ONCE A BOOKWORM ALWAYS A BOOKWORM

Kirjat ovat olleet henkireikäni aina siitä asti, kun äitini luki minulle iltasaduiksi L.M Montgomerya, Louisa May Alcottia, Charles Dickensiä ja C.S Lewisiä.

Lukemaan opin kuitenkin ihmeen myöhään, olin luokkani viimeisiä, jotka pääsivät perille lukemisen jalosta taidosta. Sen jälkeen taisin ala- ja yläasteen aikana ahmia kokonaisia kirjastoja.

Välillä oikein sormiani syhyää uppoutua kirjoihin ja niiden mahdollistamiin maailmoihin, antaa mielikuvituksen viedä ja nauttia kauniisti rakennetuista lauserakenteista.

Fiktio on aina ollut suosikkini, mutta viime aikoina olen huomannut kummallista vetoa elämänkertoja, varsinkin taiteilijoiden, kohtaan.

Löysin syksyllä Ateneumin taiteilijat-kirjasarjan ja ne ovat tuoneet täydellisen vastauksen kirjojen ja taiteen nälkääni. Parasta on se, että nämä kirjat ovat kulkeneet mukanani viime aikoina stailauskasseissa sen kummemmin tilaa viemättä ja niihin on ollut ihanaa uppoutua työmatkoilla tai odotettelun lomassa kuvauksissa.

Yllä luen Pentti Saarikosken Nuoruuden päiväkirjoja, enkä voinut välttyä muutamilta punastumisilta. Nostan hattua Saarikosken aitoudelle ja rehellisyydelle, suosittelen!

………………………………………………………………….

Kuvat: Heikki Salonen / Lokaatio: Hotel St. George

Villatakki: Tommy Hilfiger / Kengät: Dr. Martens