6 vinkkiä, joilla selviät seurustelukumppanin vanhempien tapaamisesta

Uuden rakkaan vanhempien tapaaminen ensimmäistä kertaa on lähes poikkeuksetta enemmän tai vähemmän kiusallista. Näillä kuudella ohjeella selviät ensitapaamisesta ehjin nahoin ja saatat tehdä jopa lähtemättömän vaikutuksen!

1. Aseta tapaamiselle selkeät rajat

Tapaaminen on hyvä järjestää niin, että sillä on selkeä alku ja loppu. Esimerkiksi ravintolassa syöminen, kahvilla käyminen tai illalliselle saapuminen ovat hyviä vaihtoehtoja, sillä tapaamista ei tarvitse venyttää monituntiseksi ja tilanteesta on luonnollista poistua.

Voi olla hyvä idea järjestää ensikohtaaminen vieraalla maaperällä, jolloin koko seurue tuntee olonsa yhdenvertaiseksi. Myös tädit, sedät, kummit ja kaimat kannattaa rajata pois turhien paineiden ja ristikuulusteluruokailun välttämiseksi. He saavat luvan odottaa omaa tapaamisvuoroaan. 

2. Tee taustatutkimusta

Meillä kaikillahan on korkeakoulutason tutkinto nettistalkkaamisesta – nyt jos koskaan kykyjä kannattaa hyödyntää. Tutustu kultasi perheeseen hieman etukäteen. Jos Facebook-tileiltä ei selviä aivan kaikkea, voit toki kysyä kumppaniltasi täydentäviä tietoja. Joka tapauksessa on hyvä, jos olet valmiiksi perillä esimerkiksi perhesuhteista ja aroista aiheista. 

3. Ole oma itsesi

Vaikka rakkaan vanhempiin tekisi mieli tehdä mahdollisimman hyvä ensivaikutelma, kannattaa olla oma itsensä. Jos aiot vierailla kumppanisi vanhempien luona jatkossakin ja olla heidän kanssaan tekemisissä, esittämisestä ei ole mitään hyötyä. Kukaan ei jaksa eikä kenenkään tarvitse vetää roolia lähimmäistensä kanssa.

4. Tuo jotain mukanasi

Itse tehty jälkiruoka, leikkokukka tai viinipullo on iloinen tuliainen lähes kelle tahansa. Tuomiset osoittavat, että olet ajatellut kumppanisi vanhempia. Tästä ei tietenkään tarvitse ottaa stressiä, sillä itse tuomisia tärkeämpi on ajatus sen taustalla!

5. Jaa kohteliaisuus

Kehut ja imartelu vievät pitkälle. Esimerkiksi sisustuksen, tarjoilujen tai vaatekappaleen kehuminen toimii. Päästään kehuja ei kuitenkaan kannata keksiä, sillä niiden pitäisi kuulostaa aidoilta.

Jos olet vieraana vanhempien talossa, on kohteliasta osallistua esimerkiksi tiskien korjaamiseen pöydästä.

6. Tee paljon kysymyksiä

Juttelu voi tuntua aluksi hankalalta. Jos et keksi puhuttavaa, kysele vanhemmilta mahdollisimman paljon. Voit napata aiheen vaikkapa perhevalokuvasta, jännittävästä esineestä tai vanhempien töistä. Ihmiset tykkäävät yleensä puhua itsestään, joten voit rauhassa keskittyä kuuntelemaan vanhempien tarinoita.

 

Lue myös:

6 vihjettä, joiden perusteella suhteestanne on tulossa vakava

Oletteko selvinneet näistä? 5 merkkiä siitä, että suhteenne tulee kestämään

8 asiaa, jotka tapahtuvat takuuvarmasti ensimmäisellä yhteisellä lomamatkalla

Kuva MVPhotos/©20thCentFox/Courtesy Everett Collection

Alkuperäinen juttu: Vogue