deittailu melbournessa

”Kouluttautunut nainen on monen mielestä pelottava”

Tällaista on deittailu Melbournessa.

Isabella Jensen, 28, on asunut kaksi vuotta Australiassa working holiday -viisumilla. Hän arvostaa sitä, miten rohkeasti aussimiehet lähestyvät naisia.

”Australia on niin iso maa, että tänne mahtuu sekaan aivan kaikkea. Suurkaupungeista kotoisin olevat miehet tuntuvat olevan melko pinnallisia ja kärsimättömiä, kun taas pienemmiltä paikkakunnilta tullaan hieman nöyremmällä asenteella. Yleisesti ottaen kulttuuri on ulkonäkökeskeinen: koulutusta ei arvosteta samalla tavalla kuin Suomessa, ja kouluttautunut nainen on monien mielestä pelottava. Opiskelu on Australiassa myös todella kallista, ja moni mies vähättelee itseään tai selittelee tietämättömyyttään sillä, ettei ole ollut mahdollisuutta kouluttautua.

Miehet poseeraavat Instagram-kuvissa niin, että kello varmasti näkyy ja lihakset erottuvat. Itseäni sellainen lähinnä naurattaa.

Deittikutsut tulevat useimmiten Tinderissä tai yhteisten tuttujen kautta. Treffit menevät jenkkileffoista tutun kaavan mukaisesti. Mies vie naisen ulos syömään ja maksaa yleensä kaiken. Täällä palkat ovat jo kolmekymppisenä paljon Suomea korkeampia, ja miehet tarjoavat usein monta ruokalajia sekä viinit ja drinkkejä.

”Miehet poseeraavat Instagram-kuvissa niin, että kello varmasti näkyy ja lihakset erottuvat.”

Aussit ovat melko itsevarmoja ja puhuvat deiteillä mielellään itsestään ja tykkäävät kertoa omista saavutuksistaan. Muutenkin ihmiset ovat avoimia, eikä kaikkea tietoa tarvitse lypsää kysymys kysymykseltä. Minua on tultu pyytämään treffeille sekä kadulla että ruokakaupassa. Miehiltä saa täällä paljon huomiota ja kehuja, mutta aina ei voi olla varma, kuinka suuri osa niistä on vilpittömiä.

Moni mies deittailee paria kolmeakin naista samaan aikaan ja valitsee muutaman viikon tapailun jälkeen itselleen mieluisimman tyypin. Usein deittailua katsellaan ensin muutama kuukausi ja sitten päätetään, ollaanko hommassa enemmän tosissaan.

Arvostan sitä, kuinka rohkeasti aussimiehet lähestyvät naisia ilman torjutuksi tulemisen pelkoa. Suomessa tuntuu, että naiset saavat tehdä hirveästi töitä sen eteen, että pääsee edes niille ekoille treffeille.”

Lue myös:

Kolumni: Nämä asiat opin Australiassa asuessani

Haluatko unelmaduunin Australiasta?

15 deittailutotuutta, jotka vain kiireiset naiset tietävät

Teksti Siina Leppä
Kuvat Fotolia