INSPIRED BY: JUULIA

KUKA OLET?

Artisti, koiramuija, nettisalapoliisi

MITEN SINUSTA TULI JUULIA?

Kun synnyin, mua kutsuttiin Oonaksi. Kun menin kouluun, otin käyttöön mun tokan nimen Juulian. Kun 2015 solmin levytyssopimuksen ja mietittiin mun artistinimeä, Juulia tuntui ainoalta luonnolliselta, koska biisit kertovat henkilökohtaisesta elämästäni. 

MITEN PISTIT ASIAT RULLAAMAAN?

Olen aina laulanut, mutta olin nuorena mukana projekteissa, joihin en pohjimmiltani uskonut, enkä varmaan siksi oikein uskonut nuorempana itseenikään. Kokeilin monia eri musiikkityylejä hevistä kantriin ja soitin musaopistossa viulua ja pianoa. Kun täytin 21 ja musajutut jumitti paikallaan, pyrin Ouluun kauppikseen ja muutin sinne 4,5 vuodeksi. Vasta taloushallinnon töissä minulle varmistui viimeisen kerran, että se ei tuntunut oikealta, oli vaan pakko palata takas musiikkiin. Soitin tuottaja Jonas W. Karlssonille duunipaikkanu aulasta, me nähtiin viinilasillisella ja sain kaksi studiopäivää, joista jälkimmäisenä tehtiin ”Jos voisin jättää sut kahdesti”-niminen biisi. Pari kuukautta myöhemmin muutin takaisin Helsinkiin ja jätin loput opintoni hetkeksi jäihin. En missään nimessä kadu tai vähättele tutkintoa, se on minulle tärkeä, enkä usko että ilman näiden kaikkien polkujen kulkemista olisin tässä tänään, näin varmana omasta jutustani, ja siitä mitä minun kuuluu tehdä.

PARASTA ARTISTIUDESSA?

Sessiot. Rakastan tehdä musiikkia lahjakkaiden ja intohimoisten tyyppien kanssa. Sen lisäksi parasta on keikat ja ihmiset, jotka kuuntelevat mun musiikkia.

KAMALINTA ARTISTIUDESSA?

Se, että on lopulta täysin yksin vastuussa ihan kaikesta. Olen ainut henkilö, jolle tämä projekti on ainoa ja maailman tärkein. On välillä pelottavaa ajatella, että kaikki on vain minusta itsestäni kiinni ja olen yksin vastuussa kaikesta. Sitten mietin vaan että; ”mitä sitten, mä pystyn tähän, ei ole muuta vaihtoehtoa”.

MITEN KAIKESSA KIIREESSÄ JA HÄLINÄSSÄ PIDÄT ITSESTÄSI HUOLTA?

Otan itselleni omaa aikaa aina, kun pystyn. Syön suurimman osan ajasta terveellisesti, käyn salilla, metsässä, joogaan, meditoin ja pidän muutenkin mielestä ja kropasta huolta. Minulla on myös kolme rescue-koiraa, joiden kanssa oleminen on parasta terapiaa.

MITÄ SANOISIT 18-VUOTIAALLE ITSELLESI NÄILLÄ TIEDOILLA MITÄ SINULLA ELÄMÄSTÄ NYT ON?

”Älä välitä miltä sun vatsamakkarat näyttää eri asennoissa, sillä ei ole mitään väliä. Arvosta rypytöntä ihoa, juo enemmän vettä, älä kiroile niin paljon, se jää päälle ja myöhemmin lopettaminen on vaikeampaa. Valitse aina kunnianhimoinen kumppani, älä tuhlaa aikaa ihmisiin, jotka hiekottaa sun polkua, on negatiivisia, eikä usko suhun. Älä murehdi liikaa ja jää ajatuksiin kiinni, ne on vain ajatuksia ja sun huolet on vielä pieniä. Soita mummolle ja isoäidille useammin, kuuntele äitiä, se on yllättävän monessa asiassa oikeassa, vaikka nyt ei tunnu siltä. Luota sun intuitioon, tiedät itse mikä on sulle parasta. Elät vain itseäsi varten ja vain sä voit toteuttaa sun tavoitteet. Älä itke poikien takia, et ole vielä tavannut vielä sitä kenen kanssa asetut aloillesi. Sulla on hyvät tissit ja sä selviit hienosti ihan kaikesta mitä eteen tulee. Ja lopuksi tärkein, kukaan ei ole jälkeenpäin ikinä kysynyt lukion päättötodistuksen arvosanoja, älä stressaa niistä. PS. Surprise sanaan tulee r myös ennen p:tä.”

TULEVAISUUDEN SUUNNITELMASI?

Ensimmäinen albumini tulee ulos, kirjoitan lisää biisejä itselleni ja muille, suoritan koulun loppuun, teen vielä lisää biisejä, ja siinä sivussa pelastan koiria. Kun jään eläkkeelle, perustan koiratarhan ja muutan vuorille koiralaumani kanssa paikkaan, josta näen meren ensimmäisenä asiana aamulla.

LEMPIASIASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Papaija, kardemummakahvi, perunamuussi, merinäköala, joka tulee näkyviin kotini ikkunoihin aina, kun lehdet putoavat puista.

INHOKKIASIASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Terroristit, auton ikkunoiden rappaaminen, ahdistelijat, pikkelöidyt kasvikset, kuraiset koirantassut.

MITÄ ILMAN ET ARJESSA OSAISI OLLA?

Aamusmoothieni valmistaminen on sellanen ärsyttävän rakas prosessi, jonka aikana yleensä herään ja jota ilman päiväni ei lähde kunnolla käyntiin. Seuraavaksi tulee mieleen puhelin, ilman sitä on nykyään vaikeaa tehdä töitä. Musiikkia, koiria, muutamaa luottoystävää (pari Suomesta ja yksi Jenkeistä, joka on aina niihin aikoihin kanssani langan päässä, kun muut nukkuvat) ja äidin seuraa.

LIFE MOTTO?

Do the thing and you will have the power.

LEMPIBIISI?

Frank Ocean – Novacane