10 vinkkiä: Näin pääset irti deittisovelluksista

Oletko kyllästynyt swaippailuun ja loputtomaan puhelimen näpyttelyyn? Kokosimme vinkit, joiden avulla vieroitat itsesi deittisovelluksista ja – KYLLÄ, usko tai älä! – tapaat uusia ihmisiä ihan oikeassa elämässä.

Deittisovelluksissa ei ole mitään vikaa. Ei kerrassaan mitään. Nettideittailu on 2010-luvulla enemmän sääntö kuin poikkeus ja moni on löytänyt elämänsä rakkauden sovellusten avulla. Tinderöiminen ei ole kuitenkaan ainoa tapa tavata uusia, kiinnostavia ihmisiä. Ja vain koska kaikki muut ovat nenä kiinni puhelimen näytössä, ei se tarkoita, että sinunkin pitää olla.

Tässäpä hullu idea: Mitä jos irroittautuisimme deittisovelluskulttuurista ja alkaisimme tavata ihmisiä livenä, IRL ja kuten vanhempamme tapasivat, eli ihan sattumalta? Kuulostaa helpolta, mutta sitä se ei ehkä todellisuudessa ole: olemme jo niin tottuneita tutustumaan toisiimme omalta kotisohvaltamme käsin, että livedeittailun vaatima panostus voi tuntua isolta ponnistukselta. Miten KUKAAN tapaa enää oikeassa elämässä?!

Tässä kymmenen (enimmäkseen) kivutonta steppiä, joiden avulla putsaat älyluurisi deittisovelluksista, saat peppusi ylös sohvalta ja tapaat uusia ihmisiä jatkossa kasvotusten!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Mieti tavoitteesi kuntoon

Omia standardeja ei tarvitse laskea, mutta on vaikea löytää mitä haluaa, jos ei tiedä, mitä haluaa. Etsitkö kepeää viikonloppuromanssia, hikistä vaakamamboseuraa vai ehkäpä Sitä Oikeaa? Mieti tavoitteet kuntoon, ennen kuin menet oikeaan maailmaan etsimään deittiseuraa (tai seksiseuraa, tai, no, mitä ikinä etsitkään!)

2. Pane itsesi likoon

Kun poistat deittisovellukset, sinun on lähdettävä ulos kämpästäsi ja nähtävä vaivaa sen eteen, että oikeasti tapaisit ihmisiä. Se, miten paljon haluat lisätä kodin ulkopuolella liikkumista, on täysin itsestäsi kiinni. Käytkö useammin vaikkapa kirjastossa vai otatko tavaksesi käydä heittämässä tikkaa paikallisessa kuppilassa? Päätös on sinun.

3. Vieraile uusissa paikoissa

Tuttuakin tutumpi kantapaikkasi on varmasti syystäkin suosikkisi, mutta samalla tavalla kuin sinä, siellä pyörivät luultavasti varsin samat naamat viikosta toiseen. Ihmiset yllättävän vähän muuttavat rutiinejaan ja päätyvät samoihin, turvallisiin paikkoihin uudestaan ja uudestaan. Siksipä asia on yksinkertainen: jos haluat tavata uusia ihmisiä, mene uusiin paikkoihin. Aloita kevyesti! Käy huomenna työmatkalla aamukahvi uudesta paikasta tai pyörähdä iltalenkillä puistossa, jossa et normaalisti käy.

4. Aseta itsellesi helposti saavutettavia tehtäviä

Meistä monilla menee valtava jänis pöksyyn siinä vaiheessa, kun se maailman söpöin tyyppi on aivan nenän edessä. Helppoa onkin rakentaa itsevarmuutta ja harjoitella tuntemattomille puhumista! Haasta itsesi ja tee seuraavaa: mene viikon sisällä puhumaan kolmelle mielestäsi viehättävälle ihmiselle. Tässä vaiheessa vain harjoittelemme, joten ei ole väliä, onko sinulla oikeasti mahdollisuuksia päästä treffeille kohteesi kanssa. Rupattele kaupan kassan kanssa hieman normaalia pidempään, kysy salilla treenivinkkejä kuumalta kanssasporttaajalta tai puhu vaikka säästä naapurin kanssa. Tärkeintä on, että avaat suusi! Mitä enemmän menet puhumaan vieraille ihmisille, sitä helpompaa siitä tulee.

5. Mieti valmiiksi (HYVÄ) iskurepliikki

Yksi syy miksi uudelle söpölle ihmiselle juttelu voi tuntua vaikealta on se, että pitäisi keksiä MITÄ sanoa. Jotain omaperäistä, jotain hauskaa, jotain rentoa. MUTTA MITÄ? Mieti valmiiksi itseltäsi kuulostava iskurepliikki, jolla avaat pelin. Iskurepliikillä ei tässä nyt tarkoiteta mitään noloa ”Oliko sun äitis simpukka, kun oot tommonen helmi?”- huuhaata. Toimiva avaus on yksinkertainen ja välitön, esimerkiksi ”Hei mä huomasin sut tuolta huoneen toiselta puolelta ja aattelin tulla moikkaamaan”. Mieti mikä kuulostaa sinulta! Ole aito. Jos sanomisesi kuulostavat harjoitellulta, peli on menetetty.

6. Pyydä ystävää järjestämään sokkotreffit

Parisuhteessa olevat ihmiset RA-KAS-TA-VAT parittaa sinkkuystäviään! Amorin apulaista leikkivät tuttavat voivat olla todella raskaita, mutta tässä kohtaa heistä voi oikeasti olla hyötyä. Kun deittisovellukset on poistettu, täytyy ihmisiä tavata toisella tapaa. Miksipä siis et antaisi ystäväsi hoitaa hommaa puolestasi? Kysäise parisuhteessa olevalta ystävältäsi, olisiko hänen kumppanillaan sinkkututtuja, joista saattaisit pitää. Kuka tietää, ehkäpä potentiaalinen deittikumppani onkin lähempänä kuin uskotkaan!

7. Liity JOHONKIN

Uusien ihmisten etsimisessä auttaa uudet harrastukset ja elämänpiirit. Liity siis johonkin! Liity juoksujoukkueeseen, kokkauskerhoon, työpaikan virkistystoimikuntaan, aloita shakkikerho… mahdollisuudet ovat rajattomat! Liity ryhmään, joka liittyy jotenkin siihen, mistä sinä tiedät entuudestaan jo jotain. Näin tapaat samanhenkisiä ihmisiä. Voit myös kokeilla jotain itsellesi aivan uutta ja liittyä porukkaan, jossa luulet, että voisi olla potentiaalisia deittikumppaneita.

8. Liiku yksin

Älä mene yksin minnekään, missä et tunne oloasi turvalliseksi (ja poistu paikalta, jos turvattomuuden tunne iskee!), mutta yritä liikkua yllättävissä paikoissa itseksesi mahdollisimman paljon. Kynnys mennä juttelemaan on paljon korkeampi, jos ihminen on ystäviensä saartama. Mikset siis ottaisi vaikkapa hyvää kirjaa mukaan kahvilaan tai baariin ja istuisi aina silloin tällöin yksin? Tilaa jotain hyvää juotavaa ja pientä naposteltavaa. Pahinta mitä voi tapahtua on, että vietät ihanan lukuhetken yksinäsi bataattiranskalaisten kanssa. Ei paha!

9. Pidä puhelin pois näkyvistä

Poistit deittisovellukset jotta voisit vähentää kännykkäsi räpläämistä, eikö totta? Ota siis käyttöön sääntö, että et hiplaile luuriasi julkisilla paikoilla. Kukaan ei tule sanomaan sinulle moi, jos tapitat selkä kyyryssä Instagramia. Pane puhelin pois ja ota se esille vasta, kun oikeasti sitä tarvitset (juonipaljastus: et tule tarvitsemaan sitä!)

10. Lataa deittisovellus takaisin, jos oikeasti kaipaat nettideittailua

Ei ole mitään pahaa jutella ihmisille netissä. Voi olla, että tarvitsit vain pienen breikin Tinderistä ja homma maistuu taas pienen tauon jälkeen. Jos vanhanaikainen face-to-face -tapa tavata uusia ihmisiä ei ole sinun juttusi, lataa ihmeessä puhelimeesi sovellus tai pari. Ehkä pidät silmäsi auki jatkossa myös julkisilla paikoilla? Mahdollisuutesi tavata ihania ihmisiä kasvavat, kun kokeilet eri metodeja ja pidät kaikki ovet auki.

Lähde: Cosmopolitan

Teksti Mona Kuoppamaa
Kuvat MVPhotos