OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MATHILDEDAL DIARIES: SATU MÖLLER

Yksi yllättävimmistä ja ihanimmista kohtaamisista tänä kesänä oli törmätä Mathildedahlissa Satu Mölleriin. 

Hän pitää siellä aivan hurmaavaa lifestyle pop-up-putiikkia Kyläravintola Terhon yläkerrassa syyskuun loppuun asti. 

Suurimman osan vuotta Satu asuu Turkissa, mutta päätti paeta Turkin helteitä Suomen suveen, mutta heh miten kävikään 😉

Pop upissa on myynnissä toinen toistaan kauniimpia esineitä; hobster-laseja, bambusta ja maissista tehtyjä astioita, kelim-mattoja, saippuoita ja Sadun ystävän Ulrikan tekemiä koruja, joilla kaikilla on oma chakra-merkityksensä. 

Ihastuin putiikin vaatevalikoimaan ja vielä enemmän ihastuin niihin kuullessani, että Satu itse suunnittelee sekä vaatteet että myytävänä olevat pyyhkeet. Vaatteet ja pyyhkeet valmistetaan Sadun kotikylässä, jossa paikalliset naiset tekevät ne. 

Sadun olen tuntenut monen monta vuotta ja olen sattumalta törmännyt häneen vuosien mittaan mitä kummallisimmissa tilanteissa ja paikoissa. 

Ensimmäisen kerran tapasin hänet ollessani 17-vuotias Tapiolan lukiossa, jossa hän bongasi minut ihkaekoihin tv-mainoskuvauksiini. Niistä sain sen verran itseluottamusta ja buustia, että uskaltauduin käymään esittäytymässä mallitoimistossa. 

Olin kuulemma silloin junnuna ihan supermegaujo ja Sadun piti suostutella todella pitkään, että sai otettua minusta kuvan. Satu muistaa, että olin ihan viimeinen kuvattava, sillä halusin varmistaa puhelimitse vanhemmiltani onko kuvan ottaminen varmasti ok. Se oli erittäin ok ja siitä lähtikin sitten aikamoinen tapahtumasarja rullaamaan 😉