INSPIRED BY: SIMGE

Inspired by-sarja jatkuu!

Tällä kertaa valokeilassa on ihastuttava Simge, joka on yksi sädehtivimmistä ihmisistä joita tunnen. Hän vain yksinkertaisesti saa paikan kuin paikan eloon ja läsnäolollaan sulattaa sydämiä. 

Simge on varsinainen boss lady ja toteuttanut pitkäaikaisen unelmansa, Izlan, lifestylebrändin ja nettikaupan. 
 
KERRO HIEMAN ITSESTÄSI
Heippa, olen Simge, elämännälkäinen yrittäjä, joka kärsii kroonisesta kaukokaipuusta ja inspiroituu henkilötarinoista, uuden oppimisesta sekä eri kulttuureista.
Rakastan hyvää kahvia ja huonoja vitsejä.
Olen kahden kulttuurin kasvatti, joka nukkuu liian vähän ja unelmoi liikaa matkustamisesta.
 
MISTÄ IDEA IZLAAN LÄHTI?
Olen jo pidemmän aikaa halunnut luoda jotain omaa, josta olen vastuussa niin hyvässä kuin haasteissakin. Izla on jo hetken odottanut lanseeraamistaan, mutta nyt oli vihdoin sen aika.
Kaikki sai alkunsa pestemaleista, joita rakastan ja käytän kaikkiin mahdollisiin eri tarkoituksiin sekä kannan kaikkialla mukana.
Pestemalit saivat aina osakseen paljon kehuja, ihasteluja ja kyselyitä mistä niitä voisi ostaa.
Tämän seurauksena ajatus Izlasta syntyi hyvin luonnollisesti; miksi en tarjoaisi rakastamiani tuotteita myös helposti muiden saatavilla sen sijaan, että kiikutan erinäisiä tilauksia aina Turkin matkoiltani. Aikaisempi maahantuonti- ja agentuurikokemukseni tekstiilialalta sekä verkkokauppaosaamiseni antoivat myös hyvän pohjan lähteä rakentamaan Izlaa.
 
ONKO IZLAN NIMEN TAKANA TARINA?
Nimellä on tarina ja itse nimi on minulle niin rakas, että meidän oli mieheni kanssa tarkoitus alun perin nimetä tyttäremme Izlaksi.
Izla on matala vuorijono Turkissa Syyrian rajan vieressä. Koska Izla on pitkä vuorijono idästä länteen se symboloi myös elämäni matkoja Turkin ja Suomen välillä.
Turkista tuleva nimi kunnioittaa myös isäni kotimaata.
 
MISTÄ IZLAN TUOTEVALIKOIMA TULEE?
SUUNNITTELETKO KAIKEN ITSE?

Izla tuotteet tulevat Turkista Ageanmeren alueelta ja Istanbulista.
Pestemalit kudotaan käsin ja värjätään kasvipohjaisilla väreillä. Monet kuoseista ovat perinteisiä turkkilaisia kuoseja ja näistä olen kuratoinut itselleni rakkaimpia ja kauneimpia yhdistelmiä. Saan myös paljon apua ja ideoita suunnitteluun ja toteutukseen yhteistyökumppaneiltani Turkista.
 
HUOMASIN, ETTÄ IZLAN SIVUILLA ON MYYTÄVÄNÄ EVIL EYE-KORUJA. NE OVAT OMIA HENKILÖKOHTAISIA LEMPPAREITANI. AVAISITKO NÄIDEN KORUJEN SYMBOLIIKKAA?
Ihana kuulla, että pidät niistä, evil-eye korut ovat myös minun ehdottomia lemppareita.
Pahasilmä-kirous uskotaan olevan seurausta kateellisista katseista ja ajatuksista, joista vastaanottaja ei usein ole edes tietoinen. Monessa kulttuurissa uskotaan tästä seuraavan saajalleen epäonnea tai onnettomuutta. Pahasilmä-talismaanin on tarkoitus suojata sinua pahan silmän kateelliselta katseelta.
Meillä on myös Suomessa samaan asiaan liittyvä sanonta ”Se kel onni on onnen kätkeköön” . F**k that! Hyvistä ja ihanista asioista pitää voida ja uskaltaa iloita ja jaettu ilo on aina paras ilo.
Kateus on kuitenkin yksi ihmisen perisynneistä ja joskus ihmiset voivat olla kateellisia, vaikka eivat haluaisikaan tai edes huomaisi sitä ja tämä oli yksi syy miksi halusin evil-eye korut ehdottomasti myös Izlan valikoimaan.
 
MITEN RYHDYIT TUUMASTA TOIMEEN JA KEHITTÄMÄÄN IZLAN IDEAA KONKRETIAKSI?
Olen aina ollut enemmän toiminnan nainen kuin haaveilija. Myös sen oivaltaminen, ettei kaikessa tarvitse olla täydellinen tai valmis on auttanut minua paljon käärimään hihat ja ryhtymään hommiin.
Izla ei toki ole syntynyt yhdessä yössä vaan on vaatinut paljon työtä sekä odottanut oikeaa hetkeä elämässäni.
Asioiden alulle laittamisessa auttoi suuresti se, että minulla on apuna Turkissa tekstiilialalla toimivia sukulaisia sekä kontakteja. Olen myös toiminut useamman vuoden yrittäjänä ja ehtinyt maksamaan monet oppirahat, joten ihan kaikkea ei ole tarvinnut opetella alusta tai rakentaa tyhjästä.
 
MITEN KAIKESSA KIIREESSÄ JA HÄLINÄSSÄ PIDÄT ITSESTÄSI HUOLTA?
Ajattelen, että nykymaailmassa kiireen tunne voi myös olla itse luotua. Pyrin olemaan aina aidosti läsnä juuri siinä tilanteessa, jossa kulloinkin olen ja iso osa aikasyöpöistä ja hälinästä jää heti kun lopettaa kännykän jatkuvan näpräämisen.
Rentoudun parhaiten luonnossa ja meren äärellä perheen kanssa ja oman lapsen kanssa hulluttelu on parasta mitä tiedän.
Vaikka olen todella sosiaalinen, kaipaan vastapainoksi paljon omaa aikaa. Olen kirjojen ja dokkareiden ahmija sekä rakastan surffausta ja pilatesta (silloin kun en vihaa sitä).
 
MITÄ SANOISIT 18-VUOTIAALLE ITSELLESI NÄILLÄ TIEDOILLA MITÄ SINULLA ELÄMÄSTÄ NYT ON?
Olet hyvä juuri sellaisena kuin olet.
Muista kuitenkin, ettei aina tarvitse olla vahva. On ihan OK olla välillä myös herkkä ja haavoittuvainen toisten edessä.
Älä jää yksin surun ja murheiden kanssa. Kaikki järjestyy!
 
TULEVAISUUDEN SUUNNITELMASI?
Olla suunnittelematta tulevaisuutta liikaa.
Olla avoin ja utelias sille, mitä tulevaisuudella on tarjottavana. Uskon, että elämältä voi saada jotain mistä ei osannut edes haaveilla, jos ei suunnittele liikaa.
 
LEMPIASIASI?
Meri ja oman lapsen nauru.
 
LIFE MOTTO
You can do anything, but not everything.

Izlan löytää täältä ja Instasta. Vinkkivinkkisenä vinkkaan, että sieltä saa aivan ihania pehmeitä paketteja kuusen alle 😉