INSPIRED BY: RINA & SARA RAIKAMO

Pakko laittaa tulille vielä yksi Inspired by-haastis ennen joulua, sillä olen fanittanut Raikamo-siskosten Wheelström-sähköpyöriä viime kesästä asti. Iso hatunnosto näille upeille mimmeille!

 

KERTOKAA HIEMAN ITSESTÄNNE

Wheelströmin ovat perustaneet kaksi helsinkiläistä siskosta: Rina (37v) ja Sara (35v) Raikamo. Molemmilla on kauppatieteenmaisterin tutkinto, Saralla on 7+ vuotta kokemusta yrittäjänä ja Rinalla on 8+ kokemusta yritysvastuu- sekä coporate finance alalta.

MISTÄ IDEA WHEELSTRÖMIIN LÄHTI?

Kiireinen elämäntyylimme kaupungissa on opettanut meille, miten tärkeää on päästä liikkumaan nopeasti ja tehokkaasti paikasta toiseen päivän aikana. Tämä ei ainoastaan tarkoita tehokkuutta aikaa ja kustannuksia ajatellen – meille tärkeää on myös pystyä liikkumaan ympäristöystävällisesti.

Wheelström-idea heräsi henkiin kun isämme, joka on ollut yrittäjä koko ikänsä ja jota ovat kiehtoneet kaikki moottorikäyttöiset vehkeet, sattui kuulemaan meidän keskustelumme. Päätös siitä, että oli aika luoda jotain uutta yhdessä, syntyi sitten nopeasti.

MITEN PISTITTE ASIAT RULLAAMAAN, HYVÄSTÄ IDEASTA KUNNON BISNEKSEKSI?

Sitten kuin meillä oli idea, kaikki tapahtui todella nopeasti. Olimme innoissamme ideasta ja uskoimme tuotteeseen ja konseptiin. Viikossa olimme perustaneet yrityksen, keksineet nimen, löytäneet graafikon brandi-työtä varten, ja aloittaneet tuotantopartnerin etsinnän.

PARASTA YRITTÄJYYDESSÄ?

Yrittäminen on valtavan dynaamista, eikä sääntöjä ole olemassa kuinka pitää toimia vaan kaikki riippuu itsestä. Parhaita puolia on vapaus pystyä nopeasti testaamaan ideoita ja toteuttamaan niitä. Onnistuminen jossakin tuntuu erityisen antoisalta, kun on todella saanut antaa parhaansa ja tehnyt suurimman osan itse.  

KAMALINTA YRITTÄJYYDESSÄ?

En käyttäisi sanaa kamalinta, mutta jos kuvaisimme, mikä on vaikeinta yrittäjyydessä, niin sanoisimme, että se on hyppiä isojen linjojen ja käytännön yksityiskohtien välillä; priorisoida oikein. Välillä on päiviä, jolloin tuntuisi helpommalta jos olisi esimies joka tulisi kertomaan mitä on tehtävä.

MITEN KAIKESSA KIIREESSÄ JA HÄLINÄSSÄ PIDÄTTE ITSESTÄNNE HUOLTA?

Molemmille liikkuminen ja urheilu ovat tärkeimpiä asioita. Vaikka monesti voi tuntua haastavalta lähteä pimeässä ulos lenkille tai treeneihin, jälkeenpäin on kuitenkin aina hyvä fiilis ja energisempi olo! On myös tärkeätä tavata ystäviä, uusia ja vanhoja, sekä viettää aikaa perheen ja kavereitten kesken. Sekin antaa energiaa.

MITÄ SANOISIT 18-VUOTIAALLE ITSELLESI NÄILLÄ TIEDOILLA MITÄ SINULLA ELÄMÄSTÄ NYT ON?

Ole utelias ja ennakkoluuloton, kokeile uusia asioita, tapaa uusia ihmisiä, älä pelkää olla erilainen, vaan ole aina oma itsesi. Jos luotat itseesi ja teet parhaasi niin tulet aina pärjäämään hyvin.

TULEVAISUUDEN SUUNNITELMANNE?

Lanseerasimme nettikauppamme loppukesästä ja olemme keskittäneet aktiviteettimme tähän mennessä Suomeen. Suunnitelmissamme on laajentua myös muihin maihin ja erityisesti Ruotsiin pikku hiljaa.

LEMPIASIOITANNE?

Laskettelu, luonto, matkustaminen, oppia tuntemaan uusia paikkoja ja ihmisiä. Viettää aikaa ystävien kesken.

LIFE MOTTONNE?

Don’t worry, be happy  & Just do it

 

Wheelströmistä lisää täällä: https://wheelstrom.com/ ja täällä.