TORI.FI 10v. SECOND HAND-MUOTINÄYTÖS (SISÄLTÄÄ VINKIT COOLEIMPIIN KESÄ- JA SYYSTRENDEIHIN)

Onneksi olkoon jo kymmenvuotiaalle Torille!

Pari viikkoa sitten juhlistettiin nettisivustoa oikein olan takaa ja juhlat huipentuivat Suomessa ennen näkemättömään second hand-muotinäytökseen, jonka sain kunnian stailata!

Projekti oli yksi mielenkiintoisimmista ja isoimmista mitä olen saanut stailistin urallani tehdä. Näytöskonsepti on pioneerityötä kotimaisella vaatealalla ja projekti oli erityisen kiinnostava ammatillisesti siksikin, että sen lähtökohta oli stailistin näkökulmasta poikkeuksellinen; kaikki asut etsittiin yhdestä paikasta. Tosin Torin vaatetarjonta on valtava ja ensiksi olinkin aivan hämmentynyt kaikesta siitä tarjonnasta, että oli otettava pieni hengästystauko, luova breikki ja mietittävä näytöksen punainen lanka uusiksi. Varoitan myös tässä, että Tori.fi saattaa aiheuttaa pientä addiktiota alkushokin jälkeen, sillä sieltä löytyy vaikka mitä aarteita ja sivuston hakusanatoimintoa käyttämällä aarteiden etsintä vain helpottuu 😉 ja myönnän että tällä hetkellä uusimmat omat vaateostokseni on tehty sieltä. Suosittelen!

Rakentaessani muotinäytöstä punaiseksi langaksi nivoutui kesän ja syksyn must trendit ja ne näyttävät tältä:

Eläinkuosit jatkavat pinnalla ja tämä seeprakuvioinen hame tuo uutta kulmaa trendille. Halusin ehdottomasti yhdistää seeprahameeen värikkääseen silkkipaitaan ja asun osat toimivatkin upeasti yhdessä ja erikseen esim. farkkujen ja t-paidan kanssa.

Tämän vuoden ykkösväri on beige. Joskus inhottu, joskus ihailtu väri on herättänyt intohimoja läpi vuosikymmenien. Nyt se on jälleen pinnalla. Tänä kesänä jopa koko asu saa olla beigeä. Beigelle voi nyt rakentaa näyttävyyttä volyymilla. Esimerkiksi beige puuvillapaita on ihanan kevyt lisä vaatekaappiin.

Täydelliseen rantalookkiin tarvitaan valkoinen kauluspaita, uikkarit, farkkushortsit, olkihattu ja converset.

Moni on varmasti jo huomannut, että tässä on ehdoton valtatrendi. Kukkaprintti on toki suomalaisten ikisuosikki, mutta nyt se on trendikkäämpi kuin koskaan. Kukkamekkoja saa monenlaisena versiona ja voisi sanoa, että se on jokaiselle pakollinen osa tämän kesän vaatekaappia. Asuun saa halutessaan rouheutta yhdistämällä kukkamekon rankempiin jalkineisiin kuten maihareihin tai bootseihin.

Kimalteet toimivat mielestäni aina, oli sitten kyseessä juhlat tai arki.

Bleiseri on klassikko jo 1980-luvulta, mikä aavistuksen rikkoo vallalla olevaa ysärivillitystä. Bleiseri ja pyöräilyshortsit ovat tämän hetken huipputrendikkäin yhdistelmä.

Haalarit jalokivisävyissä ovat tämän hetken suurimpia trendejä. Koitin löytää mahdollisimman paljon Suomi-designea Torista tähän näytökseen ja melkein jokaisessa asukokonaisuudessa on jotain kotimaista tekoa. Tämä haalari on Voglian 90-luvun mallistosta.

Skottiruutu tulee! Varsinkin syksyä kohden tämä kuosi tulee olemaan valloillaan. Halusin tähän näytökseen yhdistää sen klassisiin leveisiin housuihin ja moderneiksi klassikoiksi muodostuneisiin korkeapohjaisiin lenkkareihin.

Nyt nautitaan lämmöstä, mutta kesäiltoina tarvitaan myös pitkää päälle. Tänä kesänä ja syksynä se on todella pitkää. Takkien helmat liehuvat näyttävästi maanrajassa liki materiaalista riippumatta. Jopa nahkatakit ovat nyt pitkiä. Poikkeus säännössä ovat farkkutakit, jotka ovat tavanomaisessa pituudessaan, mutta nekin ylisuurina ja väljillä leikkauksilla.

Näytöksen grande finalena oli hääpuku-sisääntulo:

Pronoviaksen käyttämätön hääpuku löytyi murto-osalla alkuperäisestä hinnasta ja tyyliltään se on vastustamaton sekoitus eleganttiutta ja boho-fiilistä, mikä viehätti minua suuresti.

Kesäsulhanen voi myös valita juhlapäiväkseen rennon vaalean kokosetin. Kolmiosainen puku kaikkine yksityiskohtineen oli mieletön löytö!

Suuri kiitos Torille upeasta projektista ja vielä kerran isot onnittelut ensimmäisistä pyöreistä!

Kiitos myös Rianno Communications:lle, ammattimalleille sekä Torin mallikisan kautta bongatuille malleille, Toimisto Make Up & Hair Agencylle sekä assistenteilleni!!