MATHILDEDAL

Tulin juuri takaisin kaupunkiin pieneltä roadtripiltä. 

Pääsin vihdoinkin tutustumaan supersuloiseen pieneen kylään Mathildedahliin, joka sijaitsee aivan Salon vieressä. Kaikki siellä oli niin kaunista ja ihanaa, että mietin miten ihmeessä emme lomaile enemmän ihan vain täällä koto-Suomessa.

Mathildedal on siis aivan henkeäsalpaavan kaunis. Se on sellainen satukirjamainen paikka, jonkalaista ei ikimaailmassa uskoisi Suomesta löytävänsä. Siellä oli jotenkin maaginen viba.

Jo Mathildedahlin nimikin on täynnä rakkautta. Taru kertoo, että aikoja sitten iso paikallinen kiho antoi paikkakunnalle nimen vaimonsa mukaan rakkaudenosoituksena. Se taisi aiheuttaa hieman skandaalintynkää, sillä siihen maailman aikaan ollut lainkaan tavallista (tai sopivaa) antaa paikalle naisen nimeä.

Mathildedalissa sattui myös muutama yllättävä ja odottamaton kohtaaminen, joista kerron ensi viikolla lisää.

Pääsin roadtripillä toteuttamaan yhden kohdan kesäbuckelistiltani: kävimme poimimassa mansikoita Hallonmäen tilalla (aktiviteetti, joka on ollut kesäbucketlistallani ikuisuuden, viimeinkin pääsin tekemään sen!). En tiedä miksi alpakat aiheuttavat minulle niin paljon sydämentykytyksiä ja äärettömän kovia hellyydenpuuskia, joten voitte vain kuvitella miten täpinöissäni olin, kun kuulin että Mathildedalissa on alpakkafarmi. Koitin houkutella farmin kaikkia alpakoita halauksiin. Halailu ei onnistunut millään vaikka houkuttelin niitä tunteja…