KUVAUSPÄIVÄ JANNAN KANSSA

Snapshot-hullutteluni jatkuu! Nyt vuorossa parin päivän takaiset studiokuvaukset. Monet kysyvät minkälainen studiokuvausten kaava yleensä on ja se on kutakuinkin seuraavanlainen:

Jos kuvaukset alkavat puolen päivän aikaan niin kuin tällä kertaa, käyn vielä preppailemassa (eli lainaamassa ja laittamassa asukokonaisuuksia yhteen) showroomeilla ja/tai vaatekaupoissa. Aloitan preppaamisen hyvissä ajoin, mieluiten viikkoa ennen kuvauksia, mutta tykkään täydentää settejä vielä viime metreillä. Snapshoteista puuttuu näköjään stylistin työn fyysinen ja kaikkein realistisin puoli eli h i l l i t ö n kamojen roudaus edes takaisin. Aina tosin on aikaa muutamille peiliselfieille, jännä homma.

Tässä työssä parasta on saada tehdä töitä ihanien tyyppien kanssa. Jannan kanssa olemme vuosia tehneet töitä yhdessä ja meistä on tullut superhyviä frendejä. Samalla olen saanut tutustua yhteen Jannan luottomeikkaajaan, Miia Ollulaan. Yleensä työpäivämme alkavat nopeilla kuulumisten vaihdoilla ja lookkien palaveroinnilla, jonka jälkeen hetkeksi rauhoitumme kahvikupposen (Jannalla tosin aina teetä) äärellä ja ryhdymme kunnolla hommiin. Sillä aikaa kun meikki ja kampaus valmistuvat, höyryttelen ja silitän kuvausvaatteet kuntoon ja asettelen korut ja kengät näytille. Valmistelen samalla rekille lempioutfittini valmiiksi sovitettavaksi.  

Peiliselfieiden määrästä huomaa, että olen ollut nopsa vaatevalmisteluissani (jessss). Meikin ja kampauksen valmistumisen jälkeen sovitimme valmistelemani outfitit ja valitsimme kolme lemppariamme kuvauksiin Jannan ja kuvaajan kanssa. Sen jälkeen siirryimme studion puolelle, jossa muuten tuoksui aika hurmaavasti viereisen studion ruokakuvausten vappumunkit.

Oli pakko piilottaa sydänemojin alle Jannan ihanaakin ihanampi asu, koska lehti, johon kuvasimme, ilmestyy vasta parin viikon päästä ja stailit haluttiin pitää vielä salassa. Sen verran voin paljastaa, että asu löytyi Kaarina K.:sta ja on superupea, siis t o d e l l a upea. Korvikset ovat Glitteristä ja korkkarit Nasty Galin. Ja tsiisus, miten Janna h e h k u i kuvissa!!

Saan muuten paljon kyselyjä ”kaulakorustani”. Se ei ole mikään fashion statement tai designer-löytö, kuten usein luullaan, vaan ehkä tärkein työvälineeni höyryttimen lisäksi. Se on itse suunnittelemani hakaneulojen ”säilytyskoru”. Hakaneuloja tarvitaan, kun vaatteista pitää saada istuvia ja niillä pääsee oikomaan myös vaateryppyjä, joita tavallinen silmä ei näe, mutta kameran linssi raa’asti paljastaa.

Janna jäi vielä kuvausten jälkeen studiolle tekemään haastattelun. Oma työpäiväni jatkui kuvauksissa käytettyjen vaatteiden höyryttämisellä ja pakkaamisella palautusta varten. Kirjaan kuvausten päätteeksi myös kaikkien käytettyjen outfittien tiedot kredittejä varten. 

Saimme kuvaukset purkitettua ennätysajassa ja oli niiin hauskaa, kuvauksista jäi todella hyvä mieli. En malta odottaa lopputulosta! Miksi odottavan aika on aina niin pitkä!?