Tunnetko jo heidät? Haastattelussa pop-yhtye Ruusut

Ruusut on yksi tämän hetken kiinnostavimmista pop-tulokkaista. Bändin jäsenet Ringa Manner, Alpo Nummelin, Samuli Kukkola, Miikka Koivisto ja sanoittaja-kirjailija Lauri Levola haluavat muuttaa suomalaista musiikkimaailmaa.

Ensimmäinen levynne tuli hetki sitten ulos. Mitä kuuluu?

•Hyvää kuuluu!

Tuliko nopea suosio yllätyksenä?

•Tajusimme, minkälaisen kokonaisuuden olimme saaneet aikaan vasta siinä vaiheessa, kun levy alkoi olla sävellyksellisesti lähellä lopullista muotoaan. Silloin ymmärsimme, että biisit saattavat resonoida aika vahvasti kuulijoille. Keikkoja on soitettu täysille klubeille ja yleisö laulaa sanoja mukana antaumuksella. Onhan se aika pakahduttavaa!

Sanotte olevanne suomalaisen popmusiikin uudistajia. Miten olette löytäneet itsevarmuutenne?

•Onnistuimme löytämään toisemme täydellisellä hetkellä. Kaikilla meillä oli kokemusta musiikin tekemisestä ja keikkailusta, mutta etsimme kaikki jotain uutta. Yhdessä olemme kokeneet voimakasta vapauden tunnetta ja löytäneet uuden musiikillisen suunnan. Se on valanut meihin ammatillista itsevarmuutta.

Mistä saatte rohkeutta ja inspiraatiota haastaa itseänne ja kokeilla uusia asioita?

•Inspiraatio tekemiseen voi sinänsä tulla ihan mistä tahansa. Kun pitää mielessä, että kaikki muutkin tässä maailmassa ovat vain ihmisiä, ei omia ideoita tarvitse nolostella. Ruusut ei musiikillaan aliarvioi kuuntelijaa eikä itseään, eikä myöskään tee asioista tarkoituksella vaikeita.

Mikä on lempibiisisi levyltä?

•Ringa: Toyota Celica.

•Alpo: Vaikea valita, on niin monta suosikkia. Ehkä Glitchit.

Olette puhuneet taiteen ja viihteen rajan häilyvyydestä ja niiden yhdistymisestä. Miten luonnehtisitte Ruusuja tässä yhteydessä?

•Ehkä popmusiikin kontekstissa olemme enemmän taidetta kuin viihdettä. Ja onhan taide toisinaan myös erittäin viihdyttävää! Yritämme olla rehellisiä itsellemme ja tehdä valintoja, joiden takana pystymme seisomaan. Koemme myös, että taide ja viihde eivät välttämättä ole enää toistensa vastakohtia.

Ruusujen estetiikka, esimerkiksi kansikuvat ja esiintymisasut, ovat varsin hauskoja. Mistä inspiraatio hassuihin otuksiin?

•Ne ovat GRMMXI-kollektiivin aikaansaannoksia. Valitsimme vain oikeat tyypit tehtävään ja sen jälkeen annoimme heille vapaat kädet. Luottaminen kannatti, visuaalinen maailmammehan on ihan älytön!

Olette sanoneet uuden levynne olevan paras, mitä olette ikinä työstäneet. Miten aiotte tehdä seuraavasta vielä enemmän parhaan?

•Ruusut = jäsenensä. Bändi kasvaa ja kehittyy samaan tahtiin kuin mekin ihmisinä. Parhaus on sinänsä ihana asia, että se ei ole vain yksi suunta. Se, mikä oli kykyjemme äärirajoilla ensimmäistä levyä tehdessä, on seuraavaa levyä tehdessä todennäköisesti vasta alku matkalla tulevaan.

Haluatte musiikkinne herättävän kysymyksiä kuuntelijoissa. Mitä haluatte saada hänet miettimään?

•Ei biiseissä ole mitään sen kummempaa piiloviestiä. Kunhan kuuntelee niitä avoimin korvin. Ne on vähän kuin peilejä kuuntelijalle. Hienoa, jos joku lause yhtäkkiä iskee ja tarkoittaa kuuntelijalle jotain.

Miten esittelisitte itsenne tyypille, joka ei ole vielä kuullut teistä?

•Neljä pitkän linjan muusikkoa ja yksi kirjailija, joiden ensimmäinen suomenkielinen bändi on Ruusut.

Ruusujen ensimmäisestä levystä ”Ruusut” ilmestyy riisutumpi vinyyliversio marraskuun alussa.

Kuvat: Instagram @ruusut555 / viimeinen kuva Instagram @lutakkoclub

LUE MYÖS:

Benjamin Peltonen: ”En tarvitse menneisyyden sometähti-Benjaminia enää”

Onnellisen parisuhteen löytänyt laulaja Leo: ”Maailma sai värit takaisin, kun tapasin Maryamin”

Seuraatko jo? Erikoinen Insta-tili kiinnitti jopa Guccin huomion

Teksti Tommi Nikkola