Kuva: MVPhotos

Ensitreffit edessä, apua! Näin teet niistä täydelliset

Ensitreffit ovat stressaavia, sille ei voi mitään. Etenkin, jos sinun on tavattava tyyppi, jonka tiedät entuudestaan vain netistä. Etukäteen on mahdoton tietää, onnistuuko tapaaaminen vai tuleeko siitä täyttä tuskaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valmistautuminen

Älä valehtele ikääsi, pituuttasi, ammattiasi, perhetaustaasi, harrastuksiasi tai edes lempibändiäsi vaikuttaaksesi viehättävältä.Valehteleminen tai asioiden vääristeleminen on harmillisen yleistä, ja se johtaa lähes aina jossain vaiheessa kiusallisiin tilanteisiin.

Pukeutuminen

Pukeudu vaatteisiin, jotka saavat sinut tuntemaan olosi itsevarmaksi ja mukavaksi. Jos sinulla on taipumusta hikoilla jännityksestä, jätä kiristävät vaatteet ja tekokuidut kotiin. Valitse tyyli, jossa muutenkin viihdyt. Sinun ei tarvitse väkisin tehdä itsestäsi seksipommia. Jos asialliset kauluspaidat eivät kuulu tyyliisi, jätä ne kotiin. Et ole menossa työhaastatteluun, vaan tapaamaan ihmistä, jonka seurassa saatat hyvällä tuurilla viettää vuosikausia tai jopa loppuelämäsi. Ole siis aito. Jos hänen kiinnostuksensa lopahtaa pukeutumisesi vuoksi, ette todennäköisesti olisi kovin yhteensopiva pari muutenkaan. Jos olet asukriisissä, mieti värien merkityksiä: musta väri tuo itsevarman ja tyylikkään olon melkein aina. Jos olet taipuvainen sotkemaan, vältä vaaleita vaatteita. Punainen on intohimon väri, mutta se voi myös herättää aggressiivisen vaikutelman. Sininen ja vihreä rauhoittavat.

Keskustelu

Kysy kysymyksiä, ole kiinnostunut, äläkä jauha vain omista asioistasi. Kannattaa etsiä yhteisiä kiinnostuksenkohteita. Onneksi enää ei ole käytöskoodeja siitä, millaisia aiheita saa käsitellä ensitreffeillä ja mitä ei. Historiallisesti ihmisiä on neuvottu välttämään esimerkiksi politiikkaa, uskontoa tai rahaa. Kannattaa kuitenkin rohkeasti käsitellä isoja aiheita, jos se tuntuu luontevalta. Mitä syvällisemmistä aiheista keskustelette, sen paremmin tutustutte toisiinne.

Vain yksi sääntö pätee: ensimmäisillä treffeillä kannattaa aina välttää eksistä puhumista. Eksän mainitseminen ei ole tietenkään kiellettyä, mutta jos alat perata suhteenne vaiheita tai jauhamaan eksästäsi, vaikutat helposti siltä, ettet ole vielä päässyt yli entisestä parisuhteestasi. Vältä myös pitkällisiä selityksiä urheiluharrastuksestasi, ellei hän ole kiinnostunut samasta lajista.

Tavat

Laita puhelin laukkuun treffien ajaksi ja pidä se siellä. Älä pälyile viestejä, Instagram-fiidiä tai vastaa puheluihin. On lähes poikkeuksetta viehättävää, kunnioittavaa ja jopa kiihottavaa olla sataprosenttisesti läsnä.

Pituus

Tunnistat onnistuneet treffit siitä, että ajantaju katoaa. Ilta pitenee ja kahvimuki muuttuu viinilasilliseksi, joka muuttuu pitkäksi kävelyksi puistossa ilman, että asiasta pitää tehdä ennakkosuunnitelmia. Seuraa vaistoasi. Huonoilla treffeillä käy päinvastoin, ja tunnet olevasi jumissa tilanteessa, joka vain jatkuu ja jatkuu. Jos treffit eivät tuntuvat pakkopullalta eivätkä kemiat tunnu lainkaan toimivan, älä haaskaa aikaasi. Keksi tekosyy tai sovi ystävän kanssa varatapaaminen siltä varalta, että sinun pitää kiirehtiä treffeiltä pois.

Lopuksi:

Ota rennosti. Treffeillä käymisestä ei kannata ottaa paineita. Treffeillä käyminen harjaannuttaa sosiaalisia taitoja ja auttaa sinua myös tutustumaan itseesi. Erilaisiin ihmisiin kannattaa aina suhtautua avoimin mielin. Treffeillä voi olla hauskaa, vaikkei tapaaminen aina seuraavaan kohtaamiseen johtaisikaan.

Lue myös:

Epäiletkö kumppanisi pettävän? Uskottomuus saattaa näkyä kehonkielessä

Pilasiko Tinder deittailun?

Näin ihastut kumppaniisi uudelleen