”Yltiökohteliaat britit eivät uskalla sanoa, jos heitä ei kiinnosta”

Tällaista on deittailu Lontoossa.

Sairaanhoitajana työskentelevä Eeva Emilia Louhela, 32, on asunut kolme vuotta Iso-Britanniassa. Hän tapaa deittinsä aina työpaikan lähellä, jotta suurkaupungissa matkustamiseen ei kulu aikaa.

”Lähdin Lontooseen sillä ajatuksella, että brittimiesten joukosta löydän tuota pikaa itselleni täydellisen lordin tai prinssi hurmaavan. Asuin aiemmin kaksi vuotta Indonesiassa ja vietin bile-elämää, joten suunnitelmissa oli asettua aloilleni. Viime vuodet ovat kuitenkin kuluneet ahkerasti deittaillessa. Prinssi on edelleen haussa tositarkoituksella. Tapailen nyt todella kivaa tyyppiä, mutta emme ole vielä sopineet olevamme virallisesti yhdessä.

Treffeillä käyminen on monelle enemmänkin ajanvietettä kuin sen oikean etsimistä. Itse ehdin käydä alkuvuodesta kahden kuukauden aikana seitsemän kertaa treffeillä. Vaikka treffikumppanista huomaisi heti, ettei jutulla ole tulevaisuutta, pitää deiteillä istua kohteliaasti ainakin parin oluen ajan ja yrittää keksiä juteltavaa. Jutunjuurta löytää yleensä kiireisestä työelämästä tai omista intresseistä.

”Ensitreffit sovitaan usein pubiin ja mies tarjoaa, aina omasta aloitteestaan.”

Ensitreffit sovitaan usein pubiin ja mies tarjoaa, aina omasta aloitteestaan. En ole ikinä ollut täällä deiteillä, joilla mies ei tarjoutuisi maksamaan. Tämän tietäen katson aina tilaukseni hintaa, enkä olettaisi toisen tarjoavan minulle satojen puntien illallista. Parien treffien jälkeen tarjoudun maksamaan osan tai tilaamaan seuraavan kierroksen.

Britit ovat yltiökohteliaita, mikä deittielämässä johtaa siihen, ettei uskalleta sanoa, jos ei kiinnosta. Miehet mieluummin katoavat kuvioista kuin ovat rehellisiä. Ei ole yksi eikä kaksi kertaa, kun minulle tai kaverilleni on käynyt niin, että kolmenkin kuukauden tapailun jälkeen tyyppi ghostaa tai sitten tunnustaa rakkautensa ja häviää muutaman päivän päästä.

Ystäväni antoi minulle ensimmäisenä Lontoon-vuotenani paikallisen, vanhanaikaisen deittisääntö-oppaan, jota hieman soveltaen tein itselleni selkeän ohjenuoran: en tee ikinä aloitetta enkä tekstaa ensimmäisenä treffien jälkeen. Pyydän miehet tapaaman minua työpaikan vastapäätä sijaitsevaan pubiin, jotta ison kaupungin sisällä matkusteluun ei kulu turhaa aikaa. Lontoossa ei ole ylimääräistä aikaa, ja kaikki aika on rahaa.”

Lue myös:

Millaista on olla suhteessa ulkomaalaisen kanssa?

Sinkuilla on naimisissa olevia rikkaampi elämä, väittää yhdysvaltalaistutkija – pitääkö tämä paikkansa?

Missä uuden kumppanin voi tavata, jos nettideittailu ja baareissa notkuminen ei kiinnosta?

 

 

 

Teksti Siina Leppä
Kuvat Imaxtree