Miten nujerran finnit?

Viime viikolla kärsin finneistä. Johtui varmasti stressistä ja hormoneista. Monesti aikuisiän finnit ilmestyvät iholle juuri kyseisistä syistä. Kannattaa myös kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin, jotka voivat vaikuttaa näppyjen syntyyn:

  • Rasvainen tai sokerinen ruoka/ruokavalio.
  • Tukkivia ainesosia sisältävät meikit.
  • Vääränlaiset kosmetiikkatuotteet, jotka ärsyttävät, kuivattavat tai tukkivat ihoasi, eivätkä sovi omalle iholle.
  • Hygienian laiminlyönti (mm. likaiset meikkisiveltimet, likainen pyyhe tai tyynyliina).
  • Alkoholi ja tupakointi.
  • Ilmansaasteet.
  • Lääkkeet.

Olen itseasiassa ammatiltani kosmetologi ja teen vieläkin yhteistyötä ammattikosmetiikkabrändin kanssa ihoterapeuttina.

Nyt päästään omiin vinkkeihin ja neuvoihin siitä, mitä itse teen, kun finnit puhkeavat iholleni. Monesti tämä sattuu juuri silloin, kun on tulossa jokin tärkeä tapahtuma tai esiintyminen. Feel me? 😀

Alan toimia nopeasti, kun huomaan finnin/finnien muodostumista ihollani. Päästäkseni eroon niistä mahdollisimman pian kiinnitän huomion seuraaviin asioihin. Vaihdan kasvojenpesupyyhkeen ja tyynyliinani puhtaisiin. Pesen käytössä olevat siveltimet ja meikkisienen. Niiden, jotka puhuvat paljon puhelimessa, kannattaa pyyhkäistä puhelimen näyttö. 😉 Kasvoja ja itse finnejä ei tietenkään kannata näprätä likaisilla käsillä tai muutenkaan. Kun ”taustatehtävät” on suoritettu, alkaa itse hoito.

  • Puhdistan ihoni kaksoispuhdistuksella. Kasviöljypohjainen puhdistusöljy liuoittaa ihosta öljypohjaisen meikin ja lian. Toinen puhdistus on PH-tasapainoitettu ja sopii ihotyypilleni ja viimeistelee puhdistukseni. Tämän teen joka ilta.
  • Puhdistuksen jälkeen kuorin ihon hellävaraisella päivittäisellä kuorinnalla, joka kuorii ihosta kuolleen ihosolukon ja tekee ihosta vastaanottavaisemman hoitaville tuotteille.
  • Kuorinnan jälkeen iho on valmis hoitotuotteisiin! Muulle kasvojen alueelle levitän tavallista kosteusvoidettani ja epäpuhtaalle alueelle levitän yöksi ohuelti Dermalogican tuotteen Overnight Clearing Gel. Se sisältää salisyylihappoa ja poistaa ihoa tukkivia ihosoluja, estää bakteerien toimintaa, rauhoittaa ärsytystä ja edistää näppyjen parantumista. Luotan tähän tuotteeseen joka kerta, mutta painotan myös muiden asioiden huomioimista! 🙂

Saman hoidon tein viiden illan ajan, mutta tuloksia näin jo parissa yössä.

4 päivän jälkeen.
Dermalogican Overnight Clearing Gel yögeeli ja Daily Microfoliant kuorinta.

Jos et tiedä omaa ihotyyppiäsi tai tämän hetken ihon kuntoasi, suosittelen kääntymään kosmetologin puoleen ja mahdollisuutta ihoanalyysiin.

Vastaan myös mielelläni kysymyksiinne! 🙂