MUMMULAN PULLANTUOKSU

Kuvat: Mona Salminen 

Kaupallinen yhteistyö: Aino-jäätelö

Äitienpäivä lähestyy ja sunnuntaina juhlitaan paitsi kaikkia äitejä, myös rakkaita isoäitejä. Juhlapäivän alla sain maisteltavaksi Aino-jäätelön uutuusmaun Mansikkapulla, joka tuo itselleni mieleen oman Mummuni.

Ei ole päivääkään lapsuudessani, joka ei liittyisi jollain tavalla Mummuun. 

Ihan pienestä asti vietin isovanhemmillani hurjasti aikaa. Mummulassa oli aina ihanaa. Sain tehdä siellä rauhakseen omia juttujani; lukea, askarrella, katsella elokuvia, piirtää ja kirjoittaa. Taisin välillä olla vähän ärsyttäväkin, oikea pikku rasavilli, sillä kantelin kuulemma kaikki mahdolliset Mummun jutut äidilleni. Niistä seurasi hassuja tilanteita, joille Mummu ja äitini naureskelivat sitten itsekseen myöhemmin.

Kaikkein parasta oli istua Mummun sylissä ja höpötellä yhdessä kaikesta maan ja taivaan väliltä. Hän kertoi minulle, pikkusiskolleni ja serkuilleni sukumme tarinaa; lapsuudestaan Karjalassa, evakkoajastaan ja antoi elämänohjeita, jotka ovat läsnä arjessani. Opin häneltä paljon.

Koulupäivien kohokohta oli tulla kotiin ja mennä Mummulaan, joka sijaitsi ihan naapurissamme, tekemään läksyjä ja nauttimaan iltapäiväkahvit pullien kera yhdessä Mummun ja Paapan kanssa.

Viikonloppuisin Mummulla oli tapana leipoa uudet iltapäiväkahvipullasatsit tulevalle viikolle. Suloinen pullantuoksu leijaili meille asti ja odotin innoissani mitä Mummu sillä kertaa oli keksinyt leipoa. En tunne ketään yhtä taitavaa leipojaa, jolta onnistuu niin iso skaala kaikenlaisia pullia. 

Kesäisin vietimme iltapäivähetket Mummun ja Paapan kanssa parvekkeella, söimme vaniljajäätelöä ja mansikoita, juttelimme ja naureskelimme kiireettä auringonpaisteessa ja aina välillä Mummu antoi minulle ison halausrutistuksen.

Vaikka useat Mummun elämänohjeet ja opetukset ovat iskostuneet minuun, pullaleipuria minusta ei tullut, ainakaan vielä, mutta mielessäni yhdistän Mummun ja yhteiset hetkemme pullantuoksuun. Siinä kiteytyy niin paljon muistoja, auringonvaloa, lämpöä, rakkautta ja Mummun isoja halausrutistuksia.

 

Isot onnittelut täältä jo nyt kaikille äideille, olette upeita!! Miten teillä juhlistetaan tulevaa juhlapäivää?