emotionaalinen pettäminen

Emotionaalinen pettäminen – nämä 9 merkkiä saattavat paljastavat pettäjän

Sitä on vaikea havaita ja siitä selviytyminen on vähintäänkin yhtä vaikeaa.

Ei varmasti tule kenellekään yllätyksenä, että emotionaalisesti petetyksi tuleminen tuntuu pahalta. Jopa pahemmalta kuin fyysisesti. Erityisen ikävän tilanteesta tekee usein se, ettet voi olla varma mistään. Et todennäköisesti saa kultaasi kiinni seksiviestittelystä tai piilotetuista alusvaatteista, ehkä epäilet jo itseäsikin vainoharhaisuudesta.

Kuinka salaisesti toimintaa selkäsi takana suoritetaankaan, nämä yhdeksän merkkiä viestivät siitä, että kumppanillasi on tunteita toista kohtaan:

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Hän pitää puhelimensa visusti itsellään, jottet näe mitään ylimääräistä

Tämä voi olla tarkoin suunniteltua tai vain yhtäkkistä vaivautumista, kun yrität katsoa aikaa hänen puhelimestaan. Jos käytös puhelimen kanssa on erilaista kuin aiemmin, eikä hän ole ennen vaalinut yksityisyyttään yhtä tarkasti, toisessa päässä odottaa todennäköisesti joku toinen.

2. Erilainen some-käyttäytyminen

Jos kultasi on aina ollut sosiaalisessa mediassa, on hankalampaa sanoa, onko jotain meneillään. Mikäli hän on alkanut käyttää tiettyjä sovelluksia, kuten Snapchat, on ehkä tarkoituksena piilottaa johtolangat ja hävittää todisteet. Ihmettelet hänen muuttunutta Instagram-käyttäytymistään; tarina toisen perään ja tsekkaus, kuka niitä katsoo. Noh, tiedät mitä se tarkoittaa.

Muuttunut some-käyttäytyminen ei aina viesti pettämisestä, mutta kannattaa selvittää syyt. On myös mahdollista, että Twitterin koukuttavuus selviää vasta tässä vaiheessa, se ei ole pettämistä. Kehotamme silti luottamaan vaistoihisi.

3. Hän käyttää puhelinta seurassasi huomattavasti aiempaa enemmän

Kyllä, kaikille tapahtuu joskus niin, että unohtuu puhelimelle seuraamaan keskustelua ryhmächatissa tai saa tärkeän työsähköpostin kesken deitti-illan. Usein tällaista käytöstä on kuitenkin tapana pahoitella.

Jos joudut kilpailla kumppanisi huomiosta – tietämättä edes, mihin hänen ajatuksensa laukkaavat – on syytäkin olla hieman epäileväinen. Etenkin jos hän on ennen pidellyt puhelimen sijaan kiinni kädestäsi.

4. Keskustelunne on yksipuolisempaa, kuin aiemmin

Luonnollisesti yksi parhaita asioita hyvässä parisuhteessa on se, että voit jakaa kumppanisi kanssa kaikki päivän asiat, jopa sen viikon huonoimman tai tylsimmän päivän tapahtumat. Ennen hän on kertonut kaikki asiat, jopa turhankin yksityiskohtaisesti, mutta nyt saat vastaukseksi vain ”päivä meni ihan hyvin”. Erityisesti, jos hän on vaitonainen keskustellessanne, mutta siirtyy tuota pikaa näpyttelemään puhelintaan, olisi hälytyskellojen syytä soida.

5. Häntä ei vaikuta kiinnostavan intiimimpi kanssakäyminen kanssasi

Jos hän ei enää tee aloitetta seksin suhteen eikä vaikuta edes kiinnostuneelta sinun tehdessä, se on selkein merkki. Intiimin kanssakäymisen, kuten suutelemisen, kädestä pitämisen, halaamisen ja koskettamisen väheneminen äkillisesti viestii myös siitä, että kumppanisi mielessä voi pyöriä joku toinen. Jos kumppanisi käytös on muuttunut yhtäkkiä, ilman minkäänlaista selitystä, on syytä huolestua. Parisuhteessa, jossa kaikki on kohdallaan, hellyyden osoitukset eivät lopu kuin seinään.

6. Kumppanisi viettää aikaa saman tyypin kanssa – eikä halua sinua mukaansa

Yleensä se menee niin, että hän vakuuttelee kerta toisensa perään viettävänsä aikaa ainoastaan työkaverinsa kanssa. Se ei kuitenkaan aina viesti suoraan siitä, että hän olisi ihastunut toiseen.

Emotionaalista pettämistä voi olla myös se, ettei kumppanisi halua sinun tutustuvan hänen ystäväpiiriinsä. On tietenkin tärkeää, että suhteen molemmilla osapuolilla on myös omat juttunsa ja kaverit. Jos hän kuitenkin pitää sinut etäällä ystävistään, hän voi tiedostamattaan etäännyttää teitä toisistanne.

7. Hän vertaa sinua usein muihin

Jos kumppanisi on kiinnostunut toisesta, hän saattaa päätyä vertailemaan sinua toisiin. Se todellakin on epäreilua sinua kohtaan. Sinä elät parisuhteessa, huonoina ja hyvinä päivinä, ihastuksen ollessa samaan aikaan jopa saavuttamattomalla tasolla. Onko oikeasti mitään hyötyä kuulla, kuinka Kendall Jenner vaikuttaa aina olevan niin positiivinen, sinun ollessa kumppanisi mielestä kestokiukuttelija? Ei, siitä ei ole hyötyä. Tämä ei suoranaisesti ole pettämistä, mutta hän laittaa sinua alemmas nostamalla toista ylös päin, se ei ole reilua.

8. Hän aloittaa useita riitoja ja syyllistää sinua siitä, että haluat erota

Riidan aiheet ovat naurettavia tai vähintäänkin kummallisia, etkä ymmärrä ollenkaan, mistä hän niitä keksii. Hän yrittää helppoa ulospääsyä. Tilanne voi mennä niin pitkälle, että hän kyseenalaistaa sen, oletko sinä pettänyt ja nyt haluat lopettaa suhteenne.

Hän yrittää päästä tilanteeseen, jossa tekisit päätöksen hänen puolestaan. Kumppanisi toimii näin, koska haluaa helpomman tavan erota ja välttää samalla kertomisen ihastuksesta toiseen tai halusta kokeilla sinkkuelämää.

9. Hän on joustava muiden, muttei sinun suhteesi

Olette suunnitelleet illallista, mutta kumppanisi valitsee mieluummin oluet uuden ystävän kanssa. Kun ehdotat viikonloppureissua, hän ei olekaan varma, onko aikaa tai rahaa tarpeeksi. Hän on valmis luopumaan ajasta kanssasi, erityisesti jos yhteinen tekeminen on suunnitteilla pitkällä tulevaisuudessa.

Hän saattaa miettiä suhteenne tulevaisuutta ja punnitsee eri vaihtoehtoja. Vaikuttaa siltä, että hän on tilanteessa, ettei uskalla erota. Joko hän ei ole varma tai valmis eroon.

Jos tämä lista vahvisti pelkoasi ja haluat kohdata sen, miten toimia?

Etene kevyesti. Jos lähestyt kumppaniasi liian syyttävään sävyyn, hän ajautuu tahtomattaan puolustuskannalle. Aloita sillä, miltä sinusta tuntuu. Keskity omiin tuntemuksiisi kumppanina ja teihin parina. Kerro, että tunnet teidän etääntyneen toisistanne tai et koe saavasi vastakaikua entiseen tapaan. Vältä tuomasta ilmi tiettyä henkilöä tai ”epäiltyä”, koska on pieni mahdollisuus, että voit silti olla väärässä. Ja jos osuitkin arkaan paikkaan, kumppanisi tuskin myöntää sitä, jos syyllistät häntä jo valmiiksi.

Tässä kohtaa ainoa asia, josta ehdottomasti kannattaa puhua on omat tunteesi. Se on ainoa asia, josta voit olla täysin varma. Tunnet, että jotain on pielessä, joten kerro se.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös:

Kolumni: Pettäminen alkaa yleensä paljon ennen fyysistä kosketusta

Oletko mikropettäjä? 5 faktaa ilmiöstä, joka on yleisempi kuin uskommekaan

Janina, 22: ”Oli kova isku kuulla, että poikaystäväni harkitsi vaihtavansa minut toiseen naiseen”

Teksti Ida Suntio
Kuvat Fotolia