INSPIRED BY: JESSICA LUOSTARINEN

KUKA OLET?

Olen Jessica Luostarinen, malli ja kuvittaja & professional seikkailujen perässä juoksija.

MITEN SINUSTA TULI SINÄ?

Kaiken mun matkustelun, vastoinkäymisten ja itsensä haastamisen kautta minusta on tullut minä. Oon aina rakastanut olla mukavuusalueen ulkopuolella ja sitä kautta löytää itsestään uusia puolia. Lontoolla kaupunkina on ollut kuitenkin suurin vaikutus siihen millanen minä nyt olen. Tämä kaupunki sai mulle alusta alkaen kaikista parhaimman ja varmimman olon, kaikista inspiroituneimman ja rohkeimman olon, täällä kaikki palaset loksahti mun osalta kohdalleen.

MITEN KAUAN OLET PIIRTÄNYT?

Olen pienestä pitäen ollut luova, sitä on vuosien saatossa aina tullut piirreltyä ja askarreltua, sitä kautta on ollut mahtavaa huomata oman tyylin ja taidon kehitys. Lapsena rakastin jostain syystä piirtää ja maalata erityisesti lohikäärmeitä haha. Lohikäärmeet on vieläkin mun lemppareita, my spirit animals.

TEET MYÖS MALLIN TÖITÄ. MITEN YHDISTÄT NÄMÄ KAKSI AMMATTIA?

Mallin työt ovat omalla tavallaan myös taidetta, olen aina kokenut että intohimoni taiteeseen ja mallintöihin kulkee käsikädessä. Mallintöiden kautta on päässyt tapaamaan niin paljon inspiroivia luovan alan ihmisiä ja päässyt matkustamaan upeisiin paikkoihin. Se kaikki on inspiroinut ja vaikuttanut suuresti taiteeseeni. Julkasin juuri ensimmäisen t-paita/huppari-mallistoni. Rakastan taidetta ja rentoa street stylea (kaverit tietää, että pukeudun periaatteessa vain t-paitoihin, haha). On ollut ihanaa yhdistää nämä kaksi mulle rakasta asiaa ja viedä sitä eteenpäin.

MIKÄ INSPIROI SINUA?

Mua inspiroi eniten tunteet, ihmiset ympärilläni ja kaupunkikulttuuri. Haalin inspiraatiota kaikkialta ympäriltäni. Taiteeni heijastaa paljon omaa elämääni ja tunteitani Lontoossa. Halusin erityisesti yhdistää yllä mainittuun ensimmäiseen t-paita/huppari-mallistooni suurimpaan inspiraation lähteeseeni, Hackneyyn, rakkaaseen kotialueeseeni Lontoossa. Joten suunnittelin ja kuvasin t-paita-mallistoni kamppanjakuvauksen valokuvaajaystäväni kanssa ympäri Hackneyn hauskoja katuja. Koko kamppiskuvauksen pystyy näkemään taideinstagrammistani @illustratedbyjessica.

MITEN TÄYDENNÄT OSAAMISTASI?

Pidän aina silmäni auki ja koitan saada luovia ideoita ja inspiraatiota ympäristöstäni. Lontoon katukuva on mulle todella iso inspiraation lähde. Otan paljon kuvia kaikesta omaa silmääni miellyttävästä ja sovellan niitä taiteeseeni. Tykkään käydä myös taidegallerioissa ja muissa taphtumissa hakemassa luovia vaikutteita.

PARASTA KUVITTAJANA OLEMISESSA?

Se fiilis kun saa jonkun teoksen valmiiksi. Matka miten tietystä pienestä inspiraation poikasesta on ajan kanssa tullut käsinkosketeltava teos.

KAMALINTA?

Ehkä se kuinka itsensä ja oman visionsa kanssa välillä tappelee; näyttääkö oma taide hyvältä vai ei, mikä onkaan oma tyyli ja mikä ei. Mutta koen että itsensä kyseenalaistaminen ja haastaminen moisten ajatusten kanssa on tärkeä osa oman luovuutensa kehittämistä.

MITEN KAIKESSA KIIREESSÄ JA HÄLINÄSSÄ PIDÄT ITSESTÄSI HUOLTA?

Elämäni Lontoossa on melkoista hälinää työn ja sosiaalisen elämän molempien kannalta. Rakastan kiireistä elämää, mutta kaivan väkisinkin aikaa pelkästään vaan itselleni,  jolloin pääsen lataamaan akkuja. Tärkein henkireikäni ja voimaannuttava asia kaiken hulinan keskellä on jooga. Koitan joka aamu aloittaa päivän joogalla, jolloin saan olla ainakin tunnin vain oman kroppani kanssa, hiljentää ajatukset ja mikä ihaninta olla ilman puhelinta.

MITÄ SANOISIT 18-VUOTIAALLE ITSELLESI NÄILLÄ TIEDOILLA MITÄ SINULLA ELÄMÄSTÄ NYT ON?

Uskalla uskoa omaan itseesi ja rakastaa omaa persoonaa, itsevarmuus on tärkein aines elämässä menestymiseen. Olla stressaamatta tulevaisuutta ja pitää hauskaa elämän kanssa, positiivinen ilonen energia vetää puoleensa lisää positiivista energiaa ja vie eteenpäin elämässä juuri sinne minne kuuluukin.

TULEVAISUUDEN SUUNNITELMASI?

Tulevaisuudelta toivon, että pystyisin viemään taidettani eteenpäin, omistaa ehkä oman taiteeseeni/vaatesuunnitteluun liittyvän liikkeen Lontoossa, jossa pitää myös hauskoja eventtejä. Haluan tulevaisuudelta myös lisää matkustusta ja seikkailuja ystävieni kanssa. Elämä on kirja, jonka haluan värittää mahdollisimman värikkääksi.

LEMPIASIASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Puistohengailut ystävien kanssa ja hyvä viini, heh.

INHOKKIASIASI?

Ilkeät ihmiset.

LEMPITRENDISI?

Värien ja kuosien sekoittaminen, mismatching. Rakastan kreisejä vaateyhdistelmiä.

KAMALIN TYYLIMOKASI?

Varmaan se kun joskus viisi vuotta taaksepäin tykkäsin käyttää isoja räppärilippiksiä. En edes kuuntele räppiä, mutta ne lippikset oli mulle joku trendijuttu sillon, haha.

PARAS TYYLIKOKEILUSI?

Käärmekuosi! Löysin kerran Lontoosta second hand-kaupasta käärmekuosisen kokopuvun ja siitä on tullut mun no.1 powerasu. En koskaan ole ollutsuuri eläinkuosien fani, mutta käärmekuosi sai minut pauloihinsa. Ehkä sillä lapsuuden lohikäärmefanituksella on ollut tähän jonkinlainen vaikutus…

MITÄ ILMAN ET ARJESSA OSAISI OLLA?

Se on varmaan Oatly-kauramaito. Laitan sitä kahviin, puuroon, smoothieisiin ja pakko myöntää, juon sitä kans välillä ihan vaan janoon suoraan purkista (yes I’m an official Oatly victim).

LEMPIKOSMETIIKKATUOTTEESI?

Dr. Hauschkan rose day cream.

LIFE MOTTO?

Life is a party and you are invited.

LEMPIBIISI?

Tänä kesänä yksi lempparibiiseistä on ehdottomasti ollut Moodyman – Lyk U Use 2 (feat.Andres).