OODI SUNNUNTAILLE

Rakastan töitäni, hektisen kiireisiä päiviä ja erityisesti sitä, että minulla on samaan aikaan monta eri projektia työn alla. Välillä kuitenkin pitää ottaa itseään niskasta kiinni ja osata rauhoittua. Ensimmäisenä kymmenenä mallivuotenani en pitänyt kertaakaan lomaa; matkalaukkuni oli aina pakattu ja olin valmiina reissaamaan ihan minne vaan. Ihmettelin usein miten kaikki ympärilläni haaveilivat lomista, itse olin niin työorientoitunut, etten vain ymmärtänyt miksi. Asia tietenkin muuttui, kun sain ensi kertaa maistaa lomafiilistä…

Aina sitä ei ehdi lomalle palautumaan työn ja arjen kiireistä, mutta elämä ei voi olla loputonta työtä, vaikka työstään kovasti nauttisikin. 

Siksi koitan pitää yhden päivän viikossa, jolloin minun ei tarvitse tehdä yhtään mitään aikataulutettua. Silloin teen kaikkea ihanaa kuten; nukun pitkään ilman herätyskelloa, kerään voimia, laahustelen haaveillen ympäriinsä aamutakissa kahvikuppi kädessä, pesen pyykkiä (puhtaan pyykin tuoksu!!), syön herkkuja. Mainitsinhan jo haaveilemisen? Se on ihan parasta, koen olevani aika hyvä siinä.

Parasta on, jos tämän vapaapäivän saa pidettyä sunnuntaina. Ei tarvitse vahtia puhelinta tai sähköpostia eikä juosta tapaamisiin, sillä kaikkialla vallitsee rauhallinen sunnuntain lepofiilis. 

Pari viikkoa sitten pääsin keräämään syksyn viimeiset omenat talteen ja tänään leivoin yes girl-marjapiirakan, nukuin päikkärit ja luin kirjaa. Ja haaveilin, tietenkin.

Kuvat: Vivan Daaboul / Villapaita + mekko: H&M / Villasukat: KMMS Design / Kengät: Timberland