6 merkkiä siitä, että olet hyvä ystävä

1. Et tuomitse. Kuvitteletko, että omien mielipiteidesi laukominen ystäviesi ura-, vaate-, poikaystävä-, tai deittivalinnoista tekee sinusta hyvän ystävän? Useimmissa tapauksissa, pyytämättömät mielipiteet muiden asioihin liittyen tekevät sinusta vain hieman… noh, rasittavan. Jos haluat, että frendisi viihtyvät seurassasi, sinun on hyväksyttävä heidät ja heidän valintansa sellaisenaan. 

2. Olet luotettava. Et ikinä kertoisi ystäviesi henkilökohtaisia juttuja eteenpäin, ethän? Olet ystäviesi luottamuksen arvoinen, etkä lipsauttele muiden asioita eteenpäin. Tiedät, että juoruilusta jää ennen pitkää kiinni, ja luottamuksen rakentaminen uudelleen saattaa viedä älyttömän pitkään. 

 
3. Teet suunnitelmia. Jos haluat ystävyyssuhteidesi kestävän myös sen jälkeen, kun valmistutte koulusta tai ette enää asu naapuritaloissa, on niiden eteen nähtävä vaivaa. Käytännössä se tarkoittaa soittelemista, yhteisten suunnitelmien tekemistä ja toisen tukemista silloin, kun on vaikeaa. Älä oleta, että frendisi jaksaa huolehtia ystävyyssuhteenne ylläpitämisestä yksin. 
 

5. Annat jotain myös itsestäsi. Se, että uskallat antaa jotain myös itsestäsi (=kertoa sydänsuruistasi, peloistasi ja epävarmuuksistasi), on ystävyyssuhteissa välttämämätöntä. Uskalla avautua niille, joihin luotat. Se tekee elämästäsi paljon helpompaa!

6. Olet valmis tekemään kompromisseja. Okei, unelmaviikonloppuusi ei ehkä kuuluisi esiliinana roikkuminen ystäväsi uuden Tinder-matchin kotibileissä, mutta yritä olla joustava. Ole paikalla silloin, kun ystäväsi kertoo tarvitsevansa sinua. Muista, että hän tekisi saman sinun puolestasi. 

Alkuperäinen juttu: Cosmopolitan.com