INSPIRED BY: EVELIINA NIEMINEN

KUKA OLET?

Olen Eveliina Nieminen, 35-vuotias kirjailija, taiteilija ja viestintäkonsultti.

MITEN SINUSTA TULI SINÄ? 

Lapsena minulla oli kirkas käsitys siitä millainen olen ja miksi haluan tulla; taiteilijaksi. En kuitenkaan nuorena aikuisena uskonut riittävästi omaan polkuuni vaan lähdin kulkemaan reittejä, joiden arvioin olevan turvallisempia. Taiteen tekeminen on aina ollut elämässäni läsnä ja nuorempana näyttelin muutamassa leffassa ja kirjoitin runoja. Hakeuduin kuitenkin yliopistoon ja sitä kautta viestintätoimistoihin töihin ja minusta tuli viestintäkonsultti. Kun pidin sapatin New Yorkissa ja opiskelin luovaa kirjoittamista, muistin että mitäs minusta pitikään tulla ja mitä rakastin. Pian sen jälkeen irtisanouduin ja ryhdyin taitelijaksi ja yrittäjäksi.

 

MITEN SINUSTA TULI KIRJAILIJA?

Olen pienestä pitäen ollut kova kertomaan tarinoita ja dramatisoimaan niitä oman maun mukaan. Ihmisten valinnat ja kohtalot kiinnostavat minua suuresti. Kirjoitin nuorempana runoja ja pikkuhiljaa aloin kirjoittaa lyhyitä tarinoita, joista teokseni Late Bloomerskin koostuu.

 

MITEN PÄÄTIT KIRJOITTAA LATE BLOOMERS-KIRJAN?

Olin kirjoittanut useita tarinoita, joita yhdisti sama teema: itsensä loputon kehittäminen. Miten minusta tulisi vielä parempi -mantrasta on tullut aikamme elämäntarkoitus ja se on mielestäni hyvin huolestuttavaa. Pelkkä omaan napaan tuijottaminen ei rakenna parempaa maailmaa eikä tee ketään aidosti onnelliseksi. Teokseni Late Bloomers on kokoelma lyhyitä, parin kolmen sivun mittaisia tarinoita erilaisista ylisuorittajasta. Kirja kertoo siitä millainen temppurata elämästä voi tulla, jos suorittaminen valtaa koko elämän aina työstä vapaa-aikaan ja ihmissuhteisiin. Kirjan on kuvittanut ranskalainen Cassandre Montoriol, jonka hurmaavien kuvien ansiosta kirja on mielestäni myös erittäin kaunis.

 

MIKÄ INSPIROI SINUA?

Viisaat ihmiset jotka eivät ole oman egonsa pauloissa. Eläimet ja niiden kyky olla täydellisesti läsnä. Kaikki ihmiset, jotka ovat rohkeita tablaamaan tyylillään.  Tällaisia ovat mielestäni vaikkapa Sia, Amy Winehouse, Sofia Coppola ja Pirjo Heikkilä.

 

MIKÄ SINULLE ON ERITYISEN TÄRKEÄÄ?

Se, että pysyn vahvasti itsessäni enkä ajattele mitä muut minusta tuumivat.

 

MISTÄ AMMENNAT TIETOA,?

Tosi monesta eri paikasta. Luen paljon kansainvälisiä lehtiä kuten New York Timesia, New Yorkeria ja Porteria. Rakastan myös podcasteja, suosikkejani ovat Oprah Winfreyn Super Soul Conversations, Gwyneth Paltrown The Goop Podcast ja Alanis Morrisetten Conversation with Alanis Morrisette.

 

ONKO SINULLA MENTORIA?

Minulla on useita ihmisiä, joita pidän mentoreinani. Esimerkiksi laulunopettajani on sekä musiikillinen että taiteilijuuden mentorini. Tarinankerronnan ja kirjoittamisen mentorini puolestaan ovat itse kirjailijoita ja käsikirjoittajia.

 

ESIKUVASI?

Oi niitä on monia! Musiikissa esimerkiksi Regina Spektor, Stevie Nicks, Adele ja Sia. Käsikirjoittamisessa tunnettujen romanttisten komedioiden luojat Nora Ephron ja James L. Brooks. Pukeutumisessa vahvan oman tyylinsä luoneet ihmiset kuten Florance Welch, Brigitte Bardot ja Michael Jackson.

 

PARASTA KIRJAILIJANA OLEMISESSA?

Se, että voi luoda haluamansa maailman ja sukeltaa sinne. Rakastan fiilistellä tunteita, hetkiä ja kohtaamisia. Kirjailijana minulla on mahdollisuus pysähtyä hetkeen juuri niin pitkäksi aikaa kun haluan.

 

ENTÄ VAIKEINTA?

Se onkin vaikea kysymys! Ehkä se on kirjan markkinointi eli se miten kertoa kaikille millaisen kirjan on kirjoittanut ja mikä siitä tekee upean.

 

MITEN KAIKESSA KIIREESSÄ JA HÄLINÄSSÄ PIDÄT ITSESTÄSI HUOLTA?

Käyn joka päivä pitkällä lounaalla ja työpäivän aikana saatan ottaa muutamia tanssitaukoja. Meditoin joka ilta, uin ja joogaan viikoittain. Harrastan myös ratsastusta ja hevosten kanssa puuhastelu on todella rentouttavaa – silloin kaikki muu häviää mielestä.

 

MITÄ SANOISIT 18-VUOTIAALLE ITSELLESI NÄILLÄ TIEDOILLA MITÄ SINULLA ELÄMÄSTÄ NYT ON?

Kehottaisin häntä pohtimaan mitä todella haluaa ja keskittymään siihen. Rohkaisin häntä viisveisaamaan muiden asenteista ja ennakkoluuloista.

 

TULEVAISUUDEN SUUNNITELMASI?

Jatkaa taiteen tekemistä ja kirjoittamista! Ja laajentaa tarinankerrontaa yhä uusiin muotoihin kuten käsikirjoittamiseen. Myös kirjoittamisen vuoksi vähemmälle huomiolle jääneen musiikin tekemiseen haluan säästää enemmän aikaa tulevaisuudessa.

 

LEMPIASIASI TÄLLÄ HETKELLÄ?

Uiminen ihanassa Allas Seapoolin altaassa Helsingin keskustassa.

 

INHOKKIASIASI?

Hampaiden harjaus. Olen kyllä ahkera harjaaja, mutta tylsää hommaa se on aina.

 

LEMPITRENDISI?

Leveät housut ja trumpettihousut!

 

KAMALIN TYYLIMOKASI?

Kun pukeuduin 12-vuotiaana isän valtaviin vaatteisiin kuten polviin ulottuviin epäistuviin neuleisiin ja verkkareihin, joiden puntit käärin monelle rullalle.

PARAS TYYLIKOKEILUSI?

60-luvun ranskalainen chic yhdistettynä rock’n rolliin. Se on suosikkityylini edelleen.

 

MITÄ ILMAN ET ARJESSA OSAISI OLLA?

Rauhallista aamupalaa ja lounasta.

 

LEMPIKOSMETIIKKATUOTTEESI?

Lumenen kulmageeli. Usein pelkkä kulmageeli riittää meikikseni.

 

LEMPIBIISISI?

Niitä on niiiiin monia! Viime aikoina olen kuunnellut erityisesti Stevie Nicksin ”Has Anyone Ever Written Anything For You” ja Sian ”Day Too Soon” biisejä.

latebloomers.com

@latebloomersss