Spottivalon reunalla: Milan Fashion Week

Näitä Italian nuoria suunnittelijoita kannattaa seurata juuri nyt.

Stella Jean

Voitettuaan Italian Voguen Who Is On Next? -suunnittelukilpailun vuonna 2011 Stella Jeanin ura lähti nousukiitoon, ja hän on päässyt tekemään yhteistyötä muun muassa Giorgio Armanin kanssa.

Stella pitää eettistä muotia tärkeänä ja halusikin mallistollaan tuoda esiin hänen materiaalilähteensä: beninläiset orgaanisen puuvillan tuottajat. Hän otti selvää materiaalin kulkeutumisesta Eurooppaan ja perehtyi maan historiaan.

Mallistolla ja lausunnoillaan hän haluaa kehottaa muita tekemään samoin. Eettisempi ja inhimillisempi materiaalituotanto on todella tärkeää.

Kuvat imaxtree

GCDS

Nimi GCDS tulee sanoista ’God Can’t Destroy Streetwear’, ja se on oikein kuvaava nimi merkille. Lookit ovat modernia Instagram-baddie-tyyliä: helposti puettavia ja yhdisteltäviä, räikeitä ja intensiivisiä.

Vasta pari vuotta mallistojaan runwaylle lähettänyt suunnittelija Giuliano Calza on selvästi pop-kulttuurifanaatikko. Uudessa mallistossa esiintyvät muun muassa Pokémonit Pikachu ja Jigglypuff sekä japanilaisia onnenkissoja laukkujen muodossa.

Kuvat imaxtree

Plan C

Muotijätti Marnin perustajan Consuelo Castiglionin tytär Carolinan merkki Plan C sai debyyttinsä Milanossa, kun Castiglioni esitteli SS19-mallistonsa. Suunnittelija on myöntänyt, että hänen vanhempiensa estetiikka on periytynyt hänelle jonkin verran ja heidän ansiostaan hän on intohimoinen fashionista. Hän haluaa kuitenkin erottautua Marnin varjosta ja kertoo visionsa merkilleen olevan vahva. Castiglioni haluaa myös kyetä itse pukeutumaan suunnittelemiinsa vaatteisiin, joten merkiltä on varmasti luvassa paljon käyttökelpoista muotia.

Kuvat Instagram @plan_c_official

For Restless Sleepers

Kesällä Intian, Kiinan, Vietnamin, Japanin ja Los Angelesin kautta kotikaupunkiinsa Milanoon matkustanut Fransesca Ruffini tietää, millaista jet lag voi olla – ehkä siksi hänen merkkinsä nimikin liittyy uniongelmiin. Nimi kytkeytyy hauskasti vaatteisiin, sillä Ruffinin tavaramerkkinä pidetään pyjama-asua. Vasta muutaman vuoden kuvioissa olleeksi merkiksi For Restless Sleepers on hyvin tunnistettava. Tunnusomainen silkkiyöpuku-fiilis näkyy myös uusissa vaatteissa ja yhdistyy Aasiasta saatuihin vaikutteisiin. Lopputuloksena on elegantti ja varmasti päällä mukavan tuntuinen mallisto.

Kuva Instagram @wmmanagement

Kuva Instagram @dylandon_ig

Kuva Instagram @saintmodelsja

Arthur Arbesser

Suunnittelija Arthur Arbesser on tehnyt töitä muun muassa Iceberg-merkille ja Giorgio Armanille ja julkaissut muutaman malliston omalla nimellään. Uusi mallisto on inspiroitunut Fausto Melotti -nimisen keraamikon töistä, ja lookeissa yhdistyvät seesteisen rauhalliset värit ja vahvat printit. Myös kauden minitrendi – yksi statement-korvis – on bongattavissa mallistosta.

Kuvat imaxtree

LUE MYÖS:

Spottivalon reunalla: London Fashion Week

Spottivalon reunalla: New York Fashion Week

Spottivalon reunalla: Paris Fashion Week

Teksti Tommi Nikkola