Ero takana? 4 vinkkiä, joiden avulla pääset eroon eksän roinasta

Eron jälkeen seuraa ikuisuuskysymys: mitä tehdä yhteisille muistoille ja eksältä saaduille lahjoille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Mieti, mitä tunteita tavara herättää

Tavarat eivät ole vain tavaroita, koska niihin liittyy yleensä aina jonkinlainen tunne. Erosta jääneitä tavaroita peratessa on hyvä pysähtyä miettimään, tuoko se hyvän vai huonon muiston suhteesta.

”Muistolaatikko on hyvä tapa rajata säilytettävän tavaran määrää. Sellaisen voi koota, vaikkei tavaroita juuri katselisi muulloin kuin muuttaessa”, ammattijärjestelijä Ilana Aalto neuvoo. Joskus tavarat jäävät nurkkiin saamattomuuden ja velvollisuudentunteen vuoksi. Jos tavara ei herätä mitään tunnetta, se kannattaa laittaa kiertoon.

2. On ok heivata kaikki

Varsinkin kipeän eron jälkeisessä tunnekuohussa tekee usein mieli kantaa eksän omaisuus pihalle ja hakea sytkäri. Ilana Aallon mukaan kaikista eksästä muistuttavista tavaroista voi hyvillä mielin hankkiutua eroon, jos niitä ei siedä katsoa.

”Se voi olla voimaannuttava tunne. Jos muistot ovat vain huonoja, ei tavaroiden hävittäminen kaduta jälkikäteenkään.” Kannattaa kuitenkin miettiä kahdesti silloin kun tietää, ettei tavaraa pysty korvaamaan. Esimerkiksi vanhoja paperikuvia ei saa takaisin, vaikka suhde eksään paranisi.

3. Vaihda rahaksi

Eksältä saadut arvotavarat, kuten korut, kannattaa myydä ja rahoilla tehdä jotain kivaa. Inspiraatiota myynti-ilmoitukseen voi hakea mahtavalta Never liked it anyway -sivustolta (neverlikeditanyway.com), jossa eksien tavaroita kaupataan tarinoiden kera.
Muista, että on hyvän tavan mukaista kysyä eksältä, haluaako hän arvokkaimmat lahjat takaisin – etenkin jos kyseessä on entisen kumppanin suvun perintösormus.

4. Älä ryhdy varastoksi

Jokainen vastaa omista tavaroistaan. Jos eksä jättää erossa tavaroitaan sinulle, hänen velvollisuutensa on hakea ne pois. ”Ei ole reilua, jos toinen ottaa yhteisestä kodista mukaansa vain iloa tuottavat esineet.”

Kuva: Imaxtree

Lue myös:

Nämä 10 asiaa kannattaa tehdä heti eron jälkeen

Kolme naista kertoo, miksi kamala ero onkin ollut lopulta ihan hyvä juttu: ”Etsin nyt miestä, jolle riitän omana itsenäni”

6 tapaa nauttia elämästä eron jälkeen

Teksti Ida Valpas