THE POWER OF PINK

Tämän vuoden Oscar-gaalassa nähtiin varmasti ennätysmäärä vaaleanpunaisen eri sävyisiä mekkoja. En voinut uskoa silmiäni päivittäessäni feediäni gaalan punaiselta matolta ja näin toinen toistaan ihanimpia asuja, lempivärissäni. 

Tunnustan tässä julkisesti asian, jonka lähipiirini tietää paremmin kuin hyvin; olen vaaleanpunaisen hardcore-fani. 

Intohimoinen suhtautumiseni vaaleanpunaiseen syntyi tosin varsin myöhään, kun olin lähemmäs parikymppinen. 

Muistan halunneeni ensimmäiseen omaan kotiini ehdottomasti jotain pinkkiä. Jokin veti siinä värissä puoleensa. Liitin sen jotenkin itsenäistymiseen, omaan tilaan ja identiteettiini.

Kun menin ensimmäiselle mallireissulleni Ateenaan, halusin mukaani Marimekon pinkin Unikko-kassin. Halusin vähän väriä dominoivien mustien asukokonaisuuksien rinnalle ja omalla tavallani erottua pinkillä yksityiskohdalla. Väri teki minut iloiseksi ja sai tuntemaan itseni vahvaksi kaikkien kommelluksieni ja vastoinkäymisteni keskellä. 

Malliaikojeni alussa cooleimman power outfittini keskiö oli vaaleanpunainen läpinäkyvä pitkähihainen paita, josta sain kovat nootit eräältä ulkomaan buukkaajaltani. Se oli kuulemma liian hempeä vaatekappale, varsinkin kun itsekin olin silloin ujon puoleinen. Buukkaajani pelkäsi, etteivät asiakkaat tulisi saamaan minusta megaviileää fashion model-vibaa se ylläni. 

Kuuntelin hämmentyneenä häntä ja samalla hiljaa mielessäni päätin pitää vielä tiukemmin kiinni lempiväristäni. 

Vaaleanpunaista on yleisen mielipiteen mukaan pitkään pelätty olevan liian tyttömäinen, herkkä ja hempeä väri, vähän sellainen hömppä. 

Minulle se on kuitenkin voimaväri. Olen ylpeästi tyttömäinen, herkkä, hempeä ja hömppä. Samalla koen olevani vahva, päämäärätietoinen, kunnianhimoinen ja ammattitaitoinen. Se että pukeudun pehmeään väriin ei vie minulta pois uskottavuuttani. Minun ei tarvitse jonkun toisen tai vallitsevan ajatusmallin takia myöskään luopua jostain, joka saa minut iloiseksi. 

Siksi olenkin iloinen tästä vaaleanpunaisen esiinmarssista Oscar-gaalassa. Kaikki nuo upeat, lahjakkaat naiset (ja Jason Momoa) kaikissa mahdollisissa vaaleanpunaisen sävyissä aina leiskuvaan pinkkiin pukeutuneina maailman seuratuimman gaalan punaisella matolla antaa niin paljon lisäbuustia sille, että kannattaa ylpeästi pitää kiinni siitä omasta jutustaan, vaikka muut olisivat eri mieltä.

Yleensä ne muut eivät vain ole valmiita vielä sille, minkä itse tunnet vahvasti. 

Kommentit (0)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad starts
Ad ends