Lentopelkoa

Perjantaina lähti Qatar Airways:n kone kohti Dohaa, Qatarin pääkaupunkia. Olin innoissani lähdössä reissuun ja tutustumaan uuteen matkakohteeseen, mutta ennen kun pääsen kohteeseen joudun kärsimään aina lentopelosta. Se ikävä tunne joka valtaa kehon ja mielen, jota ei pääse karkuun. Luulen, että kaikki alkoi tai ainakin vahvistui siitä yhdestä matkasta kohti Karibian saarta jokunen vuosi takaperin. Samoihin aikoihin oli sattunut lentokoneturmia tai mystisiä lentokoneiden häviämisiä. Matkustimme Atlannin yli kohti Dominikaanista Tasavaltaa. Lentoaika oli noin. 9 tuntia. Aivan alusta lähtien kun koneen renkaat irtosivat maasta tuntui että turbulenssi kesti melkein koko lennon ajan. Pahin ”tehosekoitin” vaihe oli siinä Bermudan kolmion alueella, tietenkin. Se tieto ei myöskään helpottanut oloani. Trooppinen myrsky oli käynnissä Karibian saarilla, joten se teki laskeutumisesta vaikeampaan ja tällä lennolla mahdotonta. Kun olimme laskeutumassa ja renkaat olivat jo ulkona tuli äkkinäinen liike takaisin ylös – nokka kohti taivasta. Hytkytys jatkui siis uuteen nousuun ja kesti hetken kun edes saimme tietoa syystä. Kapteeni kuulutti, että huonon sään ja olemattoman näkyvyyden takia ei pystytty laskeutumaan. Jatkettiin siis matkaa toiselle kentälle ja laskeuduttiin vihdoin vaikka myös myrskyisissä olosuhteissa. 15 tunnin lentokoneessa istumisen jälkeen olimme loppujen lopuksi laskeutuneet oikealle kentälle. Siitä selvittiin ja oli hauska reissu, mutta kova lentopelko jäi kummittelemaan.

Tiedän, että lentäminen on yksi turvallisimmista tavoista matkustaa ja turbulenssi ei tiputa konetta, mutta koen silti yläilmoissa ahdistusta. Avaan hieman omia fiiliksiä asiasta. Voisin kuvailla tilaa sellaiseksi, että kokee ahtaanpaikan kammoa ja korkeanpaikan kammoa samaan aikaan. Jep, ei kuulostaa hirveän mukavalta. 😀 Heti kun kone lähtee rullailemaan lentokenttää pitkin ahdistus alkaa. Kämmenet ja jalat hikoavat ja haluisin vaan pois koneesta. Toivon, että nousu olisi nopea ja tasainen. Varsinkin pilvisillä yö lennoilla, kun ei näe korkeuseroa tuntuu pahimmalta. Pomppuisa lähtö ja pimeys buustaavat ahdistusta. Jalkapohjat kihelmöivät samalla tavalla kun korkeissa paikoissa. Mitä pienempi kone, sitä enemmän tuntuu kaikki äänet ja ”epämääräiset” rätinät, joten pidän matkustamisesta enemmän isoimmissa koneissa. Pahimmat ovat nousut ja laskut, ja ensimmäinen tunti lentämistä. Miten super painava hökkerö pysyy ilmassa hämmästyttää vieläkin vaikka takana on tuhansittain lentomaileja. 😀

Halusin alustaa hieman lento aiheista postausta, mutta seuraavaksi päästäänkin lentämisen mukavuuksiin. Olimme matkalla Qatar Airwaysin pr-reissulle Dohaan. Olen lentänyt samalla lentoyhtiöllä viimeksi Balille turistiluokassa, mikä sekin olin todella mieluisa kokemus. Palvelu oli hyvää, hyvät leffat, ilmaiset ruuat ja juomat. Tällä kertaa sain kokea lennon business luokassa. Tämä hieman muutti myös käsitystäni ”turhasta” panostuksesta business luokan lentoihin. Qatar Airways on voittanut palkinnon parhaasta business luokasta 2018. Eikä syyttä. Kokonaisuus oli pikku yksityiskohtia myöten mietitty ja toimiva. Ystävällinen henkilökunta toivotti meidät tervetulleeksi ja ohjasi omalle paikalle. Saimme alkuun shampanjaa (oma valinnainen juoma) ja lämpimät pyyhkeet. Koko lennon ajan palvelu oli ystävällistä, nopeaa ja oikeastaan ihan täydellistä. Tilasimme ruokia pitkin lentoa ja aina tarjoillessaan ruuat, pöydälle levitettiin pöytäliina ja samoin syliin vaatteiden suojaksi. Lentomatka oli todella miellyttävä ja yllellinen.

Mitä Qatar Airwaysin business luokka tarjoaa lennolla:

  • Paljon omaa tilaa.
  • Mukava istuin, jonka saat täysin makuutilaan.
  • Kunnon peitto ja tyyny.
  • Saat tilata listalta ilmaiseksi niin paljon ruokaa ja juomaa kun haluat ja mihin aikaan vaan.
  • Ruoka oli hyvää, freshiä ja tarjoiltiin pöytäliinan kera oikeilta astioilta.
  • Beautypussi, joka sisältää: kasvosuihkeen, voiteen, huulirasvan, silmälaput, sukat ja korvatulpat.
  • Vessassa löytyy hammasharja ja hammastahna pusseja.
  • Iso TV ruutu sisältäen uusimmat elokuvat ja kunnon kuulokkeet.

Lempparit ruokalistalta oli tuoreet marjat +kastike, juustolautanen ja burgeri lautanen (1 kanaburgeri ja 1 lihaburgeri).

Se mikä teki minuun vielä ekstra vaikutuksen oli se tosiasia, etten tuntenut lentopelkoa ollenkaan! Koin, että siihen vaikutti isosti kotoisa istuinloossi jonka sai makuuasentoon, enkä kuullut tai tuntenut lentokoneen tärinää niin hyvin. En muista milloin olo olisi ollut niin levännyt ja rentoutunut lentomatkan jälkeen.

Kurkistus Business luokkaan.

Oma istuintila jatkuu TV ruutujen alle.