deittailu berliinissä

Sisi innostui Berliinin avoimesta deittailukulttuurista: ”Tein miehistä listan, jotta pysyisin heistä kärryillä”

Tällaista on deittailu Berliinissä!

Sisi Palomäki, 28, on asunut puolitoista vuotta Saksassa. Pohjois-Amerikan tutkimuksen maisteriopiskelija innostui Berliinin avoimesta treffikulttuurista ja teki deittailusta taiteenlajin.

”Olen tavannut miehiä ihan kaikkialla: kadulla, Facebookissa, eBayssa ja Tinderissä. Miehet ovat todella avoimia. Minulta on tultu esimerkiksi bussissa kysymään, mitä musiikkia kuuntelen. Kerran bongasin Ebaysta paloaseman vanhat tuolit ja lähdin ostamaan niitä. Emme päässeet hinnasta yhteisymmärrykseen, mutta jälkeenpäin myyjänä ollut palomies pyysi deiteille.

Berliiinissä on yleensä todella helppo löytää treffiseuraa varsinkin sovellusten kautta.

Kaverini varoittelivat, että Tinder on täynnä vain sekopäitä. Koska olin uusi kaupungissa, enkä ollut aiemmin elämässäni ehtinyt deittailemaan, ajattelin kokeilla rohkeasti. Berliinissä on avoin deittailukulttuuri, joten täällä sille oli otolliset olosuhteet. Huomasin heti, kuinka kansainvälistä tarjonta on. Jos tyyppi vaikutti yhtään kiinnostavalta profiilitekstinsä, ulkonäkönsä tai vaikkapa ammattinsa takia, painoin siekailematta sydäntä. Menin virran mukana ajatuksella, että jos joku erityinen osuu kohdalle, kiva niin, mutta ei mitään paineita. Kävin lopulta niin monilla deiteillä, että annoin jokaiselle lempinimen ja tein heistä listan, jotta pysyisin kärryillä miehistä.

”Tapasin Tinderin kautta ihan huikeita tyyppejä, mukaan lukien nykyisen poikaystäväni. Yksi lennätti minut toiseen kaupunkiin, haki kentältä ja kokkasi minulle koko viikonlopun.”

Tapasin Tinderin kautta ihan huikeita tyyppejä, mukaan lukien nykyisen poikaystäväni. Yksi lennätti minut toiseen kaupunkiin, haki kentältä ja kokkasi minulle koko viikonlopun. Toisen kanssa lähdin aamulla brunssille, jonka jälkeen vietimme koko päivän yhdessä kaupungilla. Illalla hän kutsui vielä luokseen kurpitsakeitolle. Mietin, että mikäköhän oven takana odottaa, mutta tarjolla todellakin oli keittoa upeasti rempatussa arvoasunnossa.

En juo alkoholia, mikä pakotti miehet keksimään hieman erilaisia treffejä perinteisten drinkkien sijaan. Omalle kohdalleni osuneet miehet olivat aktiivisia treffien suunnittelijoita, mutta olen kuullut, että samanlainen tuuri on harvassa.

Deittikumppanit hakevat Berliinisä kotoa, avaavat ovet ja maksavat laskut. Monesti en ottanut edes omaa lompakkoa mukaani. Jos joku olisi pyytänyt minua jakamaan laskun, minulla olisi mennyt tyyppiin saman tien maku. En koe, että tarjoaminen tai herrasmiesmäiset käytöstavat alentaisivat arvoani naisena: miehet kyllä tietävät, että osaan avata ovia ja maksaa laskuni. Kyse on huomaavaisuudesta ja sen näyttämisestä, että he haluavat olla juuri minun kanssani treffeillä.”

Lue myös:

Missä uuden kumppanin voi tavata, jos nettideittailu ja baareissa notkuminen ei kiinnosta?

15 deittailutotuutta, jotka vain kiireiset naiset tietävät

Sinkkunainen piti deittailupäiväkirjaa yhdeksän viikon ajan – pyysimme kolmea miestä kommentoimaan suhdekiemuroita

 

 

Teksti Siina Leppä
Kuvat Imaxtree