7 asiaa, jotka tapahtuvat joka kerta, kun sovitte tapaamisesta ryhmäkeskustelussa

1. Jokaiselle sopivan ajankohdan löytäminen on kuin rakettitiedettä.
Ryhmäviestittely on tehnyt yhteisten menojen sopimisesta periaatteessa todella helppoa ja nopeaa, mutta käytännössä kaikille sopivan ajankohdan selvittäminen ja tapaamisesta sopiminen on joka kerta aivan yhtä haastavaa. Kuinka voikaan olla, että kaikkien kalenteri on tupaten täynnä ympäri vuoden?!

2. Epäonninen jää ulkopuolelle.
Koko kaveriporukan kokoaminen samaan aikaan yhteen paikkaan ei siis onnistu lähes koskaan. Kun vihdoin suurimmalle osalle sopiva tapaamisaika löytyy ydinfysiikan ja matemaattisten yhtälöiden avulla, ja enää yksi tyypeistä ilmoittaa, ettei aika sovi, koittaa hetki, kun ystävä on uhrattava yhteisen hyvän puolesta. Kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta! Juu ei.

3. Kun olet itse se ulkopuolinen.
Kaikki tietävät sen fiiliksen, kun onkin itse ainoa, jolle sovittu ajankohta ei käy millään. Kaikki muut jatkavat iloisesti keskustelua yhteisestä ihanasta, upeasta, ikimuistoisesta tulevasta tapaamisesta, etkä voi kuin lukea viestejä sivusta ja olla osallistumatta suunnitteluun.

4. Riita rahasta.
Päivämäärän lukkoon lyömisestä ei iloita kauaa, sillä seuraava ongelma saadaan rahasta. Jokainen tahtoo tietää, kuinka paljon yhteiset aktiviteetit kustantavat, missä olisi edullisinta, voisiko jossain päästä vielä halvemmalla, kenellä on kuinkakin paljon varaa, pitääkö jostain suunnitelmasta luopua rahanpuutteen takia kokonaan, tuleeko jollekin paha mieli budjetista, kuka loukkaantuu siitä, että toisella on rahaa, kuka loukkaantuu siitä, että toisella ei olekaan rahaa, kuka lopulliset menot maksaa ja kuinka syntyvät velat olisi helpoin periä takaisin.

5. Yksi ryhmäkeskustelun jäsenistä ilmoittaa itsestään yllättäen.
Viestiryhmässä on aina se yksi, joka ei jostain syystä ole pystynyt/halunnut/viitsinyt/huomannut (lisää jokin muu yhtä hyvä selitys) osallistua keskusteluun, ja antaa kuulua itsestään juuri ennen h-hetkeä. Olitte tietenkin olettaneet kaverin kuolemanhiljaisuudesta, ettei häntä kiinnosta osallistua, ja jättäneet tämän laskuista. Aina tästä ei synny ongelmaa, mutta auta armias, jos tapaamista varten on tehty hankintoja tai varattu tietty määrä esimerkiksi lippuja tai matkapaikkoja. Ensi kertaa varten yksi pieni, aina yhtä kuuroille korville kantautuva toive: vastaa niihin viesteihin ajallaan.

6. Puolet porukasta peruu tulonsa.
AINA. No okei, ainakin yksi porukasta. Tälle ei ole minkäänlaista tyhjentävää selitystä tai matemaattista kaavaa, mutta lähes aina osallistujien lopullisesta määrästä kannattaa miinustaa jo valmiiksi yksi pois, jotta suunnitelmien peruuttaminen ei lässäytä koko muun porukan hyvää tunnelmaa.

7. Teillä on lopulta superhauskaa.
Kaikki ryhmäkeskusteluhaasteet, tuhannet viestit, kiistat ja pään seinään hakkaamiset olivat todellakin yhteisen aikanne arvoisia. Kaikkein ärsyttävimmät ja rasittavimmat ryhmächattailijaystävät ovat nimittäin aina myös niitä kaikkein rakkaimpia tyyppejä, joiden kanssa tietää selviävänsä mistä tahansa – kuten seuraavan tapahtuman järjestämisestä.

 

Lue myös:

9 syytä, miksi lapsuudenystävät ovat yleensä niitä parhaimpia

Nämä 10 kohtaa todistavat, että paras ystäväsi on sielunkumppanisi

8 asiaa, jotka sinun tulisi sanoa useammin

Kuva: iStock
Alkuperäinen juttu: Seventeen