Euroopan paras boutique hotelli

Olin todella innoissani, kun sain kuulla, että Aurora Estate oli palkittu Euroopan parhaaksi boutique hotelliksi! Olin jo aiemmin tutustunut mieheni kautta Sirlyyn ja Heidiin ketkä pyörittävät tunnelmallista hotellia ja ravintolaa Ylläsjärven rannalla. Olimme olleet siellä kerran yötä ja useamman kerran syömässä. Ensimmäisestä kerrasta lähtien olin ihastunut paikkaa, joten en yhtään ihmettele heidän upeaa saavutusta! Onneksi olkoon!

Hotellin pihapiiriin kuuluu päärakennuksen lisäksi savusauna, sauna, saunatupa, jacuzzi, avanto ja tiipii teltta.

Aloitimme iltamme rentoutuen savusaunan löylyissä, jacuzzin poreissa ja virkistävällä avanto pulahduksella. Lämmin tunnelma virtasi rakennuksista toiseen ja iltaa ei olisi voinut paremmin aloittaa.

Suoraan edessä on savusauna ja isompi rakennus oikealla on entisöity 100 vuotta vanha talo, jossa on sauna ja tunnelmallinen saunatupa.
Saunatuvan takka.
Tiipii voi varata esimerkiksi omiin juhliin.

 

Saunomisen ja laittautumisen jälkeen siirryimme päärakennukseen nauttimaan dinneristä. Sirlyn suunnittelema ja toteuttama menu yllättää joka kerta kekseliäisyydellään ja täydellisillä yhdistelmillä. Lapin raaka-aineet sitoutuvat hyvin yhteen ja maistuvat todella maukkailta ja jotenkin kotoisilta, vaikka annoksista huokuu ihana hienostuneisuus. Ihastun ruoka-annoksiin joka kerta ja saan maistaa aina jotain uutta!

Kuningasrapua, fermentoitua valkosipulia, yrttejä, mustekalan musteella värjätty aioli ja kirjolohen mäti. Yksi omista lemppareistani!
Savusaunassa savustettua poroa, jäädytetty keltuainen, ruis-parmesan keksi ja pikkeli sipuli.
Porofilettä, savustettua kurpitsaa, lanttua ja potrviinikastiketta.
Hamppu-valkosuklaa namelaka, raparperi sorbee, marenkia, marjoja ja kultaa!

 

Suosittelen ehdottomasti käymään, syömään tai majoittumaan, jos tiet vie Ylläkselle!

Aurora Estate

 

Kuvat Juuli Rönkä