JUSSI-GAALA

Eilisestä Jussi-gaalasta jäi päällimmäisenä mieleen yhteisöllisyys ja lämpö. Ilta oli monessa suhteessa todella latautunut ja etkoilla oli havaittavissa pientä jännitystä suurten teemojen tiimoilta. 

Olin mukana kuukausi sitten ideoinnissa Filmiauran kanssa, jossa haluttiin kunniottaa #metoo-keskustelua ja heitin ilmoille ajatuksen nauhasta, jonka jokainen kutsuvieras voisi käyttää omalle tyylilleen sopivasti. Keskustelun myötä syntyi idea valkoisesta nauhasta, jota miltei jokainen kutsuvieras gaalassa käytti osoittaakseen tukea tasa-arvoa sekä seksuaalisen häirinnän ja vallan väärinkäytön lopettamista kohtaan elokuva-alalla.

Valkoisen nauhan tyyli oli vapaa ja kaikille avoin. Itse solmin ohuen valkoisen nauhan ranteeseeni.

Tänä vuonna naiset kunnioittivat myös asuvalinnallaan #metoo- ja Time’s Up-keskusteluja pukeutumalla pääosin mustiin.

Tähän juhlaan päätin satsata myös ensimmäiseen ikiomaan uniikkiin juhlamekkoon ja otin yhteyttä yhteen lempisuunnittelijaani, Mert Otsamoon. Päässäni oli pitkä toivelista, mitä puvulta halusin. Halusin siihen kaikki mahdolliset ysärivibat: halkion, laskeutuvan dekoltéen, diamangit, naruolkaimet sekä avonaisen selän. Mert oli kuulemma tehnyt itselleen lupauksen vuosia sitten, ettei ikinä tekisi naruolkaimista mekkoa, mutta en vain päässyt yli siitä fiksaatiostani. Olen superonnellinen, että Mert suostui tulemaan vastaan omasta päätöksestään. Kiitos siis unelmien gaalamekosta!

 

Kuvat: Lauri Laukkanen / Meikki: Keiku Borgström / Hiukset: Meron Laine / Korut: Sif Jakobs