LEMPPARI-INSTATILIT ATM

Viime aikoina olen havahtunut siihen, että kiireettöminä hetkinä lukemisen sijaan selailen Instagramin Explore-sivua. Koen sen kovin rauhoittavana… pitäisikö siitä muuten huolestua vai onko siellä kohtalotovereita?

Parasta on kun monen täggäily-seuraamisen jälkeen löytää jotain kiinnostavaa ja inspiroivaa ja pääsee tallentamaan sen omaan henkilökohtaiseen moodboardiin. Huomaan, että tällä hetkellä ajaudun huomaamattani mietelause- ja taidesivustoille.

Opiskelin aikoinani taidekonservointia ja jo ennen sitä, ihan junnusta asti, taide ja taidehistoria on kiinnostanut äärettömästi. 

Erittäin inspiroivaksi koen taidemuodot, jotka yhdistelevät monia eri taiteen aloja ennakkoluulottomasti. Kaikenlainen tyylikäs rajoja rikkova meininki on aina ollut heikkouteni. 

Tässä alla muutamia tilejä, joita olen fiilistellyt viime aikoina Instagramin ihmeellisessä maailmassa.

@cmbynmonet

Call Me By Your Name-elokuvan teasereitä tupsahti koko viime kevään ajan joka puolelta silmilleni ja lopulta oli päästävä näkemään se. Elokuva oli kaunis ja siinä oli kaikki mahdolliset elementit, joita elokuvalta kaipaan. Silti se ei kuitenkaan kolahtanut niin kuin olisin toivonut sen tekevän. 

Sen sijaan tämä elokuvan innoittama instatili kolahti ihan hurjasti. Call Me by Monet yhdistää CMBYN elokuvastillejä Claude Monet:n maalauksiin. Tämän taidehybriditilin on perustanut 22-vuotias Mika Labrague, joka on saanut inspiraation tililleen Instan @artlexachung-tilistä, jossa the original fashionista Alexa Chung yhdistetään erilaisiin taideteoksiin. Samalla se on ultimaattinen fanisivu Alexa Chungille, huh.

@chalametinart

Call Me By Your Name-leffan päänäyttelijä on toiminut muusana tälle tilille. Tilillä on lukemattomia upeita taideteoksia, joihin on photoshopattu Timothée Chalamet. Sivun biossa on tiivistetty asia ytimekkäästi: ”Turns out Timothée Chalamet has been an inspiration to artists as far back as da Vinci.”

@hey_reilly

Reillyn teokset ovat viiltävän tarkkoja kuvauksia popkulttuurista ja rikkovat rajoja mitä tulee graafiseen taiteeseen. 

@classicalfuck

Olen hykerrellyt lukuisia kertoja näille meemeille ja vitseille, jotka on rakennettu taideteosten päälle m. Isot kontrastit herkkien taideteosten ja sivaltavien vitsien välillä on huikea ja se lisää vaan tämän tilin addiktoitavuutta. 

@gucci

Guccin taiderakkaudesta kerroin muutama kuukausi sitten ”Gucci Hallucinations”-postauksessani. Kannattaa ottaa haltuun Guccin ja eri taiteilijoiden kollaboissa käyttämät symboliikat. Kiinnostavia juttuja for daaaays!!