Miten muokkaan Instagram kuvani?

Olen saanut paljon toiveita ja kysymyksiä siitä miten käsittelen ja mitä kuvankäsittelyohjelmia käytän kuvieni muokkaukseen. Tässä postauksessa pääsette kurkkaamaan sen saloihin. Muokkaan kaikki Instagram kuvani puhelimellani ja myös osan blogikuvistanikin. Minulla löytyy pari ihan ehdotonta kuvankäsittelyohjelma lempparia, joista kerron enemmän alla. Tykkään tehdä ja ottaa tietyn tyylisiä kuvia, mutta se ei tarkoita sitä, että käyttäisin kuvani aina saman filtterin ja säätöjen kautta. Kuvien muokkaamiseen vaikuttaa kuvien laatu, valo, valotus, ulkoilma, kuvauksen kohde, ympäristö jne. Mielestäni haastavin ympäristö omaan kuvaamiseen on melkeinpä täällä rakkaassa Suomessa. Vuoden pimeimpinä aikoina valon puute ja harmaus tuo ehdottomasti omat haasteensa, vaikka onneksi kesällä taas valoa riittää pikkutunneille asti. Marraskuu oli tänäkin vuonna aika pimeä ja harmaa, vaikka viime päivät ovatkin olleet ihanan kirkkaat ja kirpeät. Kun valoa ja aurinkoa riittää suosin joko ilta- tai aamu-aurinkoa, se on lempeämpi myös kameralle.

Minulle ehdoton ykkönen kuvien muokkaamiseen on Lightroom. Sillä saa loistavasti säädettyä valoja, varjoja, värejä ja myös ihan yksittäisiä värejä erikseen. Se on myös helppo käyttöinen ja nopea oppia. Lightroomin flittereistä en ole sen kummemmin innostunut, joten käytän filtteri appejä erikseen.

Tässä kuvassa näkyy suosituimpia säätöjäni mitä käytän monissa kuvissa. Kuva on alkuperäinen.

Valot ja varjot.
Haluaako lisätä lämpöä, kylläisyyttä vai kylmempää sävyä kuvaan.
Kuvien värien sävyjä voi erikseen säätää. Tässä on leikitelty taivaan sävyllä.
Clarity tuo tarkkuutta.
Kaipaako kuva lisää valoa? Exposure on siihen vastaus. 😉
Ennen ja jälkeen.

Purjehdus mustelmani saisi varmasti häivytettyä Healing Brush painikkeella Lightroomissa, mutta annan ne nyt kostoksi näkyä, koska viimeksi Iltalehti teki siitä kohun. 😀 Tässä kuvassa mustelmat näkyvät todella pienenä eikä häiritsevästi, mutta mitä te olette mieltä siitä kuuluuko mustelmat kuviin vai ei?

Lemppari filtteri appit mitä käytän ovat VSCO ja Colourtone. Molemmista löytyy hyviä filttereitä ja filtterin kylläisyyttä pystyy säätelemään. Lightroomilla viimeistelen aina filtterit.

VSCO
Colourtone

Toivottavasti saitte vinkkejä omiin muokkailuihin ja vastauksia kysymyksiinne. 😉