasi puhuessaan. Tämä on selvä juttu: hän haluaa huomiosi, tehdä vaikutuksen tai olla varma, että kuuntelet.
 16. Hän istuu vieressäsi aina kun mahdollista. Vaikka nojatuoli olisi mukavampi, hän haluaa viereesi pienelle sohvalle. Ravintolassa, jossa on sohvat, hän istuu mieluummin viereesi kuin vastakkain. Tämä symboloi sitä, että kuulutte samaan tiimiin.
 17. Hän leikkii juomalasilla. Tämä voi olla merkki hermostuneisuudesta tai viehätyksestä. Lasin sijaan hän haluaisi koskettaa sinua.
 18. Hänen äänensävynsä muuttuu hitaammaksi ja pehmeämmäksi. Tämä viestii kiinnostuksesta, haavoittuvuudesta ja suojamuurista.
 19. Hän minimoi häiriötekijät. Hän pitää puhelimen poissa ollessaan kanssasi, mutta hän ei myöskään kommentoi baarin ruudulta näkyvää futismatsia. Jos hän kuitenkin tekee niin kesken keskustelunne (olemmehan kaikki ihmisiä), hän pyytää anteeksi ja koskettaa sinua, tuodakseen ilmi, että on yhteydessä kanssasi.
 20. Hän kohtelee omaisuuttasi kunnioittavasti. Vaikka hän kohtelisi ensitreffeillänne sinua kuin prinsessaa, huomioi, miten hän kohtelee tavaroitasi. Se kertoo, arvostaako hän sinua ja omaisuuttasi, ja antaa viitteitä siitä, minkälaista olisi elää yhdessä.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Tekikö deittisi katoamistempun? Lue tämä

Slow dating on vastaisku Tinder-deittailulle – nämä asiat ilmiöstä tulee tietää

7 ovelaa keinoa, joilla päättelet Tinder-matchisi pituuden kysymättä sitä suoraan

Teksti Ida Suntio
Kuvat Fotolia