MATHILDEDAL DIARIES: ANNUKKA LAINE

Olen jo monet vuodet leikkinyt ajatuksella, että ottaisin tatuoinnin. Vielä en kuitenkaan osaa varmasti sanoa, mikä se olisi, mutta varmaa on se, että tatuointini olisi kovin siro ja ehkä hieman yllättävässä paikassa. 

Kun aloitin mallintyöt, tatuoinnit olivat ehdoton no-no. Jos niitä oli, saattoi muutamat keikat jäädä buukkaamatta. Yhdessä vaiheessa kymmenisen vuotta sitten tapahtui jonkinlainen ”tatuointivallankumous” ja se alkoi miesmalleista. Tein siihen aikaan paljon töitä Asos.comissa yhdessä Isaac Carew:n kanssa (aka Dua Lipan poikaystävä). Hänellä oli kroppa täynnä tatuointeja ja asiakkaat eivät vain saaneet hänestä tarpeekseen. Häntä buukattiin kaikkialle. Pikku hiljaa myös muut miesmallit alkoivat ottaa isompia ja isompia leimoja ja välillä jopa nauratti, että yhtäkkiä kaikilla, kai-kil-la, miesmalleilla oli nopeasti duunatut tatuointihihat, ettei buukkaukset vain lähtisi käsistä. Sitten Gisele Bündchen otti tähtitatuoinnin ranteeseensa ja tatuoinnit olivat virallisesti cool mimmimalleillakin.  

Tapasin Mathildedalin idyllissä tatuoija Annukka Laineen ja olin niiiin lähellä ottaa ensimmäisen tatuointini, mutta en viitsinyt häiritä töillä kesälomaa viettävää Annukkaa. 

Annukka muutti pois Helsingistä yhdeksän vuotta sitten ja asettui Mathildedaliin, sillä ”Stadi oli vähän nähty” ja hän halusi oman studion sekä tehdä vapaasti oman tyylistä jälkeä ilman sääntöjä. 

Laineen tatuointiura alkoi lävistysten tekemisestä legendaarisessa Igorsissa, jossa kollegat vähän puolivahingossa puskivat Annukan tekemään tatuointeja. Annukka ajatteli, että mikäs siinä, kuulostaa kivalta eikä halunnut mennä tekemään ns. oikeita töitä, joten tarttui hommaan. Siitä alkoi monivuotinen ura ammatin parissa, joka on siitä upea, että sitä voi tehdä missä vaan. 

Näin ensitatuointia harkitsevana minua kiinnosti Annukan oma ensimmäinen tatuointi. ”Olin menossa ottamaan papukaijaa nilkkaan, mutta päädyinkin ottamaan sormuksen sormeen noin 20v. sitten”. Okei, eli monivuotiset tatuointiharkintani saattavat heittää h-hetkellä täysin härän pyllyä…

Annukan vinkit ensitatuoinnin ottajalle:

”Älä mieti liian kauaa! Olen itse niin fiilispohjainen, etten oikein ymmärrä miksi ihmiset miettivät niin kauan.”

Heh, touché 😉

 

 

 

 

Annukka ottaa asiakkaita vastaan ympäri vuoden Kyläravintola Terhon yläkerrassa.