INSPIRED BY: SONJA HIRVINEN

KUKA OLET?
Mun nimi on Sonja Hirvinen, 22-vuotias graafinen suunnittelija/art director. Mä oon kotoisin Helsingistä, mutta nyt asun Malmössä, Ruotsissa. Tällä hetkellä viimeistelen mun opintoja ja oon töissä B2B-yrityksessä Art Directorina.

MITEN SINUSTA TULI SINÄ?
Mulla on aina ollut kova vauhti päällä, paljon mielipiteitä ja jotain kerrottavaa. Vaikea kysymys, mutta varmaan vahva persoona on kehittynyt ja pysynyt hyvien kavereiden takia, sekä tuelta mitä kotoa on saatu.

LAPSUUDEN UNELMA-AMMATTISI?
Mulla on ollut tosi monta, kaikkea laulajasta huippu-urheilijaan. Epärealistiset unelmat ja villi mielikuvitus on vähän mun juttu hehe. Jossain vaiheessa halusin myös olla ala-asteen opettaja.

MITEN SINUSTA TULI GRAAFIKKO?
Mulla on lukihäiriö, joka huomattiin aika myöhään. Mulla oli aina sellanen tunne että en ollut hyvä koulussa ja mikään siellä ei tuntunut kivalta. Kuvitus oli ainut aine jossa pärjäsin, mutta pitkään luulin että, ei siitä mitään uraa voi tehdä. Sitten yksi päivä lukiossa luin jostain mitä “graphic designer” tekee, ja silloin jotenkin asiat loksahti kohilleen. Klassinen “ahaa”-elämys!

MIKÄ INSPIROI SINUA?
Kaikki ja ei mikään! Kollegat ja ystävät ovat suurin inspiraation lähde. Välillä saattaa olla jotain mitä nään Pinterestissä, Instagramissa tai muissa some-kanavissa, joskus taas riittää että joku sanoo jotain jännää, ja siitä syntyy idea.

MIKÄ SINULLE ON ERITYISEN TÄRKEÄÄ TÄLLÄ HETKELLÄ?
Hyvinvointi, perhe ja ystävät.

MISTÄ AMMENNAT TIETOA?
Pinterest is my bible! Sieltä löytyy aina jotain inspiroivaa ja uutta. Luen myös tosi paljon designer blogeja, kirjoja ja kuuntelen podcasteja. Muille suunnittelijoille vinkki “Make your own luck” (Kate Moross), sekä “Burn your portfolio” (Michael Janda) on must read!

ONKO SINULLA MENTORIA?

Mulla on ollut monta hyvää opettajaa, mutta ei oikeen ketään mentoria. Mulla on pari kaveria jotka tekee samoja hommia, me tuetaan toisiamme ja annetaan vinkkejä.
ESIKUVASI?
Sophia Amoruso, Olivier Rousteing, Marc Jacobs, Kate Moross, Jessica Walsh… Näitä löytyy!

PARASTA GRAAFIKKONA OLEMISESSA?
Mulle on aina ollut itsestäänselvyys että työ pitää olla jotain mistä nauttii. Se ei aina ole hauskaa ja se on välillä super rankkaa, mutta loppujen lopuksi, mun lempipuuha ja se mistä voin hyvin on just mun työ. Vapaus luoda, vaikuttaa ja inspiroida muita ihmisiä on aivan mahtavaa. Mun mielestä kaikki ansaitsee työn josta tykkää, ja siksi musta on niin kurjaa että liian harva ihminen rakastaa niiden työtä.

ENTÄ VAIKEINTA?
Kiire ja että hyviä ideoita pitää keksiä koko ajan. Itselläni on aika kovat kriteerit, joka asiakastyön pitäisi olla vähän parempi kun se edellinen.

MITEN KAIKESSA KIIREESSÄ JA HÄLINÄSSÄ PIDÄT ITSESTÄSI HUOLTA?
On super tärkeää viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa, niistä tulee aina parempi olo. Pitää muistaa antaa itsellensä välillä vapaapäiviä, vaikka olisikin sata asiaa jotka pitäisi hoitaa.

MITÄ SANOISIT 18-VUOTIAALLE ITSELLESI NÄILLÄ TIEDOILLA MITÄ SINULLA ELÄMÄSTÄ NYT ON?
“Read the instructions, even if you don’t follow them.”

TULEVAISUUDEN SUUNNITELMASI?
Just nyt, mun jännittävimmät tulevaisuudensuunnitelmat on Australiaan lähtö. Muutan sinne puoleksi vuodeksi kesäkuussa.
En ole ihan varma vielä mikä minusta “isona” tulee, mun unelmat ja suunnitelmat vaihtuu päivittäin… Oikean alan olen löytänyt, mutta tasan mitä haluan tehdä on epävarmaa (ja samalla ihanaa) Art/Creative Director jossain makeassa yrityksessä olisi ainakin tän hetken unelma.

LEMPIASIASI TÄLLÄ HETKELLÄ?
Päivät alkavat olemaan valoisammat = lisää energiaa! Kaikki tuntuu just nyt tosi hyvältä, 2019 tulee olemaan erittäin jännittävä vuosi.

INHOKKIASIASI?
Että aika ei tunnu riittävän kaikkeen mitä haluaisin tehdä!

LEMPITRENDISI?
Chunky sneakers!

KAMALIN TYYLIMOKASI?
Tää on aika hauska kysymys koska en ole mikään muodin asiantuntija. Musta tuntuu aina kun katson kuvia vuoden jälkeen, mietin “mitä mulla on tossa päällä?!”. Pahin iso tyylimoka oli myös vuosi sitten syksyllä kun päätin värjätä hiukset blondeista ruskeiksi, ei hyvä idea haha.

PARAS TYYLIKOKEILUSI?
Oon aika mainstream, mutta uskaltaisin sanoa että parasta mun tyylissä on se että uskallan kokeilla uusia asioita!

MITÄ ILMAN ET ARJESSA OSAISI OLLA?
Perhe ja ystävät. Välillä on kova stressi ja mikään ei tunnu toimivan, ja silloin paras vinkki on soittaa jollekin läheiselle ja jutella siitä. Toimii joka kerta!

KAUNEUSVINKKISI?
Hymy huulilla ja iloisella mielellä ihmiset ovat kauniimman näköisiä!

LIFE MOTTO?
“If you don’t go, you don’t know.”

URAVINKKISI?
Tehkää tehkää tehkää ja julkaiskaa! En usko, että kukaan on koskaan “valmis” tai löytänyt omaa tyyliään lopullisesti, ja jos itse olisin odottanut että mulla on se “valmis” olo, en varmaan olisi vielä päässyt minnekään.
LEMPIBIISI?

Tällä hetkellä “Amber Mark, Mia Mark – Monsoon”. 

Lisää Sonjan upeita töitä voi käydä ihastelemassa tästä <3