Miksi kirjottaisin treenaamisesta?

Mistä aion kirjoittaa teille? Mietin, mistä aiheista osaisin kirjoittaa, tai mitkä aiheet minua kiinnostavat ja motivoivat. Elämäntapani on aina ollut urheilullinen ja liikunta lähellä sydäntäni, joten aion puhua urheilusta myös Cosmossa.

Ensiksi otetaan katsaus ihan alkuun. Urheileminen oli iso osa koko lapsuuttani, aloitin satubaletilla ja laskettelulla. Siirryin rytmiseen voimisteluun, kun olin 6-vuotias ja kilpailin lajissa yksilönä teinivuosiin asti. Spagaatti menee vieläkin ja koen saaneeni siitä todella hyvän pohjan urheiluun.

Miksi lopetin? Muistan, kun homma alkoi mennä liian vakavaksi ja tiukat valmentajat kiinnittivät huomiota syömiseeni. Olin ihmeissäni, mielestäni olin todella hoikka ja niin olinkin. Mieluummin olisin halunnut kehittyä naisellisemmaksi ja saada hieman muotoja. Treenaaminen ei ollut enää hauskaa, joten lopetin.

Aloitin tanssin, joka on edelleen isosti sydämessäni. Toiset laulaa yksin suihkussa, niin mä tanssin yksin kotona. Tänä syksynä olisi aikomus palata takaisin tanssin pariin, sillä kaipaan tanssimista.

Toinen uusi harrastus alkoi, kun katsoin ystäväni kanssa Anna Palaa -leffan. Ilmoittauduin salamana cheerleading-jengiin. Se oli hauskaa treeniä täynnä hyvää ryhmähenkeä. Näiden lajien lisäksi esim. tennis on ollut osana harrastuksia ja talvisin laskettelu, joka vaihtui yläasteella lumilautaan.

Nykyisin jooga on vienyt mut mennessään. Se hyvä olo, joka siitä tulee mielelle ja keholle on koukuttavaa. Joogassa pystyy hyvin haastaa itseään ja kehityksen huomaa. Mun selälle se on ihan ehdoton. Mulla on näkyvä skolioosi, ja selkä pysyy hyvänä juuri joogan takia.

Jatkossa tarkoitus on siis tuoda tänne hyviä treenivinkkejä ja
enemmän juttua siitä, miten pidän itseni hyvässä kunnossa
kiireiden keskellä.

Kuva Alexa Dagmar

Asu Björn Borg