Shangri

Kurkkaus Dohan pr-matkan ja Instagram kuvien taakse

Viime viikonloppuna Instagram tilini täyttyi tapahtumarikkaasta ja jopa ylellisestä ”lomailusta” Qatarin Dohassa. Yllätyin kuinka paljon tapahtumaa ja nähtävää voi mahtua kolmen yön reissulle. Kyseessä oli Qatar Airwaysin järjestämä pr-matka. Olihan se huikeaa, mutta myös aika uuvuttavaa. Monesti siitä saa aika silotellun kuvan somen kautta, mutta todellisuus voi olla hiukan eri. En sano, etten olisi kiitollinen upeasta reissusta, jossa kaikki oli järjestetty ja mietitty meitä varten. Olen ehdottomasti kiitollinen ja voi olla, etten muuten olisi koskaan nähnyt Dohaan ja vieläpä noin monipuolisesti. Todellisuus pr-reissuilla on myös se, että päivät ovat todella pitkiä ja yöunet jäävät lyhyiksi, koska hommaa ja nähtävää on paljon. Meidän päivät on aikataulutettu aamusta iltaohjelmaan asti. Muutamia pieniä hengähdystaukoja saatiin pitää, mutta melkeinpä joka kerta aikataulut venyivät eri syistä ja silloin myös oma hengähdystauko jäi pitämättä. ”Luppo” aika jää iltatunneille dinnerin jälkeen, jolloin kello näyttää 23.00, mutta silloin vasta alkaakin oma työnteko. Some- ja bloggarityö, eli säädät päivän Instagram Storyt kohdilleen, muokkaat kuvia blogiin ja Instagramiin, kirjoitat + omat muut työt jne. Se mitä tapahtuu seesteisten kuvien takana, on oma häppeninkinsä. Juoksemme siis päivät trendikkäimmistä ravintoloista, museoihin, aavikolle, nähtävyyksiin, tehtyyn kaupunkiin tehdylle saarelle, kullattuihin moskeijoihin ja ravintolan kautta takaisin hotellille. Kuvaten kaiken koko ajan ja joka laitteella. Sounds relaxing? 😀 Ihan kreisiä menoa välillä, kun auto pysähtyy uudelle hienolle spotille, niin bloggarit vaan ryntää ulos kännykät päällä ettei vaan missaa mitään. Sitten etsitään sitä ”parasta” kuvakulmaa ja mielellään sellaisessa kohdassa, että se myös sopisi väreiltään oman asun kanssa yhteen. Hinkataan täydellistä kuvaa eri kulmista ja asennoista, kunnes opas pakottaa nousemaan takaisin autoon tai jatkamaan kierrosta. Parhaiten tätä kaaosta voisi kuvailla kiinalaisturistilaumalla parhaimmalla nähtävyydellä. 😀

Instagram kuvien takana

Hiekkamyrsky

Ensimmäisenä päivänä pääsimme aavikkoretkelle. Tämä oli se mitä itse odotin eniten. Pysähdyimme upeille hiekkadyyneille. Valkoinen hiekka-aavikko laskeutui taianomaisesti siniseen mereen. Kuvasimme Julia Toivolan kanssa viimeiseksi hieman korkeammalla hiekkadyynillä. Ohi pyyhälsi hiekkamyrsky, mutta emme lopettaneet siihen. Kuvaukset olivat täysin kesken ja halusimme jatkaa. Lopputulos oli mielestäni upea ja kuvassa leijailevat hiekanjyvät vain täydentävät otoksen. Toisessa kuvassa näkyy ”hiekkapuhallettujen” kasvojen lopputulos. 😀

 

Nopeat biksukuvat

Minulla oli yhteistyö kamppis aurinkotuotteiden kanssa, ja ajattelin ettei se koituisi hankalaksi toteuttaa. Ei se muuten ollut haastavaa, mutta joka päivä kun palattiin päiväretkiltä hotellille, niin aurinko oli laskenut jo puoli viisi, joten kuvaus oli mahdotonta. Nämä kuvat ovat otettu maanantai aamuna 7 jälkeen, kun lähtö hotellilta kamat pakattuina oli klo. 8.00 samana päivänä. Tämä kuva on kameran toinen ruutu. Välillä onnistuu. 🙂

 

Paikka, josta kaikki halusi kuvia

Vierailimme Katara Culturel Village:ssa. Aivan uskomattoman kauniita rakennuksia, moskeijoita ja amfiteatteri. Täällä bloggarit menivät sekaisin, kun oli niin kuvauksellisia rakennuksia ja vietettiin viimeistä ja vasta toista päivää.  Tämä spotti oli kaikista kuvatuin.

Kuva Julia Toivola.

Shangri-La Hotel Doha. Nautimme aamupalan kattojen yllä, helikopterin laskeutumispaikalla.

 

Viimeisen illan dinneripaikka. Persialainen ravintola Parisa sijaitsee markkinaalueella Suoq Waqif. Upea käsintehty koristelu jatkui koko ravintolan läpi lattiasta kattoon. Todella hyvä ruoka ja näkemisen arvoinen paikka.

 

 

Plussat ja miinukset Doha

+  Aurinkoista ja lämmintä ympäri vuoden.

+ Hyvä talviloma kohde, jonne suorat lennot Helsingistä. Lentoaika 6 h.

+ Turvallinen, ei yhtään rikollisuutta.

+ Hyvät ravintolat ja hotellit.

+ Aavikko.

+ Puhdasta.

+ Ilmapiiri rauhallinen ja ystävällinen.

+ Upeat rakennukset ja moskeijat

 

– Hiljainen ja rauhallinen.

– Liikkuminen on aina autolla, ei vielä julkisia yhteyksiä ja ihmiset eivät tee kävellen matkaa.

-Kaikki on uutta ja hienoa, joten vanhaa kulttuuria ei ole juuri ollenkaan nähtävissä.

-Basaarilla myyjät eivät olleet niin avuliaita.

-Alkoholia et voi ostaa tai sitä ei tarjoilla kaikissa ravintoloissa. (Voi olla plussa tai miinus 😀 )

Pukeutuminen

Suosittelen noudattamaan säädyllistä pukeutumista ja kunnioittamaan kulttuuria. Olkapäät ja polvet peitettyinä. Hotellialueella voi olla muissa vaatteissa ja uikkareissa.